Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol v roku keď som sa narodila. Trochu starší, ale predsa dobrý film. Výborná zápletka, výborný scenár, skvelí herci a zábava úplne diváka tak vtiahnu do deja, že absolútne nezáleží na kvalite snímku (myslím to tak, že v HD kvalite to človek určite nenájde :-) Veľmi dobre som sa bavila... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie staršího data a její neobvyklé téma zásadní záměny lidských osudů pouze z rozmaru dvou samolibých a sobeckých boháčů. Rozmazlený a zároveň lehce nafoukaný Louis přijde v jednom okamžiku kvůli triviální sázce starých pracháčů o své postavení, peníze, snobskou přítelkyni i své 'přátele'. Černošský flákač Valentine se naopak stane váženým makléřem na burze. Touto záměnou začíná kolotoč neuvěřitelných situací, kdy naštěstí Louisovi pomůže hodná a sympatická prostituka a věrný komorník. A tak i bohatý makléř Louis zjišťuje, že každý může spadnout až na dno a stejně i černoch Valentine si ověří, že vrtochy bohatých jsou nevypočitatelné. Nakonec ale oba cyničtí senioři sklidí, co zaseli. Celá sázka o pouhý dolar se obrátí proti nim a oni tak přijdou úplně o všechno. Film jsem viděla až nedávno a lituji, že jsem ho neviděla dříve. - "When I was growing up, if we wanted a jacuzzi, we had to fart in the tub." ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době známý a velice úspěšný režisér komedií John Landis natočil tuto chytrou komedii s výborným duem herců Aykroyd a Murphy pojednávající o výměně životů úspěšného obchodníka a drzého bezdomovce. Je to klasika ale popravdě ikdyž jsem se slušně bavil, takřka vůbec jsem se nesmál a nějaké vydařené "hlášky" jsem ve filmu hledal marně. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film si vzdy rada pozriem,aj ked je uz stary takmer 30 rokov a v meritku dnesnych narokov moze posobit trochu spomalene.Mne sa stale paci a uzivam si ho rovnako,ako ked som bola male decko.Pravdupovediac je to jeden z dvoch ci troch filmov s Eddiem Murphym,na ktorych sa dokazem bavit, inak tohto pana prilis nemusim.Skratka-prijemna zabava na primeranej hereckej urovni,ktora ma aj po mnohych rokoch co povedat. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Eddieho Murphyho. Ta absurdní sázka o jeden dolar dvou zbohatlíků, ta nemá chybu. A nejhorší na tom je, že kdyby někdo chtěl, tak přesně takový podobný děj může zařídit i ve skutečném životě. Ani bych se nedivil. Vždycky je lepší začít na ulici a postupně vyšplhat, než začít se vším a postupně vše ztratit. Film mě bavil, ale né tak, abych si ho nějak extra zapamatoval. Na zasmání dobré. Nic víc, nic míň. 75% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)
  • Časopis Premiere zařadil tento film mezi 50 nejlepších komedií všech dob v roce 2006. (don corleone)
  • Pánský klub je ve skutečnosti Curtisův institut hudby. (don corleone)

Reklama

Reklama