Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (662)

castor 

všechny recenze uživatele

Hulk to schytal. Nejprve opatrně od kritiků, pak slušně do diváků. Není to úplný průšvih, to rozhodně ne, ale ta slovní vata okolo digitálního pobíhání v poušti jednoduše ničí divákovo nadšení z několika povedených scén. Renomovaný (co umí i šlápnout vedle) tvůrce Ang Lee na to šel jinak, po svém, jenže v daném žánru narazil. A mohl to čekat. Formální hrátky s obrazem spíš vadí, intelektuální řeči nikdo v tomhle kusu poslouchat nechce, emoce by naopak rád nějaké přivítal. Marně. A upřímně ani digitální kouzelníci z ILM mě úplně nedokázali posadit na zadek. Hulk je sice dráždivou a odvážnou směsicí, něco podstatného tomu však schází. A v hodně elastických spodkách to rozhodně není!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Věřím, že jako komiks to museli kluci baštit, ale já jako holka jsem se soustředila víc na tu linii mezi tou dvojkou, kde samozřejmě měla prim Jennifer a její hlas a zjev byl příjemným osvěžením. A ty občasné ty skákačky ze skály na skálu šly v pohodě přežít, hraní s tankama jak s malýma hračičkama taky. Asi se mně nejvíc líbilo to setkání s Bětuškou na ulici skoro na konci, kdy se zmenšuje a zmenšuje a.....ách, to bylo přece i dojemný. Ale bacha, nebude se vám líbit, až bude Hulk naštvaný. Ale zelená přece uklidňuje, tak jakej strach, pánové a dámy? Viděno v rámci Season Challenger Tour. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemohu zakrýt lehké zklamání, ale to přišlo proto, že jsem podle trailerů čekal akční nářez a dostal porci rodinného dramatu, comicsem říznutého jen tak mimochodem. Když jsem však přistoupil na Leeho konverzační hru, uznávám, že jsem se obstojně bavil. Nekonvenční vizuální experimenty mě příliš neodváděly od děje, CGI Hulk se zelenal víc než pěkně a když už na mě nemrkal očkem on, přišla skvělá Jennifer Connely. Hulk rozhodně není snímek pro širokou diváckou masu. Je to experiment, možný směr, kterým se lze v budoucnu na poli comicsu ubírat. Ale dnes je to rozhodně směr rozporuplný a až čas ukáže jeho pravé kvality. Pro tentokrát se má situace následovně: Fanoušek akčních filmů bude zjevně zklamán a fanoušek Anga Leeho a "chytrých" comicsů se naopak pravděpodobně ocitne v sedmém nebi. Přidávám se k těm druhým. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

U mňa bol problém s Hulkom v očakávaniach. Vtedy pre mňa exotické meno na režisérskej stoličke a lahôdkový trailer sľubujúci všetko len nie to, čo sa mi dostalo. Vo výsledku psychologická pitva a profilovanie charakterov, ktoré je sice fajn, ale nie vo filme kde majú lietať autá, búrať sa steny a padať mosty. V tomto som ostal sklamaný a nevyužiť potenciál takého záporáka akým bol Father je od Anga veľký podraz. Možno nabudúce, keď sa správne naladím. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemali sme príležitosť slušne sa spoznať.“ – „Nechcem ťa spoznať slušne, ani inak.“ Som uchvátený z toho, ako slávny komiks sfilmoval skvelý Ang Lee. Samozrejme chápem, čo koho štve (vrchol „svojského prístupu k obyčajnej komiksovej látke“ dosiahne kontroverzná snímka pravdepodobne v šialenom filozofickom finále, kedy sa, ehm, bijú dve entity), ale práve režisérov svojrázny, dráždivý a podľa mňa v dobrom provokatívny prístup ma úplne dostal. Okrem krásnych trikov a skvelej výpravy (púšť, les, veľkomesto) ma zaujali vynikajúce herecké výkony Nicka Nolteho (a jeho psov) a prísneho Sama Elliota, nádherne rozdelený obraz (myslím, že TAKTO ešte žiadny komiks doteraz nikde na svete nebol sfilmovaný), monštruózna akcia (hod tankom je ÚPLNE ŠIALENÝ), no jednoducho toto beriem všetkými desiatimi a jedným zmutovaným naviac. "Je to predsa syn svojho otca." ()

Galerie (101)

Zajímavosti (55)

  • Nick Nolte (David Banner) ve filmu nenosí paruku, nechal si vlasy doopravdy narůst. Díky tomu vznikla slavná fotka herce s rozcuchanými vlasy, kterou pořídila policie po jeho zatčení pro řízení pod vlivem alkoholu. (HellFire)
  • Než Hulk (Eric Bana) bojuje se psy, uchopí doktorku Rossovou (Jennifer Connelly) a strčí ji do auta. Při jeho velikosti prstů by však otevření dveří auta bylo přinejmenším problematické. (Thommy91)
  • Slovo "Hulk" je během celého filmu vyřčeno jen jednou. (Wenca888)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama