Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od snímku Searching jsem nečekal vůbec nic. Myslel jsem, že se bude jednat jen o další podprůměrný počin, který po nějaké době vyšumí do ztracena. Avšak k mému velkému překvapení je to právě naopak. Searching je totiž hutným dramatem, které Vás ve svých nejlepších momentech zcela pohltí. Všechno od užitého stylu zobrazení na obrazovce počítače či displeji telefonu až po soundtrack a herecké výkony funguje tak jak má, takže se před Vámi na ploše čítající 101 minut rozestře originální a skvěle odsýpající podívaná s překvapivým "plot-twistem". Tohle se až na pár menších zaškobrtnutí moc povedlo. Skvělá práce! „I didn't know her. I didn't know my daughter.“ ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálně pojaté moderní kriminální pátrání ve světě sociálních sítí. Neotřele natočené, kdy standardní filmový záběr není ani jeden - vše se odehrává přes kamery na mobilním telefonu a přes displej počítače.  Povedený kriminální thriller s překvapivou zápletkou (tak si to nepokažte, nekoukejte na fotky ani ukázky a rovnou si to pusťte). 4,5 hvězdy 85% (viděl jsem 1x, titulky) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originalna forma, ked sa cely film odohrava akoze na pracovnej ploche PC, v ramci ktorej je podany funkcny a celkom napinavy detektivny pribeh. Lenze mne tieto experimenty nesedia rovnako ako napriklad found footage filmy. Nemal som pocit, ze sledujem film, ale skôr, ze jak nejaky voyer sledujem komunikaciu cudzieho cloveka. To ma cely cas vyrusovalo od toho, aby ma pribeh dokazal pohltit. Ale to je môj problem a na ostatnych najskôr vdaka tejto forme bude film pôsobit intenzivnejsie. 6/10. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pátrání mě poměrně rychle chytlo a úspěšně „zaháčkovalo“. Je mi srdečně jedno, že film není úplně prvním, který přišel s tímto způsobem vyprávění. Styl, jakým byl snímek koncipován, krásně fungoval. Byl chytlavý, zajímavý, napínavý a poměrně propracovaný. Divák dostal stejný úkol jako hlavní postava, totiž postupně sbírat informace, snažit se posunout ve zdánlivě bezvýsledném pátrání a zároveň pochopit, kým vlastně Margot byla (na rozdíl od Davida ovšem nedošel k hořkému zjištění, že svou dceru vlastně vůbec nezná). Zapojení současných rozličných technických „vymožeností“ a sociálních sítí pochopitelně bavilo, protože publikum se s něčím snáz ztotožní, pokud je mu to známé/vlastní. Navíc snímek nenechá člověka v klidu. Dějové twisty jsou moc fajn, film oživují a zvyšují už tak slušně budované napětí. Ovšem pak přišel úplný závěr. Nemám problém se samotnou pointou, ale s tím, jak z toho vyšla 1 z postav. Dopadnout to opačně, s odřenýma ušima dám 5*, ale takhle nemůžu. Velká škoda, jinak je totiž film opravdu kvalitní. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se budu celou dobu dívat na plochu počítače a že mě to bude bavit. Než se film rozjel, byl jsem v pokušení ho vypnout. Jakmile však pátrání po zmizelé Margot nabere obrátky, není už tak jednoduché se odpojit. Kromě policejního a soukromého vyšetřování si divák uvědomí, jakou sílu představuje internet a sociální sítě. Pro jedny je otec Kim hrdina a drží mu palce, pro jiné mizerný otec a div ne vrah. A to ještě netuší, co ve skutečnosti znamená hřát si na prsou hada! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Keď Margot (Michelle La) šoféruje v aute Camry, nad jej hlavou je vidieť strešné okno. Keď je auto Camry vytiahnuté z jazera, na ňom nie je žiadne strešné okno. (Pat.Ko)
  • Vzhľadom na to, že mali sedem týždňov náskok pri natáčaní, režisér Aneesh Chaganty a producent Sev Ohanian najali strihačov a spolu vytvorili hrubú verziu filmu, pričom Chagnaty zahral všetky postavy. Táto verzia trvala hodinu a 40 minút. Pred začatím natáčania ukázali túto verziu štábu, aby každý získal predstavu o tom, čo vytvárajú. (Pat.Ko)
  • Zatiaľ čo je v domove svojho brata, David (John Cho) oznámi, že musí ísť na chvíľu ku svojmu autu. Na zázname zo skrytej kamery z obývacej izby má David obidve ruky mimo vrecka, ale na zázname z kuchyne (ktorý by mal byť súčasný), je jeho pravá ruka nejakým spôsobom vrecku. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama