Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 1 milión $ | Tržby: 70,6 miliónov $ | Ťažko vydržateľný film, nakoľko zo začiatku nápaditá, formálne očistlá forma zaujme, ale po pól hodine máte chuť film pretočiť na koniec. Možno som bol len v ten deň netrpezlivý, alebo bol Searching jednoducho príliž predvídateľný a jednoduchý. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takový, malý, nenápadný, netradičně natočený překvápko. Pátrá se hlavně na internetu, což je asi spolu s pro mě překvapivým koncem největší plus. Sice na Vás každou chviku houkne Facebook, Instagram a bůh ví, co ještě, ale tohle vše zdařile podtrhuje způsob, jakým byl tenhle film natočen. Jedno zdánlivě banální zmizení rozjede kolotoč, který udrží napětí a diváckou pozornost až do úplného závěru. Kdo čeká klasický, nudný film bude určitě zklamán, což v mém případě nehrozí ani náhodou. Já si to užil skoro maximálně a kdyby nebylo nesympatického, hlavního hrdiny, šel bych možná do plňáska. Takhle ho odkládám zatím na neurčito. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně křičím po originalitě a tohle k ní velmi patří. O filmu jsem nevěděl nic, jen jedno doporučení. A ejhle. Skvělý thriller na večer. Co je největší překvapení, tak je celý film snímaný formou obrazovky. Což jsem nevěděl. Není to jen úvodní prolog. Ale celý film se skládá z okýnek chatu, messengeru, facebooku, youtube, windows, google a i televizních zpráv či google map. Originální? Velmi. Funguje to? No ano. Zápletka ztracené dcery je napínavá až do konce. Scénář je napsaný precizně a já na konci kývu hlavou, že dobrý. Finále jsem nečekal a o to více potěšilo. Líbí se mi, že film neztrácí atmosféru ani šťávu do finále. Poctivý thriller se vším všudy. Hledáte thriller na páteční večer? Berte Searching všema deseti! (75 %) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Občas se stane že je pro určitý typ filmu zvolena ta správná nejlepší forma. A tady to přesně vyšlo. Film jako například Výměna s Angelinou Jolie působí občas napínavě. Tohle je napínavé vlastně po celou dobu. Zoufalý otec ví že mu dochází čas, on svou dceru přeci zná, přestože o sobě začne v průběhu pátrání pochybovat. Film nevyběhl jen s kolegou Hanysem. I já si už už myslel, že vím kdo za tím vším stojí. No prostě paráda, která strčí do kapsy i nejlepší film podle Moviezone Tísňové volání. Nechápu, že tahle pecka unikla naší kinodistribuci. 100% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Hlavný herec John Cho (David Kim) v skutočnosti vyzeral mladšie, takže produkcia ho vo filme spravila starším tým, že mu pridala vrásky na tvári pomocou špeciálnych vizuálnych efektov make-upu, pretože jeho postava mala tínedžerskú dcéru. (Pat.Ko)
  • Po vytiahnutí auta z jazera je oznámené, že obálka s hotovosťou bola nájdená na sedadle spolujazdca. Keď si otec (John Cho) prezrie fotografie miesta udalosti, obálka je jasne viditeľná vo vložke na rukavice. (Pat.Ko)
  • Vo filme pracuje David Kim (John Cho) v spoločnosti s názvom AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutočná spoločnosť, ktorú spoluzakladal otec režiséra Aneesh Chagantyho, Sri Chaganty, ktorý je v nej CTO (technický riaditeľ). Matka Aneesha, Subha Chaganty, tam tiež pracuje ako riaditeľka pre prevádzku na diaľku. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama