Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Recenze (262)

Perunwit 

všechny recenze uživatele

Z Finska už jedny IMPALED svět zná (NAZARENE). Aktuálně si netroufam ani odhadnout, jestli je po tomhle bijáku slavnější rektum, nebo rybář z nazaretu, z těchhle dvou mají moje sympatie ale rozhodně ti první, malí rusáci. Cáklá hodinka a půl vidláckejch fórků a death/grindu pobaví každou partičku v klubu, nebo na chalupě. Lehce mi připomnělo "Metal v hlavě", či jak se to jmenovalo. Fakt povedený a banda mohamedánskejch funda-metalistů fakt zabila!! ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Komedie trochu ve stylu francouzských Bažantů, jen v opoznání tvrdším hudebním hávu, v severské atmosféře a s notnou dávkou černého humoru. Několik parádních hlášek však nevyvážilo celkově dost primitivní, banální a málo kreativní příběh. 50%. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Toto treba vidieť, neskutočný fínsky metalový úlet, pri sledovaní máte stále na perách blažený úsmev a pri niektorých scénach jednoducho vybuchnete smiechom. Paráda ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Mile ulítlé, skvělá muzika se zvracejícím zpěvem a humor ze sebe sama. Příjemná oddychovka bez silnějšího scénáře a za to kytarovými grify. Hlavní hrdinové v zapadákově se snaží prorazit a nakonec jsem to úchylné podaří a většinový divák spokojeně odchází, aby za pár dnů již nevěděl. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Svěží a velice příjemný komediální závan z chladného severu. A je pojat nějak tak, jak byste asi od Skandinávců čekali - chladnokrevně ve stylu heavy metalu. Hlavní čtveřice jsou takoví lůzři, že jim nelze nefandit a jejich putování za dávným snem odsýpá jedna báseň. Navrch je tato pouť prošpikovaná celou řadou velmi vtipných momentů, kdy se budete smát nahlas. Zpočátku jsem byl tak nadšený, že jsem chtěl jít s hodnocením výš, ale některé WTF momenty a uvadající tempo mi to nakonec nedovolily. Ale i tak se jedná o super tip na neotřelou komediální jízdu! ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Priemerne dobrá a o niečo viac zaujímavá komédia. Neurazí, párkrát sa človek zasmeje, ale to je tak všetko. Všetko vtipné som videl v reklame na film. ()

PanJelen 

všechny recenze uživatele

Finská metalová kapela, Impaled Rectum hrající symfonický, postapokalyptický, sobi drtící, antikřesťanský, extrémně pohanský, fennoskandinávský metal, má už dost hraní coverů a po dvanácti letech zkoušení, chce se svojí první a nejúspěšnější písní, „Pořádnej průjem" zazářit na velkém Norském festivalu. Jejich cesta začíná v místním pajzlu, kde se ukáže že zpěvák skvěle zvrací, ale jejich svěží rock, místní burani prostě nepoberou. Velmi povedená černohumorná úchylárna, která potěší každého metaláka a možná nejlepší, metalová komedie. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Takže jsem si dnes po více jak dvou letech znovu pustil tuhle šílenou komedii. A zvedl jsem hodnocení o hvězdu. Dobrá začátek není zrovna na plný počet, ale od vloupání na policejní stanici pro "promo" fotky se to stává smrtící záležitostí. Postavy jsou šílený (viz. Xytrax) anebo úplně ujetý. A jednotka "Delta" je vrchol. Úžasný zážitek nejen po filmové stránce. Hudba je taky topová. Od těch dvou šílenců co tohle režírovali bych rád viděl něco dalšího celovečerního. Děkuji mockrát předem. ()

Velislav 

všechny recenze uživatele

Absurdné. Absolútne. Tak k tomu divák musí pristupovať. Ideálne mať rád metal. Ideálne, ak už divák metal rád má, nech sa neberie absurdne vážne. Klišé v metale jest, čo ako metalista vnímam. Citlivo. Vtipy sú síce občas tu a tam bez pointy, ale... Je to aj o tom. Občas aj metal je bez pointy. Väčšinou ale nie. Hudobná stránka fajn, aj keď toho mohlo byť viac. Pohodová vec na sobotní odpoledne. 7/10 ()

Henk 

všechny recenze uživatele

Věřím,že lidem kteří nikdy neměli kapelu a neposlouchají Metal trochu drsnějšího rázu,tenhle film nic neřekne. Měl jsem z něho také trochu obavy,ale po prvních deseti minutách jsem se přenesl do svého mládí, kdy naší kapelu brali lidi taky jako bandu pošahanejch mániček,který vyluzujou na divný nástroje ještě divnější zvuky a ještě k tomu hodně nahlas. Pro mne tenhle snímek znamenal odlehčení a příjemnou zábavu,skoro jako bych byl někde na festu. Pasi mě fakt dostával. Díky Verbalovi a Asia_Power za skvělej komentář. PS : Ač mám úctu k českému dabingu,asi bych si tenhle film s dabingem nestáhl. Právě finština,někdy drsná,někdy roztomilá a někdy srandovní mi podbarvovala celej snímek. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Uletený výlet do škandinávskej pampy za HEAVY METALom a drsným čiernym humorom. Efekty nič moc ale všetko vynahrádzajú sympatické postavy a nefalšovaný fínsky way of life. ()

Razz 

všechny recenze uživatele

Vtipná oddychovka, 3 z 5, pre fanúšikov metalu o hviezdu viac. Dobrý námet a nezabudnuteľná scéna o vzniku nového hitu, sympatickí hrdinovia. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Není nad správný metalový přístup! Komu se zajídají přeslazené muzikály, může si střihnout tuhle finskou hudební komedii přetékající černým humorem. První polovina chudáky finské metalisty jako loosery šikanované kdejakým vesnickým buranem. Druhá polovina je úžasné roadmovie stylově podobné Blues Brothers, jen místo blues death metal. Herci přehrávají přesně jak je potřeba pro tento typ komedie, skvěle vybraný casting. ()

Grid 

všechny recenze uživatele

Fakt sra*ka. A to metal a podobný počiny miluju. Jediný co film drží nad vodou (nad severním mořem) je soundtrack. ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

Tak dělat si legraci z vesnických finských kluků, tak to by vám šlo! Mám rád heavy metal, a to pouze ten nejlepší, tak že tenhle kostelní mě moc nešmakuje, ale ty scény a celá cesta na metalfesťák je snad i pro mimo těžkotonážní fanoušky. Opravdu má tyto kousky rád a bylo to ještě lepší než podobný "Hlava plná metalu". Super, Fíni, ale těch zvratků tam bylo trochu moc. ()

Reklama

Reklama