Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dílem nadprůměrně komické ... a dílem nadprůměrně trapné. Hra na humor, jejímž prioritním úkolem je zařídit všeobecné veselí - a moc se přitom neunavit. O to víc překvapí finále, které vás bez varování katapultuje až někam ke čtyřem hvězdám. Bohužel s ohledem na předchozí dvouhvězdičkové trápení vás neočekávaná euforie záhy opustí a s povzdechem se vrátíte zpátky na zem. Při aplikaci prostých matematických zásad by celkové hodnocení vycházelo na čisté 3*, jenomže kvalitu filmu nelze posuzovat jenom za pomoci přesných a nezpochybnitelných početních operací ... 2,5* ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase a Dan Aykroyd jsou jako parťáci fajn, jen by si jejich postavy zasloužili víc hlášek a gagů. Některý gagy ale fakt vyšly (opisování, operace apendixu). Nicméně si myslim, že tvůrci nejspíš sázeli víc na určitou špionskou nadsázku než na salvy smíchu u diváků. Kromě pár povedenejch vtípků mě ještě potěšily slušný akcní scény. Standardní akční buddy komedie z osmdesátejch let na jedno zkouknutí, která neurazí, ale ani nijak zásadně nenadchne. ()

Reklama

kowalski 

všechny recenze uživatele

Z americké produkce moc dobrých komedií není. A já jsem spíše na francii co se týká humoru. Ale pokud někdo přistoupí na tento styl humoru a částečně si uvědomí v jaké době byl film točen je to neskutečná komedie. Která byl ovšem bez hlavního dua Chase Aykroyd byla poloviční. Scéna kdy píšou test nebo operují tlusté střevo je to nej! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po pár dlouhých letech zopakoval i tuhle komedii a matně jsem si pamatoval, že to bylo dobrý a ono docela bylo. Ten konec byl teda slabší, chtěl jsem dát předtím 4 hvězdičky, kdyby tam bylo více vtipných situací a ještě se tam něco pořešilo, aby to bylo zajimavější, ale i tak tahle starší komedie nezapadne. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to špatné a funkčních vtipných scén tu naštěstí není málo, ale od Landise jsem čekal víc. A hlavně mi začíná připadat, že mám na výběr jeho filmů stále větší smůlu, protože tohle bylo zase o stupínek slabší, než Cesta do Ameriky, kterou jsem viděl jako poslední. Ono je to i tím že mi moc nesedla ústřední komická dvojka (přičemž Aykroyd samotný je ok, ale s Chasem mi moc dohromady nešel) a že i přes pár zajímavých nápadů z toho mám poměrně průměrné dojmy, že ani nemám zájem to vidět někdy znova. Takže se na to dá podívat, ale u Landise jsem se bavil víckrát a lépe u skoro čehokoli jiného, co jsem od něj zatím viděl... 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Sanitka, se kterou ústřední dvojice ujíždí z tábora mudžahedínů, je typ Renault-Saviem SG2. Někomu může připomínat československou Avii, což je správně, jelikož Avia na konci 60. let koupila od Saviemu licenci na výrobu těchto nákladních vozů. (Foxhound#1)
  • Počas scény, keď sa konal večierok sovietskeho protiraketového personálu, zaznie pieseň „Soul Finger“ z roku 1967 od R&B skupiny Bar-Kays. Dan Aykroyd (šifrant Austin Milbarger) s Johnom Belushi a ich kapelou Blues Brothers ju v upravenej verzii vydali na albume "Made in America" v roku 1980. (alian)
  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)

Reklama

Reklama