Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Nebýt vytrvalého tatínka, tak by se dcerka hledala do teď. Jak je vidět, internet je špatná, ale v některých případech i dobrá věc. Tady v tom případě pomohla každá drobnost, kterou David našel a dozvěděl se i něco "málo" o své dceři. Zajimavý film, ale bacha pro ty, kteří se na to chtějí podívat - ani s dabingovou verzí budete dost často číst titulky. :D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si na zvolený formát musel chvilku zvykat, ale to si celkem záhy sedlo, protože po dívčině zmizení nabral děj velmi solidní spád. Bylo to napínavé, emotivní a v závěru přišlo překvapivé rozuzlení. Tradiční poselství o škodlivosti sociálních médií nebylo v tomto případě divákovi nějak násilně podsouváno, což je také dost výrazné plus. 85% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od snímku Searching jsem nečekal vůbec nic. Myslel jsem, že se bude jednat jen o další podprůměrný počin, který po nějaké době vyšumí do ztracena. Avšak k mému velkému překvapení je to právě naopak. Searching je totiž hutným dramatem, které Vás ve svých nejlepších momentech zcela pohltí. Všechno od užitého stylu zobrazení na obrazovce počítače či displeji telefonu až po soundtrack a herecké výkony funguje tak jak má, takže se před Vámi na ploše čítající 101 minut rozestře originální a skvěle odsýpající podívaná s překvapivým "plot-twistem". Tohle se až na pár menších zaškobrtnutí moc povedlo. Skvělá práce! „I didn't know her. I didn't know my daughter.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originalna forma, ked sa cely film odohrava akoze na pracovnej ploche PC, v ramci ktorej je podany funkcny a celkom napinavy detektivny pribeh. Lenze mne tieto experimenty nesedia rovnako ako napriklad found footage filmy. Nemal som pocit, ze sledujem film, ale skôr, ze jak nejaky voyer sledujem komunikaciu cudzieho cloveka. To ma cely cas vyrusovalo od toho, aby ma pribeh dokazal pohltit. Ale to je môj problem a na ostatnych najskôr vdaka tejto forme bude film pôsobit intenzivnejsie. 6/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

John Cho se od MILF hlášky herecky posunul trošku dál (viz jeho film Columbus, který ale nikdo neviděl), Searching ovšem není úplně film o hercích. Je o brilantně vypointovaném příběhu, u jehož zpracování se režisér/scénárista rozhodl jít cestou sledování přes monitor a jiné obrazovky (přesně po vzoru našeho skvělého Semestru, ale jistě bychom tuto metodu vysledovali i dál), na kterou si člověk (i když viděl zmiňovaný seriál) musí zpočátku navyknout, aby se mu následně snímek zaryl pod kůži a napětím jej zarazil do sedačky. To se mi přesně stalo a nechci psát nic dalšího kromě dávno pofláklého, o filmu si nic nezjišťujte a jděte do toho naprosto nepolíbení! 10/10.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Počas celého filmu rôzne novinové články naznačujú, že v tom istom čase prebieha invázia mimozemšťanov. (Pat.Ko)
  • Po vytiahnutí auta z jazera je oznámené, že obálka s hotovosťou bola nájdená na sedadle spolujazdca. Keď si otec (John Cho) prezrie fotografie miesta udalosti, obálka je jasne viditeľná vo vložke na rukavice. (Pat.Ko)
  • Komentár na YouTube znie: "Skutočný život v podaní Making a Murderer...." Je to narážka na seriál Making a Murderer (od r. 2015). (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama