Reklama

Reklama

Útěk z vězení v Dannemoře

(seriál)
  • USA Escape at Dannemora (více)
Trailer

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Útěk z vězení v Dannemoře je inspirován útěkem z vězení v severní části New Yorku, k němuž došlo v létě roku 2015. Případ podivnější než fikce vedl k celostátnímu pátrání po dvou odsouzených vrazích, jimž pomohla uprchnout vdaná zaměstnankyně věznice, která s oběma muži dlouhé měsíce udržovala poměr. Benicio Del Toro hraje usvědčeného vraha Richarda Matta, hlavního strůjce útěku, který ve vězení působil nejen jako umělec, ale i jako zastrašující síla. Patricia Arquetteová hraje Tilly Mitchellovou, manželku a matku z pracující třídy, která má ve vězení na starosti krejčovskou dílnu. Ta s oběma muži naváže sexuální vztah a nakonec přistoupí na to, že jim do mraženého mletého masa schová pilníky, aby jim pomohla dostat se na svobodu. Paul Dano představuje Davida Sweata, usvědčeného vraha policisty, který k Tilly patrně chová skutečné city a neochotně se stane Mattovým partnerem v jeho komplotu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Na jedné straně výborní herci, hezký vizuál a zajímavé téma. Na té druhé zbytečně natažené do sedmi téměř hodinových dílů, díky čemuž šly kolem mě i ty nejdůležitější momenty. Stiller si chtěl zřejmě svůj první režijní úkrok mimo komediální žánr náležitě užít, ale tady to má spíš negativní dopad. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč Ben Stiller netočí víc? Od tohoto seriálu uběhly dva roky a kde nic, tu nic. Přitom Útěk z vězení v Dannemoře je perfektně provedený seriálový útěk z vězení. Výborné je nejen vedení herců, kde Patricia Arquette, Paul Dano a Benicio Del Toro ukázali, proč jsou skvělí herci, ale navíc tu Stiller představil absurdní příběh, který natočil naprosto realistickou formou, což je u podobných příběhů dost potřeba. Jediný detail je snad akorát ten, že námět by stačil na film a tak je seriál víceméně dost natahovaný. Teoreticky by stačil první a poslední díl. Samozřejmě pro celkový zážitek stojí za to ale vidět celý seriál. Opět vysloveně kvalitní filmařina se vším všudy. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Stiller nezaváhal a natočil čistou, filmařsky vyzrálou jízdu, která baví od začátku do konce. Doporučuji si nic dopředu nezjišťovat a být v napětí až do samotného závěru. Šestý díl to zbrzdí, na druhou stranu umě zmanipuluje vybudované sympatie k hrdinům. Klobouk dolů před Starskym (nebo Hutchem?). 90% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uzavreta miniseria o uteku dvoch väznov z basy s mensou pomocou miestnej kurvy, ktora tam pracuje. Stylom mi to pripomina ranne Coenovky, ktore sa zaobisli bez humoru. Proste pribeh o niekolkych nie dvakrat bystrych ludoch z vidlakova, ktory konaju nepekne skutky. Velkym kladom su zaujimave postavy a famozne herecke vykony skveleho hereckeho obsadenia. Dominuje im ustredne trio. Môj oblubenec Paul Dano ako ten sikovnejsi väzen znova dokazuje, ze vo svojej generacii patri spicke. Benicio Del Toro predvadza dalsie divne pôzy, ale vo vysledku je radost ho sledovat. Najrozporuplnejsie pocity som mal z Patricii Arquette. Jak z postavy, ktora je riadna mrcha vyuzivajuca chlapov, takze mi jej nebolo vôbec luto, tak aj zo samotnej herecky. Sex symbol zaciatku 90tych rokov tu pôsobi dost anti sexy. Ale zato hra jak o zivot. Technicka stranka je tiez bezchybna. Vôbec to nepôsobi televizne. Najväcsi problem som mal ale s tempom. Aj napriek len siedmym epizodam to pôsobi strasne roztahane, co najviac dosvedcuje uplne zbytocna siesta epizoda venujuca sa minulosti ustrednej trojice, co by sa dalo zhrnut do jednej vety. Podla mna by z toho zaujimaveho nametu mohol vzniknut uchvatny film, ale na sedem dielov tam material proste nebol. Takze je tam kopa scen v ktorych postavy niekam pomaly idu, pomaly hovoria, pripadne len dlho pozeraju do blba, kym na otazku odpovedia. Tento styl mi lezie na nervy. Za jedno pozretie to rozhodne stalo. Herci nesklamali. Stiller ako reziser znova nepotesil. 7/10. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající escapový seriál s překvapivým a podvratným - svým přesahem ovšem značně hlubokým - twistem v předposlední epizodě. Divácké sympatie k vězňům prchajícím z vězení jsou v drtivé většině případů pošetilé. Coby herec je Ben Stiller v podstatě jen průměrný bavič, překvapeně ale zjišťuji, že coby režisér je o několik úrovní výše! Kéž by na režisérskou stoličku usedal častěji... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Když se Benu Stillerovi dostala do rukou první verze scénáře (napsaná dva měsíce po útěku), odmítl ji proto, že velká část byla smyšlená kvůli nedostatku veřejně dostupných informací. O pár měsíců později vydala generální inspektorka státu New York oficiální zprávu popisující okolnosti útěku, na jejímž podkladě vznikla finální verze scénáře. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zpátky za kamerou

Ben Stiller zpátky za kamerou

17.06.2020

Herec, komik a režisér Ben Stiller (Walter Mitty a jeho tajný život) po několikaleté pauze chystá další film. Stiller naposledy dělal oceňovanou minisérii Útěk z vězení v Dannemoře, jeho novinka… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Benicio Del Toro bude čelit rodinné krizi

Benicio Del Toro bude čelit rodinné krizi

14.08.2018

Benicio Del Toro (Avengers: Infinity War, Sicario 2: Soldado) už za sebou jednu spolupráci s režisérem Oliverem Stonem (Divoši, Četa) na kontě má. Nyní ho ale čeká opáčko, zahraje si totiž hlavní… (více)

Reklama

Reklama