Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 1 milión $ | Tržby: 70,6 miliónov $ | Ťažko vydržateľný film, nakoľko zo začiatku nápaditá, formálne očistlá forma zaujme, ale po pól hodine máte chuť film pretočiť na koniec. Možno som bol len v ten deň netrpezlivý, alebo bol Searching jednoducho príliž predvídateľný a jednoduchý. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta avizovaná internetová (resp. "sociálně síťová") forma filmu mě od něho už dopředu odrazovala, děsil jsem se nějakého zběsile sestřihaného galimatyáše ve stylu found footage, ale nakonec byl film nečekaně záživný a kupodivu i dobře "koukatelný" (v kterýchžto dojmech se jak čtu shodnu i se spoustou jiných diváků). A to díky dobře vypilovanému scénáři, vizuálně výborně zpracovanému, i skvěle vypointovanému a vygradovanému. I ten happy end byl snesitelný (i když bych se bez něho obešel) a herci uvěřitelní,takže hodnotím jako jasný nadprůměr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se budu celou dobu dívat na plochu počítače a že mě to bude bavit. Než se film rozjel, byl jsem v pokušení ho vypnout. Jakmile však pátrání po zmizelé Margot nabere obrátky, není už tak jednoduché se odpojit. Kromě policejního a soukromého vyšetřování si divák uvědomí, jakou sílu představuje internet a sociální sítě. Pro jedny je otec Kim hrdina a drží mu palce, pro jiné mizerný otec a div ne vrah. A to ještě netuší, co ve skutečnosti znamená hřát si na prsou hada! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Nebýt vytrvalého tatínka, tak by se dcerka hledala do teď. Jak je vidět, internet je špatná, ale v některých případech i dobrá věc. Tady v tom případě pomohla každá drobnost, kterou David našel a dozvěděl se i něco "málo" o své dceři. Zajimavý film, ale bacha pro ty, kteří se na to chtějí podívat - ani s dabingovou verzí budete dost často číst titulky. :D ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wow tak tolik zvratů v jednom filmu jsem snad ještě neviděl. Skvělý film, který dávkuje napětí a nejistotu pomalu celý film, až ke konci si už říkáte wtf, jak je to možné, a přitom to všechno dává dokonale smysl. Velký plus ,že zpracováním je celý film přes webkamery, kamery a sociální média, což je pravděpodobně odkaz na dnešní dobu, a zároveň je to tak perfektně realistické a lidské, až z toho mrazí. Strašně dobře zahrané, že si člověk ani nemyslí, že je to film, ale fakt normální realita. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • V jednej zo scén na začiatku filmu je možné vidieť aktuálne témy v pravom hornom rohu obrazovky na Facebooku. Jednou z tém je jednoducho "Šaty". Toto odkazuje na fotografiu šiat, ktorá sa vo februári 2015 stala virálnym hitom na internete, keď diváci nesúhlasili o tom, či sú šaty čierne a modré alebo biele a zlaté. (Pat.Ko)
  • Hlavný herec John Cho (David Kim) v skutočnosti vyzeral mladšie, takže produkcia ho vo filme spravila starším tým, že mu pridala vrásky na tvári pomocou špeciálnych vizuálnych efektov make-upu, pretože jeho postava mala tínedžerskú dcéru. (Pat.Ko)
  • Vo filme pracuje David Kim (John Cho) v spoločnosti s názvom AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutočná spoločnosť, ktorú spoluzakladal otec režiséra Aneesh Chagantyho, Sri Chaganty, ktorý je v nej CTO (technický riaditeľ). Matka Aneesha, Subha Chaganty, tam tiež pracuje ako riaditeľka pre prevádzku na diaľku. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama