Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sonda do života mentálně zbržděných maníků. 1)  Neumím posoudit, jak moc věrná je dobová atmosféra. Na první pohled působí věrohodně. Jinak ovšem mě film nijak neuchvátil a to ani s vědomím, že v průměru každých 20 vteřin uslyším slovo fuck._____ 2)  Ani postavy mě nezaujaly. Svými zájmy, chováním i dialogy se mohou zařadit mezi teenagery, takové ty méně intelektuálně vyvinuté. Ale věk herců tomuto konceptu neodpovídá._____ 3)  Je tu 35letý John Leguizamo (kadeřník Vinnie), 26letý Adrien Brody (punkáč Richie s kohoutem), 35letý Saverio Guerra (Woody) či 40letý Brian Tarantina (vykroucenka Bobby)._____ 4)  Jsem poněkud na rozpacích. Tuším, co chtějí tvůrci říci, ale dělají to příliš nešikovně, než aby mě oslovili. 5)  Výstižný koment: UncleG**._____  5)  Ale něco si přece jen z filmu odnáším. Návrh, který předkládá manžel manželce. Co kdybysme místo milování souložili? ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že zde autoři honili příliš mnoho zajíců. Nejzajímavější linie - sledování počínání sériového vraha je tím pádem zatlačena do pozadí, a byt je člověk zvědavý zejména na posun v tomto plánu, musí od sekvence k sekvenci přečkat zabývání se mnohem nudnějšími problémy vznikající střetem disca a punku, nesnášenlivosti k odlišnostem a podobně. Vzniká tak trošku podrážděná nuda. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný psychologický thriller/drama, který časem nevyhnutelně začne nudit, protože je neskutečně snadno čitelný. Snaha o větší hloubku vyznívá naprázdno, a to možná i kvůli tomu, že si v hlavě jednoduše nedokážu připustit, že by většina hlavních postav (=diskantů) vůbec byla nějakých hlubších interakcí schopna. A taky že není... :-P 70% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hustý film a nejen pro atmosféru dusného léta ve městě, kde se spousta lidiček ve zprvu nesouvisejích dějích postupně proplete a zapadne do toho správného místa v mozaice, ale i stran role Adriena Brodyho, který se mi vryl do paměti výstavním čírem a rolí kluka s trochu jinými "koníčky", než je obecná norma, a právě proto, jakkoli je jinak bezelstný a neškodný, je trnem v oku těch "normálních". ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude nějakej thriller o sériovym vrahovi Davidu Berkowitzovi, ale ona je to spíš taková užvaněná černá komedie, která ovšem nemá ani hlavu ani patu. Celý mi to připadalo jako totální chaos, ve kterym někdo dohromady splácal náhodně scény tak ze 3 různejch filmů. Jediný, co mě na celym filmu bavilo, byly některý ty rozhovory italoameričanů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)
  • Podle scénáře měl být vůdčím charakterem Richie a postava Vinnyho měla mít spíše vedlejší roli. (Chatterer)
  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)

Reklama

Reklama