Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

otík 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie točící se kolem nekonečného koloběhu omylů, ztrát a nálezů. Toto remake staré dobré klasiky s de Funésem staví na kontrastu drsné postavy mafiánského šéfa Sylvestra Stalloneho a jeho slibu začít žít čestně. Vtipu je dostatek, herci hrají dobře, hudba, kulisy i oblečení navozuje 30. léta. Jedna z mála komedií se Stallonem, která přesahuje průměr ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Přemýšlel jsem, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Sice jsem se bavil, někdy i zasmál, hlášky byly super a Stallone nám tady předvedl, že je dobrý herec, ale taky jsem se docela nudil a celé to mohlo být pojaté trochu zábavněji. To ale neznamená, že je film špatný, to vůbec ne, právě naopak ! Musí se Vám ale prostě hodit do nálady. Jen na mě neudělal tak šíleně velký dojem, že bych si ho chtěl brzy pustit znovu. Originál s Funesem jsem neviděl, takže ani nemůžu srovnávat a myslím, že by to bylo i vůdči tomuhle filmu neferér. Za to, že miluju konverzační filmy, muluju Stalloneho a nádhernou a skvělou Marisu Tomei, dám 4 ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Angelo Provolone je Gangster, který na smrtelné posteli svého otce slíbí, že začne žít životem počestného občana a tak se také stane. Bohužel spleť nečekaných okolností, podlého účetního a neposlušné dcery, mu jeho slib hodně zkomplikují. Za „remake“ francouzské komedie s (L. de Funésem) se S. Stallone určitě stydět nemusí! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na francouzský originál tento film nemá, ale přesto je to docela povedený remake. Originál ve vtipnosti jednoznačně vítězí, Stallone v žádném případě není Louis de Funès, dialogy jsou v původní verzi ještě více vypointované a tomuto příběhu lépe sluší francouzský temperament. Velkým plusem americké verze je, že má zajímavou stylizaci do 30. let, prakticky všechny dějové aspekty a zvraty jsou stejné jako v předloze (jen hloupý masér byl nahrazen uťápnutým lingvistou) a je zde plno známých tváří, které se ve filmu objeví. Rozhodně se nejedná o remake, který si zaslouží zatracení. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší fór - 'you are ox and moron' - byl ztracen v dabingu, stejně jako i další, originál je originál. Ale stejně je to pořád taková taškařice dělaná na efekt a staromódní vtípky typu neustálých záměn tašek, milostných pletich či přiblblých poldů mě nedokázaly příliš rozesmát. Některé postavičky ale stály za to - třeba bratři Finucciové nebo Dr. Poole. I Sly se zde rozehrál k milému výkonu a očividně ho to bavilo. Sečteno podtrženo je Oscar celkem fajn fraška, u které jsem se párkrát pousmál, ocenil dobré herecké obsazení, ale která mě nijak zvlášť nezaujala. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Jméno koně, na kterého sází jeden z Provoloneho mužů, je High Hat. Tak se jmenuje kůň, na kterém jezdí Harpo Marx ve filmu Kobylkáři (1937). (The_God)
  • Noc poté, co bylo natáčení dokončeno, zničil požár několik pásek, několik přívěsů herců (včetně toho Tima Curryho), všechny kostýmy a 21 cenných veteránů. Produkce se zastavila na dva týdny, zatímco se znovu vyráběly všechny kostýmy. Strážný, který hlídal auta, se později přiznal, že požár založil. (The_God)

Reklama

Reklama