Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 1
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (822)

troufalka 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se často setkávám s multižánrovým označením. Podle mého je to zbytečné. Zastávám čistotu žánrů. Anděl Páně II. je naštěstí čistokrevná pohádka a jak je u českých pohádek zvykem, je určená pro celou rodinu a okořeněná humorem. Většina vtípků se nese v duchu křesťanské spirituality, těžko říct, zda některé fórky tak širšímu diváctvu, a hlavně dětem, neuniknou. Málokdy se stane, že by pokračování předčilo první díl. Zde se dá říct, že je dvojka rovnoceným partnerem svého o 11 let staršího bratříčka. Byť jsou hlavní protagonisté starší a je to na nich patrné, příběh se nese ve svěžím duchu. Přesto jakýsi dojem nsatavované kaše zůstává. Jen doufám, že se nebudou případná pokračování protahovat do nekonečna. Bůh je sice nesmrtelný, Jiří Bartoška ovšem ne. Heslo "V nejlepším přestat!" případně "Třikrát a dost!" by mělo platit především o úspěšných filmech. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jiřímu Strachovi se povedl husarský kousek. To, co tvůrci dokazovali v předchozích dekádách pravidelně, a v porevoluční kinematografii to naopak byla většinou jedna velká křeč, zvládl báječně. Tím myslím pokračování. Zvlášť v žánru, který to má u tuzemských diváků sakra obtížné. Česká pohádka je roky v přetěžké krizi, chybí kvalitní autoři, páč se nedá furt přehrabovat v Němcové a dalších. Nejprve se mrkneme, co nového tam nahoře, ale většina děje se opět přesune mezi smrtelníky. Dvojice domýšlivého anděla Petronela a poťouchlého čerta Uriáše shodí z nebes jablko poznání a musí dolů, pokud nechtějí být hvězdnou mlhovinou. Vánoce se blíží, ale zatím chodí malebnými zasněženými ulicemi Mikuláš, takže naše povedená dvojice může zůstat ve své běžné podobě. Připletou se do osudu mladé vdovy a její dcerky, které třou bídu s nouzí. Režisér Jiří Strach se předvádí jako jistý a sebevědomý filmař, ač mohl být odvážnější a celkově šlo pokračování posunout o trošku dál. Řemeslná stránka šla logicky s rozpočtem nahoru, je to tak akorát rozmáchlé, tak akorát napínavé, tak akorát poetické. Hlavně je to naše. Tuším, že Strach do toho půjde i potřetí. Až uzraje ten správný čas. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Za me lepsi, nez prvni dil. Z toho jsem v dobe vzniku buhvijak odvarenej nebyl, ale casem se z neho stala vanocni klasika a nebude trvat dlouho a urcite bude i z druhyho dilu. Tvurci pochopili, ze tu jde hlavne o Trojana s Dvorakem, takze maj maximalni prostor. Coz je sice dobre, na druhou stranu pusobi vse ostatni takovym dojmem, ze to tu je, jen aby se nereklo a jak uz to tak v pohadce byva, zlo mohlo bejt potrestany. Coz by bylo jedno, kdyby ve spouste roli nebyly super herci, ktery tak nemaj prakticky zadnej prostor. Jinak samozrejme spousta scen a vtipu je pouze variace na ty z prvniho dilu, ale krome uz ke konci trochu unavnyho vzajemnyho urazeni dvou hlavnich postav to nijak nevadi. Coz je samozrejme ale zasluhou skvelejch hercu. Jinak asi neni moc co dodat, behem roku bych si tenhle film nepustil, ale na Vanoce proc ne, v ty zaplave sracka novodobejch pohadek se fakt jedna o perlu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že aj druhé dobrodružstvo Petronela a Uriáša má stále svoje vtipné a kreatívne momentky, no tentokrát mám pocit, že je to o trošku slabšie. Dvořák a Trojan sú vynikajúci, no situácie, do ktorých sa dostanú v tomto filme nie sú až také veľmi zaujímavé. Vizuálne a humorne to ale stále funguje. Ako rozprávka a komédia to funguje a zabavil som sa pri tom. A osobne si myslím, že to stačí. Hodnotenie: B- ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se já a můj syn konečně dočkali premiery pokračování Anděla Páně. Plni očekávání jsme se doslova vtlačili mezi první nadšence a máme to tedy už bohužel za sebou. Podle ohlasů, kritik a ukázek z filmu jsem opravdu čekala, že pohádka bude velmi povedená, ale skutečnost předčila má očekávání. Někdo tady psal, že film nemá tak silný příběh jako jednička, ale já to tak nevidím, je asi pravda, že pro malého diváka bude méně pochopitelný, ale děj je nabitý poučeními, nenásilným humorem, který je tak inteligentní, že je balzámem na duši v tak konzumní době jako je ta dnešní. O tom, že Jiří Strach je výborný režisér, nás už nějaký ten rok přesvědčuje, že Jirka Dvořák a Ivan Trojan jsou parádní, sehraná a vtipná dvojka také nemůže být sporu, nápad zasadit děj právě do dne, kdy chodí sv. Mikuláš je prostě dokonalý a podle mě to celé nemá chybu. Já za sebe jsem se trochu bála hudby Ondřeje Brzobohatého, i když je moc šikovný a jeho tvorbu mám ráda, přece jen mě zamrzelo, že si režisér nepozval opět Miloše Boka, jehož hudba je prostě kouzelná a přijde mi, že se sem ohromně hodí. Byla jsem ale opravdu příjemně překvapena a na závěr jsem si ráda počkala v titulcích na jméno Pavla Šporcla, který tam hraje houslové sólo. K mému údivu mě ani nerušil příliš výkon Lucie Bílé a její provedení Chtíc, aby spal, bylo vcelku umírněné, celkem by mě zajímalo, čí je to zásluha :-). Už se mi dlouho nestalo, abych se v kině zároveň smála a přitom mi proudily slzy dojetí a to je pro mě bonus oproti výborné jedničce. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Pro film bylo vytvořeno 30 nových dekorací. Výroba kulis a dekorací trvala tři měsíce včetně ateliérových staveb. Rekvizitáři museli sehnat šicí stroje z 19. století. Nejdražší dekorací vyrobenou pro film bylo náměstí s tržištěm a obchody na hradě v Ledči nad Sázavou. (P. J. D.)
  • "Když jsme se vedle sebe s Ivanem postavili, já s těmi rohy a on v blond paruce, tak to bylo takové déja vu, až jsme si říkali, tady se někdo zbláznil, když nás po jedenácti letech do toho uvrtal. Byl to zvláštní pocit, ale ne nepříjemný,“ uvedl Jiří Dvořák (Uriáš) na téma své druhé "andělské" zkušenosti. (SONY_)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama