Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z nepodařenějších filmů ústřední trojice hvězd. Velice vtipný scénář, který si dělá legraci i z tak vážných věcí jako je obchodování s akciemi a obligacemi. Navíc se v této na první pohled obyčejné komedii nachází i kritika americké společnosti a tzv amerického snu. Záměna nemá žádnou chybičku a je pro mě jedna z nejoblíbenějších amerických komedií z 80tých let s dokonalým hereckým obsazením všech důležitých partů. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o výměně rolí mezi chudákem, co žebrá na ulici a boháčem z burzovních kruhů. Díky sázce dvou znuděných makléřů, se oba přesvědčí, jaké je to být v kůži toho druhého. Bavil jsem se znamenitě a tenhle film patří mezi mé nejoblíbenější. Všichni herci tu odvádějí skvělou práci a ve scénáři není téměř žádné hluché místo. Vřele doporučuji lidem, co se rádi smějí. 90% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zahraničních komedií. Murphy je ve formě a skvěle mu sekunduje zbylá trojce budoucích milionářů. Především komorník je nezapomenutelný, trošku mi jej připomíná v Chůvě k pohledání Neiles, ale nesahá mu ani po kotníky. Spousta fórků se snažila být využita i v jiných filmech, avšak u mě nezaznamenala takový úspěch. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • První film Jamese Eckhouse, známého zejména ze seriálu Beverly Hills 902 10. (Kulmon)
  • Pánský klub je ve skutečnosti Curtisův institut hudby. (don corleone)
  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)

Reklama

Reklama