Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na začiatku zaujímavé. Ústredné duo má medzi sebou chémiu a je tam dosť wtf momentov, aby to udržalo pozornosť a zároveň je to natoľko nápadité, že vás vlastne zaujíma, čo sa bude diať ďalej. Bohužiaľ čím sa približujeme ku koncu, napätie, záujem aj originalita opadáva a stáva sa z toho len ďalšia britská teen variácia, ktorá mohla mať potenciál, ale nejakým spôsobom sa dostala do úplného priemeru. Dosť škoda. 1. séria - 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

„Jmenuji se James, je mi 17 a jsem si celkem jistý, že jsem psychopat.“ Takhle začíná jedna z nejoriginálnějších road-movie poslední doby. Originálnost spočívá v tom, že krutě přesně vykresluje svět dospívajících, se všemi hrůzami, nejistotou, strachem a vztekem. Pichlavá romance dvou looserů postupně odhaluje jejich rodinné zázemí a důvody, proč jsou takoví, jací jsou. Jejich dosavadní zkušenosti se světem jsou většinou na prd a oni ještě nemají zmáknuté obranné mechanismy. Ještě ke všemu - k neuvěřitelně siným hereckým výkonům - mi oba dva připadali mladší než sedmnáct. Nejenom sexem: někdo se k němu hrne, jiný to odkládá. Ale i celkovým postojem k smutně praktickým stránkám světa. Oba byli jak děti. _____ Proto čtu Alyssino zuřivé: „Všechno stojí za hov…“ ve skutečnosti takhle: „Všichni mi říkají, že já stojím za hov… možná mají pravdu.“ A Jamesovo: „Chci někoho zabít,“ překládám jako: „Chci něco cítit.“ Ona se obrnila vztekem, on rezignací, protože jiný způsob obrany zatím neumí. A takhle outsiderská dvojka si klestí cestu dalšími hrůznými zážitky, které ale nepostrádají drsný humor. Společně se vydávají na útěk, ze kterého už není – myšleno emocionálně – návratu. Proto doufám, že další řadu už nenatočí. ___ Přidejte si záměrně super ironický americký feeling, perfektní dialogy, gradaci scén, dobrý soundtrack a i takové drobnosti, jako je Jamesovo oblečení, kterého poprvé vidíme v černém, jako prototyp mladistvého podivínského vraha, aby nakonec skončil ve vesele pestré havajské košili. ______. Škoda, že se podobné seriály nevysílaly, když bylo sedmnáct mně. Necítila bych se tak vyloučená. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

on si myslí,že je psychopat,ona nejde daleko pro sprosté slovo a je označována jako nymfomanka.Realita je ale úplně jiná a oba hlavní hrdinové jsem pořád spíš ještě děti hledající a v určitém slova smyslu nacházející sami sebe.Těch 8 dílů je fajn,utečou jako voda,ale že bych si z nich v rámci netflix tvorby sednul na zadek se říct nedá.Není to první ani poslední kousek o problémovém dospívání...60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nesnestelní hrdinové v rádoby existenciálním road tripu odnikud nikam. Nejsou výjimeční a ani nedělají kdoví jak nezvyklé věci. Jsou to jen otravní kokoti, a to obzvlášť ta holka, která se značně neúspěšně pokouší hrát postavu o deset let mladší. Spousta slibů, ale nakonec je celý seriál úplně stejně mediocre, jako průměrný zbytek světa kterým ty asociální postavy jakoby opovrhují a snaží se distancovat od něj. Ne, on tu holku fakt nezabije. Klidně to mohlo vyjít u Disneyho. 4/10 ()

venca163 

všechny recenze uživatele

"Jedinej opravdovej seriál ze života vy kreténi", napsal o tom nějakej moula v diskusi pod jednim dílem. "Přehypovaná teenage rádoby existenciální hipsto sračka", píšou další. Aby mě jedno nebo druhý provokovalo jsem asi už moc starej =). Pravdu nemá nikdo (nebo všichni). Co se nedá sporovat, je fakt, že největší devizou tohohle seriálu je jeho pouhých 8x20 minut =). Bral jsem to jako takovou trochu netradiční hříčku na daný téma a zejména díky zvolenýmu formátu jsem se u toho i celkem bavil. Jen po těch všech ohlasech na velký finále jsem fakt čekal něco víc, než úplně tuctovej úteso-visák. Bejt v závěru cokoli fatálního, šel bych vejš. (65%) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V seriálu zazněla píseň „We might be dead by tomorrow“ od zpěvačky Soko. (ver_mah)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama