Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomuto filmu dal 4 hvězdy, jako většina zdejších uživatelů. Jenomže časem jsem zjistil, že pokaždé, když film běží v televizi, cosi mě vždycky donutí se na něj podívat znova. Už jsem ho musel vidět snad 10x, ale uvědomil jsem si, že jsem se ani jednou vůbec nenudil. Každá scéna má své místo, film má velice dobrý spád... já tam prostě nevidím chybu. Je to mozajka malých, ale nádherných střípků, který ten film pro mě dělají nezapomenutelným. Dnes tedy bez ostychu dávám 5* :) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Black Panther, kdyby Wakanda neobjevila vibranium? Kdepak, nuda k chcípnutí. Na komedii má film málo vtipů a odvíjí se opravdu pomalu, řada vtipných scén na dnešní dobu trvá hrozně dlouho, než se dojde k pointě, kterou už jste mezitím asi uhodli. Film je spíš romantický, ve stylu naivních dobroserských amerických filmů z třicátých let. Ne, že by neměl potenciál, ale režisér ho prostě nevyužil a radši nás mučí otravnostmi jako dlouhá taneční sekvence na začátku, drzého humoru typu "princův úd je čistý" obsahuje bohužel málo. Eddie Murphy hraje slušně, jeho parťák Hall je vtipný a pár komických figurek jako správce budovy pobaví, měl to ale dělat někdo lepší. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ještě si pamatuji na intro hudbu připomínající “Lion Sleeps Tonight”, božského Murphyho v roli afrického prince a dalších mnoharolích (a to na vyšší úrovni než později), typický obraz 80. let v USA z jeho pohledu, jeden rodinný podnik připomínající určitého velikána (navíc se na to naráží), jednu romanci, scénu s bezdomovci, rodiče královnu a krále představující Jamesem Earlem Jonesem a Madge Sinclair (zároveň rodiče jednoho známého lvíčete z příští dekády), jednoho komika (tady ho můžeme znát z jeho animaného seriálu) a Samuela L. Jacksona! Nenucené a vtipné, přesto něco s Eddiem se mi líbilo více. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najčastejšie vysielaný film Eddieho Murphyho v Československu. Cesta do Ameriky má dobrý nápad, netlačí zbytočne na pilu, Eddie prehadzuje kostými, čierni bratia mu prihrávajú, po všetkých stránkach nenáročná záležitosť. Môžem vidieť znova a znova, aj keď ju už dávno poznám naspamäť. Oddychovka bez trápnych vtípkov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi princ, který si nikdy nezavázal botu. Věř mi, já to jednou zkusil ... nezapomenutelný zážitek." Jsem trošku šťoural, takže bych patrně dokázal najít nějaké výhody na tom být princem. Třeba to bohatství by mi asi tak úplně nevadilo, mít moc bych s trochou přemáhání skousnul, mít dokonale synchrovanizovanou manželku bych asi taky přežil a co se týká čištění královského penisu, tak slibuju, že ten můj by byl nejčistší na světě. Princ Akeem to však vidí jinak a chce ženu, které by si mohl vážit. Tak nějak intuitivně tomu rozumím, takže jsem mu již několikrát byl společníkem na cestě, při které ztratí všechny své výhody a ještě z toho má radost. Zkrátka kdo chce kam, pomozme mu tam, zejména když je to zábavné. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama