Reklama

Reklama

Déšť

(seriál)
Trailer
Dánsko / USA, (2018–2020), 14 h 23 min (Minutáž: 36–50 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Angela Bundalovic, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Iben Hjejle, Lars Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(20)

Většina obyvatel Skandinávie padla za oběť viru přenášenému deštěm. O šest let později hledají dva mladí sourozenci a pár dalších přeživších bezpečí – a odpovědi. (Netflix)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (21)

Déšť (2018) 

Lahůdka, odpad nebo dokonalé guilty pleasure? ***** Moc mě bavila první série a všechno to běhání po lese, byť bylo jasné, že to moc dlouho nevydrží. Protože od začátku je jasné, že náš pacient nula nebude úplně normální kluk. A mě hned diváka napadlo: je jiný nebo už je voda ok? Což se během první série opakuje ještě několikrát. Abychom na konci zjistili, že déšť byl jenom taková zkouška. A bohužel se na to nabalí dvě myšlenky:  1. Proč se seriál jmenuje Déšť? Jenom kvůli začátku a kvůli teoretické hrozbě? Protože ten nápad je fajn a já se stále nerozhodla, zda mě mrzí, že nepokračovali s tou myšlenkou smrtícího deště. Což je zase neudržitelné, protože voda se vypařuje, dostává se do vzduchu a lidi by postupně zevnitř umírali jenom z toho důvodu, že dýchají. 2. Myslím, že během první série neměli koncept na zbytek děje. Protože první série působí jako kdyby patřila do úplně jiného světa, jelikož je druhá příjemně propojená s třetí, ale u jedničky propojení žádné. ***** Herecké výkony byly v některých momentech dost na pěst. Přestože jsem se koukala na dramatické situace, se kterými se dá krásně pracovat, kdyby byly v jiném seriálu. A občas mi přišlo, že to není chyba herců samotných. Že si přečetli scénář, jde poznat, ale prostě to místy působí, že jim nikdo pořádně neřekl, jak to mají zahrát. Škoda. Ale naštěstí kvalita výkonů šla sériemi nahoru. ***** Ale jinak to byl povedený seriál s poměrně dost skvělých momentů, ale taky s dost fakt dost mimo. Ale ve výsledku se to povedlo  :) ()

Zůstat uvnitř (2018) (S01E01) 

Hoďme povedený začátek nového seriálu  :) ()

Zůstat pohromadě (2018) (S01E02) 

Už jsme potkali jiné lidi a já se obávám, že teď už to bude podobné až do konce. Jinak...tenhle díl obsahuje jednu scénu, která je na papíru dobrá, napínavá, ale ve výsledku...pro postavy možná ok, ale ne pro diváka...nepůsobí to jako házení drobečků, ale jako díra ve scénáři, protože to je moc brzo od konce prvního dílu. ..proč do kaluže šlápnul právě Rasmus? Když před půl hodinou každý viděl, jak zaryl ruce do mechu? ()

Vyhnout se městu (2018) (S01E03) 

Zajímavý díl, kde jsem sice celou dobu chtěla křičet, ať už ty kraviny nedělají, ale zároveň to bylo ok :) ()

Nikomu nevěřit (2018) (S01E04) 

Tak tady pár věcí solidně zkazí a nečekala jsem minulost Jeana bude až tak drsná  :( ()

Nepřestávat doufat (2018) (S01E05) 

Když v tomhle světě narazíte na bandu lidí v nočních košilkách, kteří jsou strašně hodní, ubytují vás u sebe, mají dost jídla a chovají se jako sektářský magoři jako bonus. Což na tom nebylo to nejhorší, ale kombinace minulosti s přítomností byla zatím nejhnusnější... ()

Mít přátele nablízku (2018) (S01E06) 

Tak tohle byla neskutečná emoční jízda ve všech směrech a ohledech. A na všech frontách ... jsem zvědavá, co bude dál, když teda víme, jak je to teď s deštěm, ale potom mi nedává smysl, proč se dál všechno tohle děje. Snad mi to dál v ději vysvětlí  :) No, a snad se ke hlášce "cigarety zabíjí", nepřidá "sex zabíjí", ale zůstaneme u "zvířata jsou divný". Sorry, já prostě nejsem na ty sladký kuličky krásy, kterým jiný říkaj psi... ()

Nemluvit s cizími (2018) (S01E07) 

Pubertální deprese na 356%. Plus úplný konec, kde dá polibek za tisíc slov. Konec bude asi dost zajímavý... ()

Věřit instinktům (2018) (S01E08) 

Ok, tak to jo, ok. Co?! Moc informací a moc změn, ale je mi jasný, že tady přijde ještě velkej průšvih. Jako hodně velkej...sice stále nemám moc ráda psi, ale je potvrzeno, že jo, fakt cigarety a sex zabíjí... :/ ()

Vyhýbej se kontaktu (2019) (S02E01) 

Tak on už kontakt s kopřivou a zapaleným stromem naznačil, že se mutace vyvíjí zajímavým směrem. Tak jsem zvědavá. Protože to, co ukázali na konci... ()

Pravda bolí (2019) (S02E02) 

Zajímavý díl především kvůli Sarah. Jsem zvědavá, kam nás její příběh zavede, asi to nebude jen tak. Dobrý  :) (pochopila jsem správně tu vodu na skle? Možná ještě voda není úplně ze hry...) ()

Měj to pod kontrolou (2019) (S02E03) 

Nějak mi zatím nesedí ty nové postavy, tak jsem zvědavá, co se z toho vyklube, a co bude jejich pointa, a snad budu pozitivně překvapená. Jenom jsem zvědavá, co se vyklube za průšvih z té "ztezky odvahy" :/ ()

Zachraň se (2019) (S02E04) 

Přišla jsem na to, proč předchozí díly druhé série za mě nebyly top. Protože nemám ráda, když je konflikt vystavěný pouze na předpokladu, že spolu lidi nemluví. Což je, já vím, postup dramatického příběhu. Ale poslední tři díly si říkám: Tak se prostě obejmete jako dřív a bude to fajn. No, dočkala jsem se. Konečně! ()

Vzpamatuj se (2019) (S02E05) 

Linka uraženého boyfrienda a jeho najednou nalezeného zrádného kamaráda je třeba předpokládám do třetí série, tak jí akceptuji, přestože odejít byla blbost. Ale druhá linka s lékem a vidinama byla prostě skvělá. Ale ten konec  :( ()

Přežije ten nejlepší (2019) (S02E06) 

Tak tohle bylo psycho. Jako fakt brutální. No, asi obejmout nestačilo a všechno je v hajzlu. Ale ta neděj byla chvíli fajn... ()

Nevzdávat se (2020) (S03E01) 

Takže takhle tedy! Dost ujetý plán ohledně budoucnosti a toho, jak vyřešit situaci s virem, ale jsem ráda, že se rozhodli jít podle tohohle scénáře. Tak snad to bude mít hlavu a patu. ()

Nenechat to být (2020) (S03E02) 

Zatímco na jedné straně si hrají na bohy a rozhodují, kdo přežije a kdo ne, druhá strana možná kápla na něco, by mohlo fungovat. ()

Zůstat při síle (2020) (S03E03) 

Dupy, dup, moji pokusní králíčci! A že by na obou frontách? Ale ne, no tak! ()

Milovat sebe sama (2020) (S03E05) 

Tak začátek byl fakt vtipnej vzhledem k tomu, že Simone neví, že Martin si s sebou přivezl černýho pasažera. Stejně jako všechny rozhovory na tohle téma. Až na ten konec, ten už tak vtipnej nebyl  :( ()

Související novinky

Netflix vsadí na evropský talent

Netflix vsadí na evropský talent

01.06.2018

Když nebudeme brát v potaz válku s festivalem v Cannes, drží si Netflix mezi evropskými zeměmi relativně dobré jméno. Především v severských zemích se mu daří přímo výborně, a to už od roku 2012, kdy… (více)

Reklama

Reklama