Reklama

Reklama

Déšť

(seriál)
Trailer
Dánsko / USA, (2018–2020), 14 h 23 min (Minutáž: 36–50 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Angela Bundalovic, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Iben Hjejle, Lars Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(20)

Většina obyvatel Skandinávie padla za oběť viru přenášenému deštěm. O šest let později hledají dva mladí sourozenci a pár dalších přeživších bezpečí – a odpovědi. (Netflix)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (24)

Déšť (2018) 

Pro mě osobně překvapení. Podle procent jsem přemýšlel, zdáli vůbec začít koukat a jsem rád, že jsem začal. Ze seriálu se vyklubala sympatická podívaná, na herce jsme si zvykl a bavili mě. Příběh se čím dál více zamotával a překvapoval a cele je to pěkné natočené s povedenými efekty. Kdyby byl seriál víc akční a víc by byl kladen důraz na postapo, byl by to vynikající seriál. A on to víceméně je i tak. ()

Série 1 (2018) (S01) 

První série není špatná. Je to dobře natočené, celkem dobrý příběh, atmosféra místy povedená a celkově to odsýpá. Docela jsem si zvykl i na postavy. Postapokalyptiku miluju a tenhle seriál je určitě zajímavý. První sérii považuji za takový lepší průměr a uvidíme co předvedou série další. ()

Zůstat uvnitř (2018) (S01E01) 

První díl hodnotím vždy hodně přísně. Uz jsem tu psal z jakého důvodu. Nicméně co se tohoto počinu týče tak musím říct, že zacatek se povedl. Prvních 15 min, ať už stylem natáčení, nebo atmosférou jsem skoro nedutal. Potom v bunkru to bylo taky zajímavé a konec nalákal. Ano, uplynulo mnoho let a ano lidé zůstali. Natočené to je pěkně a příběh vypadá zajímavě. Miluju postapo, k tomu virus, déšť to vše naznačuje parádní atmosféru. Takže začátek slušný. Jen škoda, ze to začalo tak rychle a byl bych rád, kdyby se v průběhu objevily trošku survival prvky. Uvidíme jak to bude dál. Zatím 3,5* ()

Zůstat pohromadě (2018) (S01E02) 

Dil byl dobrý, příběh zajímavý, prostředí krásné jen ti herci :/ ()

Vyhnout se městu (2018) (S01E03) 

Pribeh pokračuje a vypadá to, že šance na život tu přeci jenom ještě je. Na úvodní duo jsem si už celkem zvykl a musím říci, ze dobrý. Zatim je to takové cestování a hledání pravdy. Co se ale týče efektů, tak to je paráda ()

Nikomu nevěřit (2018) (S01E04) 

Tak tenhle díl byl úplně někde jinde než předchozí. Přepadení, ztráta, zranění, akce zvraty, emoce, atmosféra. Od začátku to je celkem povedené a tento díl patří zatím k tomu nejlepšímu co seriál nabízí. ()

Nepřestávat doufat (2018) (S01E05) 

Zajimavy díl. Ve světě, kde už není jídlo se zákonitě musí projevit kanibalismus. Jen mě překvapilo, jak férové byly ty pravidla. ()

Mít přátele nablízku (2018) (S01E06) 

Tady nastává fatální změna. Konec ale naznačuje, že vše může být jinak. Každopádně solidní epizoda. ()

Nemluvit s cizími (2018) (S01E07) 

Chápu že mu je 16, a že tahle situace je prostě naprd. Ale chování Rasmuse mě vyloženě štvalo. Jsem zvědav jak to půjde dál. ()

Věřit instinktům (2018) (S01E08) 

To jsou parchanti. Sejmout celou organizaci. Nakonec to dopadlo zajímavě a jsem zvědavý na pokračování. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Z druhé řady se vytratila apokalyptická atmosféra a už neprší, ale zase je o to lepší příběh, který dokáže vyprodukovat zajímavé momenty a poslední dobou i slušně šokové cliffhangery. ()

Vyhýbej se kontaktu (2019) (S02E01) 

Naprosto skvělá epizoda a fantastický rozjezd druhé řady. Konec mě překvapil, drsné, nečekané a efektní. ()

Pravda bolí (2019) (S02E02) 

Další parádní díl. Sice už to není o dešti, protože skoro neprší a déšť už je nejspíše neškodný, ale zato se to rozjíždí po příběhově stránce. Ať už trip Simone s Martinem, nebo setkání se Sarah a Rasmuse, či dementi na druhé straně, aneb záporáci. Čekám co bude dál. ()

Měj to pod kontrolou (2019) (S02E03) 

Trošku slabší díl po vynikajícím předchozím dílu, ale druhá řada se zatím daří. ()

Zachraň se (2019) (S02E04) 

Začíná se mě to líbit čím dál víc. Zajímavý díl, dvě nové dámy to oživily ()

Vzpamatuj se (2019) (S02E05) 

Tohle byl hodně slušnej díl. U konce jsem ani nedýchal a to z několika důvodů. Fantastický hudební doprovod, parádní herecké výkony, suprový vizuál a čekání co se stane. ()

Přežije ten nejlepší (2019) (S02E06) 

Hukot, prvni půlka episody je průměr, ale konec si zaslouží plnou palbu. ()

Série 3 (2020) (S03) 

3 řada mě možná bavila nejvíce, ale to už bylo především tím, že jsem čekal jak to dopadne. Nicméně poslední 3 díky byly pravdu parádní. ()

Nevzdávat se (2020) (S03E01) 

Tak koukám, že první díl je v každé sérii lepší a lepší. Konečně začala apokalypsa, vir se rozšířil a konec světa už není jen možností ale opravdu nastal. Zbývá se rozhodnout jestli se dobrovolně nakazit a zkusit štěstí a nebo dále bojovat. ()

Nenechat to být (2020) (S03E02) 

Povedená epizoda s překvapivým momentem ()

Související novinky

Netflix vsadí na evropský talent

Netflix vsadí na evropský talent

01.06.2018

Když nebudeme brát v potaz válku s festivalem v Cannes, drží si Netflix mezi evropskými zeměmi relativně dobré jméno. Především v severských zemích se mu daří přímo výborně, a to už od roku 2012, kdy… (více)

Reklama

Reklama