Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Super oddychovka s bravůrními hereckými výkony. Už od prvních větších scén, útěkové a vařící, vidíte, jak si to herci užívají a jak jim ty role sednou. Pak přijde parádní scéna v autě a pak kupa dalších nezapomenutelných okamžiků táhnoucích se přes celý film. Bruce ale tentokrát zaostává, jeho cholerický frajer zůstává zastíněn jedním hypochodnrem a jednou znuděnou zrzkou, jejíž tanec u vaření večeře se mi vryl do paměti. Vážně, obvykle se takovým věcem moc nesměju, protože jsou děsně strojené, ale Cate opět nezklamala a je přirozená i v těch nejnepřirozenějších pózách. Ano, narážím na "vynikající" zpěv. :-) Konec maličko předvídatelný, i když vlastní finále i tak něčím překvapilo a pobavilo. A na závěr mám jen jedno varování: Pokud po shlédnutí tohoto filmu budete cítit spálené peří, zajděte si prosím neprodleně ke svému onkol... psychiatrovi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to stokrát obehraná písnička a to včetně velice příjemného hudebního doprovodu. Jenže Willisův ironický úsměv v mých očích bourá mýty o tom, že opakovaný vtip už není vtipem. Funguje to, pobavit se u tohoto snímku dá. Je příjemně hravý a Willisovi bych odpustila i účinkování v mnohem větších hloupostech. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Banditov som si pustil po niekoľkých rokoch a v rozpore s mojimi zvyklosťami pridávam hviezdičku. A vynechám tiež rozsiahle zdôvodňovanie. Banditi sú veľmi dobre pozerateľný film. Výnimočne mi neprekážal ani Bruce Willis, Billy Bob Thornton vytvoril úžasnú postavu a Cate Blanchett snáď nebola v žiadnom filme taká príťažlivá, ako v tomto. Že je to nefilmové hodnotenie. No a čo? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neurotický hypochondr Billy Bob, Bruce s účesem Carradineho z Kung-Fu Legenda pokračuje a mezi něma krásná desperate housewife Cate. Ti všichni na loupežné stezce ve stylu Bezva finty s Belmondem, jen o něco méně humornější a o něco více romantické. Willis, Thornton, Blanchett a všechno půjde samo, řeknete si, jenže Levinson měl smůlu, že zrovna točil v období stávky střihačů (mínus 20 minut by rozhodně nebylo na škodu) a opět shořel na svém syndromu vymačkaného citrusu, protože všechny jeho filmy, co jsem doposud viděl, se mi zdály poněkud bez šťávy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Variace na Bonnie a Clyde, tentokrát ve třech. Willis ničím nepřekvapí, ale Bob Thornton v roli citlivého hypochondra a Cate Blanchett jako žena, lavírující mezi dvěma muži, nemají chybu. Závěrečná pointa zase tak dechberoucí není, jak zde někteří píšou. Kvůli mé milované Cate a Thorntonovi se ale přemůžu a tu čtyřku tomu dám. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno