Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie s pořádně šíleným příběhem, kde by se ty scény, kdy se zasmějete daly spočítat na dvou prstech. Začínám zjišťovat, že mám lehce jiný vkus než uživatelé csfd. Ne, že by byl film špatný, ale vždycky jsem průměr bral kolem 60ti% a od komedie, která má 74%, což tu moc filmů tohoto žánru nemá, bych čekal prostě víc zábavy. Alespoň, že obě ženské postavy mají něco do sebe a u poslední scény se i malý úsměv ukáže. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to špatné a funkčních vtipných scén tu naštěstí není málo, ale od Landise jsem čekal víc. A hlavně mi začíná připadat, že mám na výběr jeho filmů stále větší smůlu, protože tohle bylo zase o stupínek slabší, než Cesta do Ameriky, kterou jsem viděl jako poslední. Ono je to i tím že mi moc nesedla ústřední komická dvojka (přičemž Aykroyd samotný je ok, ale s Chasem mi moc dohromady nešel) a že i přes pár zajímavých nápadů z toho mám poměrně průměrné dojmy, že ani nemám zájem to vidět někdy znova. Takže se na to dá podívat, ale u Landise jsem se bavil víckrát a lépe u skoro čehokoli jiného, co jsem od něj zatím viděl... 3* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd své komediální kořeny nezapře, o Chevy Chaseovy ani nemluvím. Špioni jako my jsou jednoduchá, ale zábavná parodie na všechny agenty, nejen toho s dvěma nulami, studenou válku a americký zvrácený smysl pro vlastenectví (které se občas otočí:)). Maličké cameo roličky hodně potěšili, takový Terry Gilliam je k nepřehlédnutí ve své "ale pane doktore...". Možná šlo do 102 minut dostat "všeho více", ale mě to takhle vyhovuje a neměnil bych. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I přes dobré osmdesátkové obsazení jsem byl překvapený, jak stupidní a nevtipná tahle komedie byla. Reference přitom byly docela pozitivní a tak jsem neváhal si tento film pustit. Zklamání bylo opravdu velké, protože jsem se za celou dobu nedočkal jediného podařeného vtipu a ani scénář nestál za nic. 40% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dílem nadprůměrně komické ... a dílem nadprůměrně trapné. Hra na humor, jejímž prioritním úkolem je zařídit všeobecné veselí - a moc se přitom neunavit. O to víc překvapí finále, které vás bez varování katapultuje až někam ke čtyřem hvězdám. Bohužel s ohledem na předchozí dvouhvězdičkové trápení vás neočekávaná euforie záhy opustí a s povzdechem se vrátíte zpátky na zem. Při aplikaci prostých matematických zásad by celkové hodnocení vycházelo na čisté 3*, jenomže kvalitu filmu nelze posuzovat jenom za pomoci přesných a nezpochybnitelných početních operací ... 2,5* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Film byl inspirován slavnými road movies Boba Hopa a Binga Crosbyho, což vysvětluje cameo Boba Hopa. Těchto necelých 30 vteřin je posledním momentem, kdy se Hope objevil na filmovém plátně. (HellFire)
  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)

Reklama

Reklama