Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (166)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmiják sa prehupol zo stredoveku do renesancie, nasadil brčkavú parochňu, pirátsku náušnicu a permanentne mrzutý ksicht. Už to nie je ten vyhúkaný blbček ale parádny kus cynického hajzla s jazykom tak ostrým, že by s ním mohol rezať diamanty a ktorého hlavnou pracovnou náplňou je neustále prskať a štekať jedovaté poznámky a urážky po všetkých naokolo. Predovšetkým jeho dvaja verný kumpáni Percy a Baldrick to schytávajú len to fičí. Percy je stále rovnaký kretén, zato čo sa týka Baldricka, ten podstúpil radikálnu degeneráciu a jeho IQ je teraz maximálne jednomiestne. Humor je stále poriadne čierny a agresívno hašterivý ako sa na poriadny britcom patrí. Môj najobľúbenejší diel je jednoznačne "Peniaze", kde Edmund dlží prachy banke čiernych mníchov a ide po ňom ľudožravý úchylný biskup. A Percy stvorí pomocou čiernej alchýmie rýdze zeleno. Spomenúť treba aj kapitána Ruma, neustále sypajúceho absurdné prirovnania. Naopak, trocha otravné mi prišlo trio z kráľovského dvora v zložení protivná kráĺovná, pätolízačský lord Melchett a stupídna vychovávateľka, ktorých zábavkou je neustále buzerovať. Ale inak je to vymakané takmer k dokonalosti. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další série kultovní historické epopeje o jednotlivých generacích zmijího plemene, jejíž dialogy jsou plné sexuálních, skatologických, šovinistických, rasistických a politických nekorektností, narážek a invektiv. Ovšem, kdo by raději intelektuálnější zábavu, může třeba vlézt do postele s Martinem Lutherem. :) ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po ještě trošku slabší první řadě přichází druhá, ve které dochází ke změně povahy Edmunda - není to takový vystrašený hňup, nýbrž mazaný, ironické hlášky kázající, lord. Oproti tomu lord Percy je ještě vtipnější a hlavně blbější než dřív, ale naštěstí sluha Baldrick má vždy nějaký ten "vychytralý plán", který situaci zachraňuje. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipnější a inteligentnější než předchozí série. Rowan Atkinson vyrostl do krásy a do síly sarkasmu, zábavným protihráčem je mu tentokrát frackovitá královna Alžběta. Nejlepší intro: Nástup Hugh Laurieho na scénu mě zcela zlomil v záchvatu smíchu, stejně jako mnoho dalších scén a scének. Richard Curtis je fakt génius:-) ()

Opsha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliká změna k lepšímu. Lord Černá zmije sice ztratil postavení královského syna, zato má konečně mozek (a Rowan Atkinson se už nepitvoří). Nehledě, že podle mých známých zmijofilek mu to tady nejvíc sluší. Tak ale zase k dílům: 1* Zvony Velice pěkný díl, se Shakespeara připomínající zápletkou, aneb sličný sluha Bob. Navíc se zde poprvé objeví Lord Flasheart. Jen mi trochu vadí to, že se tu cynik a děvkař Zmije zamiluje. 7/10 --- 2* Hlava "Byl popraven vrchní kat. Omylem se podepsal do špatné kolonky popravního výkazu" Hádejte kdo je jeho nástupcem.... Fóry s přesunutou popravou sice pěkné, ale dost hluchých míst 5/10 --- 3* Brambora Další díl zabitý dabingem, Kapitán Rum je v české verzi neuvěřitelně trapný. A bohužel kolem něj se víc jak půlka dílu točí. Ovšem docela se divím že královna Alžběta I. nebyla zaznamenána do Stopařova průvodce galaxii v čestné společnosti Vogonů a Azgothů z planety Kria 4,5/10 --- 4* Peníze Kdo si stěžuje v současné době na chování exekutorů, nepotkal ještě biskupa z Bath-Welllsu. Povedený díl na půdorysu klasické crazy komedie, nejlepší je asi závěrečná pointa - naprosto nečekaná (Chudák Percy) 8/10 --- 5* Pivo Černá Zmije pozval své hyperpuritánské příbuzné, aby z nich dostal dědictví. Bohužel na ten samý den vyzval Lorda Melchetta na pijácký zápas, tudíž se obě akce musí konat zároveň. Nejlepší díl celé série, záchvat smíchu od začátku do konce 9/10 --- 6* Pouta Na královský dvůr chtějí proniknout šílení Němci, vedení mistrem převleků Ludwigem Nezničitelným. První věc co udělají je únos Zmije a Melchetta. Další výborný díl, s Hughem Lauriem namaskovaným naprosto k nepoznání a španělským mučitelem, který rád hraje šarády.... 9/10 Zmije se slabé první sérii zvedla, proškrtala zbytečné postavy a trochu nahoru šel i dabing (Radovan Vaculík je jako Baldrick sice stále v jedné tónině, ale už aspoň nepůsobí tak přitepleně). Navíc velký bod je za záverečné písně šíleného loutnisty. To nejlepší nás ale ještě čeká. Celkový dojem 7/10, zlepšení je obrovské, ale pořád to ještě nemá správnou kadenci vtipů ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama