Reklama

Reklama

Déšť

(seriál)
Trailer
Dánsko / USA, (2018–2020), 14 h 23 min (Minutáž: 36–50 min)

Hudba:

Av Av Av

Hrají:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Angela Bundalovic, Lukas Løkken, Jessica Dinnage, Sonny Lindberg, Iben Hjejle, Lars Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(20)

Většina obyvatel Skandinávie padla za oběť viru přenášenému deštěm. O šest let později hledají dva mladí sourozenci a pár dalších přeživších bezpečí – a odpovědi. (Netflix)

Recenze uživatele silentname k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2018) (S01) 

Poďme si zhrnúť prvé sériu "The Rain". Hlavná hrdinka je svojim otcom umiestnená aj so svojim bratom a mamou do bunkru, aby sa ochránili pred dažďom, ktorý prináša smrtiaci vírus a zabije obrovské množstvo ľudskej populácie. Mama počas hlúpej scénky, kde Simone otvorí dvere aby vpustila cudzinca dnu zomiera, nakoľko musí vyjsť von do smrtiaceho vírusu a deti sú odkázané samé na seba. A o 6 rokov sa dostanú von a zisťujú, že svet, ktorý poznali už neexistuje a platí pravidlo silnejšieho. A okrem toho sa tu bude bojovať proti koroporácii, ktorá vírus vytvorila a vypustila, lebo ho chceli použiť ako zbraň, ale veci sa vymkli kontrole a nevolajú sa Umbrella ale "Apollon." A viem, že tá narážka bola jednoznačná, no úprimne poviem, že tak sa počas toho cítim. Nebudem to ani nejako výrazne rozpisovať. Povedzme si, že si do konca série prejdeme veľkou dávkou klišé, no súčasne aj nejakými dobrými momentkami a niektoré scénky sú dosť silné. Lein príbeh z minulosti je jeden z najsilnejších a tiež mám pocit, že Jean mal dosť silnú spomienku. Ako celok je to prevarené a staré známe, no som otvorený pokračovaniu, pokiaľ tam prinesú niečo inovatívnejšie a lepšie. Lebo zatiaľ sme videli množstvo klišé, ktoré to moc nikam neposunuli. Ak je koniec, plne rozumiem, ale pokračovaniu som otvorený. Hodnotenie: C+ ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá séria "The Rain" je kratšia a lepšia ako prvá séria. Myslím si, že sa tu začínajú diať zaujímavé veci a bol som zvedavý ako to celé vlastne nakoniec dopadne. Dokonca nám seriál necháva ku koncu aj nejakú nádej. No myslím si, že keby to pri tom aj ostalo tak by to bolo lepšie. A mal by som pocit, že jedna momentka predposledného dielu by bola viac dôležitá a priniesla silnejší efekt. Takto ten pocit nemám. A napriek tomu, že sa to počas seriálu snaží vysvetliť a očakávame ako to dopadne, tak chcel som veriť, že to bude o inom. Toto zakončenie to robí podľa mňa viac v štýle, že si chceme nechať priestor na novú sériu. A ani tam sa asi nakoniec nič nevyrieši. Ale uznávam, že tieto diely boli oveľa zaujímavejšie a dlhšie ma držali. Takže dávam kredit v tom. Ale potom tie mínusy. Akcia je veľmi chabá. A keď tam chcú dať nejakú akčnú scénku, tak väčšinou to vyzerá veľmi zle zostrihané. Motivácie niektorých postáv mi nie je úplne jasné a celkovo nám film nechce dávať veľmi veľa odpovedí. Asi sa máme dozvedieť nabudúce. Ak nejaké nabudúce ešte bude. Nechám sa prekvapiť. Okrem toho mám pocit, že si to berie niečo z Resident Evil a niečo z Venoma. Ak si to pozriete tak pochopíte. Najlepším momentom je pre mňa predposledný diel seriálu. Je tam skvelá dráma, má to dobré hororové prvky, konečne sa dozvieme niečo viac a má to skvelý záverečný moment, ktorý mi priniesol do očí aj pár sĺz. Takže z toho hovorím, že som rád, že som sériu videl. Má to priestor na zlepšenie? Jednoznačne. Ale je to v rámci možností funkčné. Uvidíme nabudúce. Možno sa to konečne vyšvihne tam, kam by to chcelo ísť. Ale posun oproti prvej sérii je citeľný. Nebyť toho záverečného dielu, tak by som si to mínus na konci hodnotenia odpustil, ale rozhodne ma záver viac sklamal, než potešil. Hodnotenie: B- ()

Vyhýbej se kontaktu (2019) (S02E01) 

2. séria má o niečo zaujímavejšie otvorenie než prvá, spoznávame nové postavy a celkovo mám pocit, že začíname zaujímavo seriálom, ktorý ma ku koncu minulej série držal už skoro len z povinnosti. Je fajn si pripomenúť postavy, zistil som, že si z toho pamätám viac, než som čakal a celkovo to funguje. Aj keď začíname pekne zostra. Uvidíme čo bude ďalej a chcem veriť, že bude viac Sarah a Fie. ()

Pravda bolí (2019) (S02E02) 

Taktiež zaujímavý diel s dobrým záverom a mám taký pocit, že Rasmus a Sarah budú mať k sebe asi nakoniec bližšie, než by sme si mohli na prvý pohľad myslieť. Zatiaľ ma tvorcovia držia. A to je super. Akurát tie dialógy sú miestami strojené a samozrejme bude súbol so zlou korporáciou, ktorá potrebuje zlikvidovať našich hrdinov. Tieto klišé bránia k tomu, aby bol seriál zaujímavejší. Ale zatiaľ sme v celkom dobrej rovine. Uvidíme ďalej. ()

Vzpamatuj se (2019) (S02E05) 

Myslím si, že toto bola najlepšia epizóda série. Jemne hororová atmosféra, dobré zvraty, okrem toho je tu skvelý záver a popravde aj trošku smutný. Rasmus tu má asi svoje najlepšie momentky a jeho vzťah so Sarah sa tu veľmi príjemne upevňuje. Keby to nasledujúca epizóda nepokazila, možno by som aj povedal, aby ste si sériu čekli. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Predpokladám, že toto bude asi záver. 3. séria "The Rain" viac-menej pokračuje tam, kde sme skončili. Naši súrodenci sú rozdelení a Rasmus sa stane niekym trochu iným. Je to aj séria, kde máme asi najviac nádeje, lebo sa ukáže, že existuje niečo, čo dokáže vírus definitívne vyliečiť. Čo je podľa mňa veľmi dobrý zvrat. Hrdinovia sú dobrí, no občas mi niektoré rozhodnutia prišli nesprávne. Alebo sú tu postavy, ktoré sú len v role zloduchov a nemyslím si, že sú v tom veľmi dobrí. Okrem toho Rasmusova motivácia nie je veľmi zaujímavá a postupne som mal pocit, že to bolo trošku proti tomu kým pôvodne vlastne bol. Je to asi najzaujímavejšia séria zo všetkých a je hlavne zaujímavé vidieť ako postupne môžu niektorí ľudia získať komplexy Boha, alebo niečo podobné. Dúfam, že to tu stopnú, lebo nemyslím si, že by bolo pokračovanie nutné. Veci sa uzavreli a vyzerá to tak, že svet sa zmení k lepšiemu. Tak uvidíme. Hodnotenie: B ()

Související novinky

Netflix vsadí na evropský talent

Netflix vsadí na evropský talent

01.06.2018

Když nebudeme brát v potaz válku s festivalem v Cannes, drží si Netflix mezi evropskými zeměmi relativně dobré jméno. Především v severských zemích se mu daří přímo výborně, a to už od roku 2012, kdy… (více)

Reklama

Reklama