Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Recenze (262)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Brutál :D Kde na to ti seveřani chodí. Parádní oddychová komedie o partičce desth metalových finů. Kteří se mermomocí chtějí dostat na norský metalový festival. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Chvílemi třeskutě zábavné a chvílemi utahaně nudné. Škoda, čekal sem trošku víc. Ale hudební stránka perfektní ()

perna182 

všechny recenze uživatele

Černá, metalová černá komedie o finské black metalové kapele, která sice nehrála nikde jinde než ve vlastním sklepě, ale sní o tom, že vystoupí na Norském festivalu.  Základní děj není nic převratného. Kapela se snaží prorazit, k tomu zpěvák zamilovaný do prodavačky z květinářství, o kterou usiluje i místní popová hvězda. A co by udělalo větší dojem než vystoupení na největším festivalu v zemi? Takže stačí vymyslet název kapely, nahrát song a jede se na trip na fesťák. To se ale lehko řekne, protože to co se stane mezitím vás úplně rozseká smíchy. Pokud máte k metalové hudbě blízko a máte rádi i tento druh humoru, budete se válet smíchy. Budete i smíchy brečet. Pro nemetalové fanoušky to bude asi slabší, neboť budou ochuzeni o některé vtipy, gagy a narážky. I tak je zde ale plno černého humoru, střídající humor suchý přízemní. Takže si film i tak užije každý. Já, jako metalista, musím dát plný počet. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Môj jubilejný komentár padol na túto metalovú, smrtelne vážnu komédiu s pekným happy-endom. Jednoduché, za to celkom nápadité. Ale najlepšie je to asi vtedy, keď chalani začnú hrať. Dávam tri a pol. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Tahle Symphonic Post Apocalyptic Reindeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandian Metal kapela mě rozmetala :-D Naprosto super film. Žádný přeslazený Lunetic. Ale kluci, co dělají pořádnou muziku :-) ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdy. Finové mají metal v krvi a když ho chtějí hrát, tak ho prostě hrajou až za hrob. Taková prkotina jako jedna jediná nazkoušená skladba a vystoupení na velkém fesťáku je nemůže zastavit. Sympatická komedie s mým oblíbeným hudebním žánrem, a nemyslím konkrétně postapokalyptický, stanistický, sobydrtící, extrémně pohanský, fenoskandinávský metal :-) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Symphonic Postapocalyptic Reindeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandian Metal! A to v té nejvíc True podobě! Například takové oficiální focení kapely! Nic nemůže být víc True! Jasný, několik tichých míst tam je, také platí to, že čím blíže závěru, tím šílenější děj, ale proč ne? Vždyť ono to k tomuto jedinečnému filmu neskutečně sedne. Humor je výborný, obzvlášť ten metalový a řádně černý. Impaled Rektum jsou sympaťáci, kteří navíc mají štěstí na jedinečné bubeníky. První by snad zastínil i Ethana Hunta a ten druhý? Ten je tak trochu cvok, hold klasický Laponec... naštěstí muzikoterapie dělá divy! 80% ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

"What kind of music do you retards play?" "Symphonic Postapocalyptic ReinDeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandian Metal!" Takhle jsem se nenasmál ani nepamatuju. Metalovou hudbu miluju a finský humor je mi nesmírně blízký, takže když se tyhle dva světy potkají, nemůže to dopadnout špatně. Některá slabší místa promíjím, spousta gagů a humorných situací mi to bohatě vynahradila. Film spíše pro lidi z metalové komunity, ostatní si to asi tak moc neužijí. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Prve jsem vůbec ani nechtěla komentář psát, protože všechno podstatné již brilantně a hbitě sepsal Sarkastic a já to líp zkrátka nedovedu :-) Nicméně, pochlapím se. S touhle partou bych ráda šla na sklenku. Jsou to srdcaři a ten svůj skandinávský, symfonický, postapokalyptický, extrémně antikřesťanský metal dělají fakticky s láskou :-) (omlouvám se, všech přibližně dvanáct výborných přídavných metalových jmen prostě neudržím v hlavě, ale je to charakteristika k popukání) Heavy trip obsahuje zcela nezapomenutelné scény, kvůli kterým jej prostě musíte vidět. Takové netradiční focení promo snímku, orinální stage diving nebo sdělení, že "bejt buzík je jenom pro drsný chlapy" :-) Jen, aby bylo jasno, toho rosomáka mi bylo líto, ale vtipně líto :-D. Probudit v sobě zvíře by měl umět každej (chlap). Osobně jsem mezi třemi čtyřmi hvězdami, ale dávám za čtyři, pro každého člena kapely jednu. A taky proto, že tenhle severskej, absurdní, divnej humor já můžu. Ale upozorňuju, že pro fandy milých romantických komedií s něžným úsměvem tohle fakt nebude. A pokud je vám na zvracení ze zvracení... tohle taky nebude to pravé metalové pro vás :-) ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

I když blití do mikrofonu není můj hudební šálek dobré brazilské, a co se týče grindcore a podobných pecek tak pouze vím, že opravdu existuje album Žužlání klitorisu zdechlé narkomanky, Hevi reissu jsem si docela užil. Není to nabušená řachanda ani jemná komedie s konzistentní kvalitou, ale má jednu neskutečnou kvalitu. Strašně sympatický hlavní protagonisty. Takže mi nakonec vůbec nevadilo, že film na příběh čtveřice heavymetalových vidláků a jejich cesty za slávou, nalepil všechny fóry od blití, židovských teroristů po jemné absurdní vtípky a musím uznat, že mi s Impaled Rektum bylo moc fajn a několikrát jsem se zasmál nahlas, což je u mě vrchol uznání. Nevadí-li vám zvláštní, řekl bych severský, absurdní a někdy fekální humor, asi neuděláte chybu. Silní tři sobi. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že ve Finsku se mladým metalistům lepí na paty nejen smích. Pro mě osobně je tahle crazy komedie velké překvapení - nejen díky chrabré norské armádě a jejich nechvalně proslulé a genderově vyvážené jednotce "Delta" :-) ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Spíše kvalitativně na 3 *, ale je to tak mile ulítnuté, že by to člověk snad i doporučil. Prostě sobí metal s blitkama. To chceš.. ()

Reklama

Reklama