Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Takhle královsky jsem se dlouho nepobavil. Scénář brilantně zaoblenej. A ty herecký etudy po něm kloužou tak sladce. Co předvádí Billy Bob se nedá vynachválit. Cate a Bruce ( jako vždy ) k sežrání. A to jsem ještě sledoval dabovanou verzi, kde třeba ty hudební vložky tolik nevyzní! Grande finale jak má být... Musím se hodně držet, abych nedal maxximum :-). P.S. Tak jsem se neudržel a v roce 2017 přidávám pátou. Když se na film s chutí podíváte i po několikáté a pořád si ho užíváte, zaslouží si max. Už jen ta Cate, kuchyň a Bonnie Tyler... To mám pak skoro totální zatmění ;-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé to bylo za 3,5* - zaokrouhleno na 3*. Přitom jsem se docela dlouho rozhodovala, jestli nemám přihodit 1* za vpravdě kouzelnou pointu, ale nakonec jsem to vzdala. Byla jsem přesvědčená, že by to byla jenom taková maličká, slabě blikající hvězdička bez života. Netradiční bankovní lupiči mě sice i tak pobavili, ale zdálo se mi, že místy působí trochu rozvlekle a unaveně, že by jim neškodilo svižnější tempo. ----- Nicméně napodruhé u mě jednoznačně zabodovali - za čisté 4*. Nečekejte bláznivou akční komedii, ale příběh je nápaditý, humor inteligentní a dialogy půvabné. P.S.: Tímto se zároveň dodatečně omlouvám režisérovi i čtveřici hlavních protagonistů - sama nevím, čím se mně rytmus vyprávění tehdy znelíbil. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Anamnésis: Minimálně mne Banditi donutili zavzpomínat, obdivuju-li byť jedinou krimikomedii (?; nebo co je to vůbec za žánr? heist, tak se tomu říká?), romantizující (bankovní) lupiče? Ty jo, asi ne... možná Tarantinovy Gaunery? Ne, na Gaunery zapomeňme, to je úplně jiný typ filmu, tam té romantizace (sympaťáci okrádající pouze bohaté, nadto mnohdy s problematickým původem majetku) není ani zbla. Nejkřiklavějším reprezentantem mého vztahu k tomuto (sub)žánru nám proto budiž Dannyho parťáci, ty jsem si v souvislosti s Bandity totiž vybavil jako první, už jen pro hvězdný casting. Tak Dannyho parťáci jsou mně filmem, u něhož nerozumím důvodům jeho oblíbenosti, osobně mě nechal víceméně chladným (podobně jako Banditi), ale budiž, proti gustu... Letos jsem viděl Lelouchův Šťastný nový rok, doporučuju ho všemi deseti, jistojistě úžasný film, za mě však ne tak kvůli příběhu, hercům a postavám, nýbrž pro Lelouchovu sofistikovanou režii. A asi taky z trochu jiného poetického ranku, hlavně v závěrečné půlhodince dosti melancholický (x "prosluněný důchodek" Banditů). Pak už jsem si vzpomněl pouze na Bezva fintu, hlavní role Belmondo, snímek, jehož si cením. Ale asi pouze s "provizoriem". Viděl jsem ho totiž tak dávno, že o něm momentálně nejsem schopen říct nic chytrého (a bylo tomu někdy jinak? mrk mrk). Bude nutné dát si opáčko. A pak? Pak už nic... :-) ___ Co se týče samotných Banditů, z letargie mě vytrhl (aniž by to strhl k lepšímu než průměrnému hodnocení) leda tak závěr. Bombózní trik, díky za inspiraci. ;-)) Jó, a Billy Bob Thornton je lepší herec než Bruce Willis. Change my mind! 55% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevstřebatelná dvouhodinová nuda a bezkonkurenčně nejodpornější film, jaký jsem s Willisem doposud viděl. Takovou neskutečnou píčovinu snad ani Levinson nemohl myslet vážně. Humor se zakopal extrémně hluboko pod zem a celý film se neukázal. Ústřední duo retardů mě celou stopáž neskutečně iritovalo. Můj divácký zážitek nezachránila ani Cate Blanchett, ze které dostávali diváci i divačky během filmu orgasmy, i když musím přiznat, že ji to zde brutálně seklo. Z celého filmu mě oslovil pouze závěr. Fakt netuším, nad čím se zde diváci rozplývají. Film zcela postrádal grády a šťávu. Tento film by měl být zničen! Přitom jsem se na něj po přečtení obsahu tak těšil. Pokud se na film chcete dodívat, tak si jej rozhodně nepouštějte večer a ani při jakémkoli náznaku únavy. Katastrofa! Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se celý film nenese v tak vydařeném tempu jako první půlhodina, která by byla na pět hvězd.Postupem času film ztrácí kvalitu, ale závěrečná pointa opět o pár procent film zvedá.V hlavních rolích navíc můj oblíbenec Bruce Willis a herec Billy Thorton, který zahrál překvapivě dobře.Na závěr musím říct ještě dvě věci - film má povedený soundtrack a Bruce Willise dabuje jiný dabér, což mě ze začátku dost vadilo.Jinak ale pro mě překvapení a dost povedný krimifilm na 85 % ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Ukázka filmu, na který se postavy dívají, je záběr na postavu Steva McQueena, jak se na motorce pokouší překonat zábrany ve filmu Velký útěk (1963). (Mr.Ocek)
  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)

Reklama

Reklama