Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(více)

Recenze (454)

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Noah Baumbach natočil vztahový horor. Stačilo, aby věrně zachytil vztah dvojice, která prochází rozvodem. Lidé se nemění, jejich činy se ale náhle začnou odrážet v zakřiveném zrcadle. Asi můj nejoblíbenější výkon Drivera. Scéna s nožíkem je geniální tragikomické herectví. (LFF 2019) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konečne mi Baumbachovo napodobovanie Woody Allena sadlo. Tentokrát sa zaoberá témou rozpadu na prvý podhľad dokonalého manželstva. Film sa ani jednej strane nesnaží nadržiavať a v priebehu filmu som držal palce, ľutoval alebo nenávidel obidvoch. No a ešte to je okorenené satirickým náhľadom na rozvodových právnikov, ktorý z rozvodov profitujú najviac. Drobné výhrady mám k dialógom, ktoré v niektorých scénach pôsobia príliš vykonštruovane a skoro až divadelne. Baumbach sa snaží až príliš prehnane vyhrotiť hádky. Našťastie to zachraňujú herci, ktorý napriek tomu scénam dodávajú na uveriteľnosti. Nenadchol ma záverečný Driverov spev, keď v pesničke zdelí svoje pocity z toho čo zažil. Ja holt hudobné výstupy nikdy nebudem. Radšej by som prijal, keby sa niekomu normálne zdôveril. Ale najväčší nedostatok filmu považujem za ignorovanie náhľadu dieťaťa na rozvod. Film ukazuje, že pre manželov je rozvod peklo, ale pre decko to je vo filme vlastne pekné dobrodružstvo v ktorom získa krajšie bývanie v rozľahlejšom meste a lepších kamarátov, lebo tí starí ho už aj tak nebavia. To je riadna blbosť, pretože dieťa trpí pri rozvode ešte viac jak rodičia a v tomto zdelení film absolútne zlyháva, keďže to ignoruje. Napriek tomu ma film bavil od prvej sekundy skoro po celý čas a tak skvelý herecký koncert zúčastnených som nečakal. Hlavne Adam Driver ma nečakane veľmi príjemne prekvapil, keďže v Star Wars je skôr k smiechu a ako herec mi bol doteraz nesympatický. Scarlett Johanssonová si po dlhšej dobe zase raz zahrala v niečom kvalitnom a z vedľajších úloh ma najviac potešil Alan Alda ako jediný právnik, ktorý má ešte srdce. Takže po sklamaniach od Scorseseho alebo Tarantina je pre mňa práve tento film nečakaným kandidátom na najlepší film tohto roku. 9/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Baumbach napísal skvelý film. Dobre sa počúva. Dobre sa na neho pozerá. Je uveriteľný, nežný, vtipný, sentimentálny, skutočný a ľudský. Driver a Johansson po dlhej dobe majú na hereckom poli čo ukázať a rovnako aj všetci zúčastnení. Funguje to na mnohých rovinách. Má to množstvo skvelých scén - prvé stretnutie s Aldom, súdny proces, hádka atď. Vidno, že tvorca značne vyzrel. To sa už prejavilo v jeho Meyerowitzovic stories, ktoré mali presne toto. Ďalší výrazný americký tvorca, ktorý má schopnosť robiť ľudské príbehy. Dokázal by som to pozerať pokojne ešte ďalšiu hodinu. Nekončí to nejako prekvapujúco ani sa to nehrá na veľké umenie. Je to len dobre spravený, príjemný film, ktorý bude rezonovať dlho. Jedna z najlepších vecí tohto roku. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem nečekala. Šla jsem do toho s tím, že se nemám na co dívat, tak zkusím třeba tohle. Ale do prdele, tenhle film mě fakt dostal. Když ze začátku oba v duchu četli, co na tom druhým mají rádi, říkala jsem si, jak je to hezký a roztomilý, a pak to najednou skočilo zpět do reálnýho života a člověk zjistí, že se rozvádí. A tak jsem už na začátku zjistila, že u tohohle filmu nejspíš budu brečet a všechno s nima budu až moc prožívat (nakonec jsem měla jenom na krajíčku, takže úspěch hádám). A po tý úvodní scéně je to čím dál tím víc v prdeli. Oba si najdou právníka, i když se domluvili, že si to vyřeší mezi sebou. Jdou k soudu, kde na sebe vytáhnou ty nejhorší věci, i když říkali, že to nikdy neudělají. Nebudu lhát, je dost těžký na to koukat, protože je to tak reálný, až je to děsivý. Hlavně, když víte, že spolu všechno mohli v pohodě vyřešit, kdyby si o tom akorát promluvili sakra. Ale není to celý tak depresivní, někdy tam vsunou vtipnější pasáž, abyste mohli nabrat nervy na další drsnou scénu. Třeba ta hádka, to bylo něco, to se nedá ani popsat. Líbí se mi, jak hezky zachytili, jak se jejich vztah střídá z přátelskýho do nenávistnýho a naopak. A musím se přiznat, že do teď jsem považovala Drivera za celkem špatnýho herce, ale po tomhle kousku? Cože, prostě cože, to byl výkon jako prase. Absolutně jsem to od něj nečekala. A Johansson, tak to je jasný, ta je skvělá vždycky. Nedokážu si představit, že by Charlieho a Nicole hrála jiná dvojka. Prostě ty emoce a všechno.. Skvěle zachycený. Hodnocení: je dost možný, že se po tomhle filmu radši nevdáte/neoženíte/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

K velkým oscarovým kandidátům se přidal další kousek. Tentokrát však mnohem skromnější a dojemnější. Marriage Story je smutným, ale velice milým a okouzlujícím dramatem, které divákovi jasně přednese, jak těžký a nepříjemný může rozvod být. Ovšem velice lidským a autentickým způsobem. Není tu žádná jednoduchá šablona, kdy jeden z manželů je více padouchem, přičemž ten druhý je zas více v právu. Oba dva divák chápe, mimo jiné se také spolu oba snaží komunikovat vřelým způsobem, ale jakmile do celého rozvodového frmolu zatáhnou justici kvůli co nejlepšímu životu jejich syna, hned se celá věc promění v jeden velký frustrující kolotoč. A sakrblé, Johanssonová a Driver tam jsou naprosto neuvěřitelní. Během jejich velké a srdcervoucí hádací scény jsem si okamžitě říkal, že jestli oba na zlatoplešouna nenominují, tak v Hollywoodu musí evidentně na něčem ujíždět. Ten film fakt výborně ilustruje niterné vztahové chvíle mezi dvěma třicátníky, kteří už spolu nechtějí být, ale zároveň se vlastně také nechtějí úplně odcizit. Za režii a scénář fakt minimálně nominace, počáteční čtení dopisů a Driverovo zpívání si to zaslouží stopro. Slabších 5* ()

JayZak

všechny recenze uživatele

Velmi cením scénář, který postupně ukáže klady i zápory obou z rozvádějících se manželů - rodičů, že si vlastně nejde jednoznačně říct, kdo za to může nebo kdo je ten "zlý". V Manželské historii si užijeme romantických i nostalgických momentů, hororových právnických zápolení, dramaticky dobře napsaných hádek a správně podivných postav (viz Nicolina máma, právník Bert nebo vykulená sociální pracovnice). Za mě tedy výborně, pane Baumbach, jen nevím, co to budete s Gretou Gerwig kutit na Barbie... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S upřímným politováním a slzou v oku jsem nucena konstatovat, že tohle opravdu není snímek pro mě (vytrápila jsem se do morku kostí) a to navzdory tomu, že se jedná o herecký luxus (Adam Driver opakovaně ťuká na dveře mé herecké topky) a film je moc pěkně natočený. Ze samotného příběhu (rozpad manželství, přehlídka sobectví, rozvodové řízení) a jeho vyznění mám husí kůži a neodbytný pocit, že současný trend rozvodovosti mám brát jako běžnou záležitost, přijde mi to smutné... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Dúfam že tento film dostane oscara za scenár. Zaslúži si ho zo všetkých nominovaných filmov najviac. Takiež Adam Driver ma presvedčil o svojich hereckých kvalitách. V sedmičke Hviezdnych vojen mi prekážal, v osmičke som si na neho zvykol a v deviatke už bol herecky fakt dobrý. Nebyť toho že tento rok vyšiel Joker jeho herecky výkon v tomto filme by kľudne mohol ašpirovať na oscara. Silný film ....pri finálnej scéne čítania listu som sa neubránil slzám. Skvelá dialógová sonda do života rozvádzajúceho sa páru ktorý chce najprv rozvod riešiť čo najjemnejšie a čo sa z toho nakoniec vykľuje keď ide o dieťa. Inšpiratívny film.Osobne môj oscarový favorit za najlepší film roku. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Čau lidi, dneska se spolu mrkneme na téma manželství, páč já jsem v podstatě druhej Plzák. Teda né, že bych tak vypadala, ale rozhodně jsem na tuto instituci stejný expert jako on. To se mu to dávaly rozumy, když v té době nebyly fejsbůky, chytrý telefony, sexemesky a dykpiky (což prej teda nejsou fotky rozesmátýho Vojtěcha Dyka). Dneska už nic nezatlučeš, když ti manželka máchá před obličejem kompletní mesenžrovou konverzací s milenkou. Aha? Co by poradil pan doktor teď? A co teprve, když přijde na opravdové potíže. Třeba takové svlékání špinavých ponožek. Já chápu, že je to problém je donést do koše se špinavým prádlem, protože je třeba až v prádelně, což je dejme tomu dvacet kroků od koupelny. Ale ony se ty mrchy samy neteleportují. Moje záda podepisují petici, abych se pro ně furt neohejbala. Nebo takovej výběr večerního televizního programu. Na to aby člověk studoval diplomacii. Když v úterý a ve čtvrtek Liga mistrů, tak ve středu Výměna manželek a v sobotu StarDance nebo nějaký milý pořad s Marošem Kramárem. To jsem se ještě nedostala k potravinám. Kolikrát už mi někdo stál za zády s plesnivým zbytkem chleba v ruce a s káravým pohledem v očích. Cožpak jsem strážce potravin? Že bych jako hlídala u lednice se stopkama v ruce expiraci u jogurtů? Ano ano, manželství je dřina, je o kompromisech a spoustě červenýho vína na tajňačku vypitýho, když už všichni spěj. I přesto to může být mezi přeháňkami slunečně hezký. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Popravde a ihneď na rovinu, ako sa objavil Adam Driver už to u mna začalo vrieť, nemám ho v láske a ten jeho ksicht je pre mna brr.. A aj ako herec mi pripadá, ako  keby zakaždým zjedol veľmi kyslé uhorky a jeho postoj je stále rovnaký. Ale aspoň na jeho naštvanú polovičku Scarlett sa dalo pozerať aj keď jej postava bola riadna p..a. O rozvode dvoch predtým strašne zaľúbených ľudí, tu už bolo natočených veľa filmov a aj keď sa a to hlavne na začiatku tvári, že má svojsky štýl, mne to tak neprišlo. Nebolo to vobec ojedinelé, ale celkom všedne a nezaujímavé. Jedine čo bolo v tomto filme trocha inovatívne bola scéna, kde bezradný muž hľadá právnika, ale nikto ho nechce prijať s odôvodneným, že už u nich bola jeho polovička a aj keď ich právnické služby nevyužila, aj tak už toho pána nemôžu zastupovať, chcel by som vedieť, či to naozaj tak v Amerike funguje. Musím uznať, že v niektorých momentoch je silno emotívny, ale to ma za následok, že rozvod prežívajú najhoršie deti a tu jedno bolo a je vidieť, že cela tá situácia ho veľmi bolela. Ale ako celok ma to až tak neoslovilo, príbehovo to bolo veľmi vlažné. Slabé 3*. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Člověk míní, právníci mění :-). Pěkná sonda do konečné fáze jednoho vztahu. Zavázané tkaničky působily jako doušek čisté vody, když v poušti na pokraji sil konečně dojdete k oáze. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitní a místy silné... ale zároveň je v tom něco odtažitého.. možná, že ta forma je místy taková "inťoušská" a taky je to v zásadě vlastně masochistický zážitek.... Absolutně nechápu za co tady L. Dern dostala Oscara.. a největší překvápko filmu je Bob Fossil v miniroli soudce :D ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Je to excelentně zahraný, Scarlett a Adamem Driverem do toho dávají všechno, všechno jsem jim věřila. Soucítila jsem s nima s oběma (ale fandila víc Charliemu) a prožívala to, i když jsem něco podonýho nezažila a doufám, že ani nikdy nezažiju. I přes nebo možná právě díky excelentnímu herectví bylo dost nepříjemné ten film sledovat. Ne, že by byl špatný, to naopak, ale to, co se v něm děje... hodně to na mě zapůsobilo. V jednu chvíli jsem to chtěla vypnout a přála si konec, ale nešlo se od toho odtrhnout, tak intenzivní to pro mě bylo. Uf... Hned tak se na to znovu nepodívám. 9/10 ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Obě hlavní postavy působily nesmírně nudně a sledovat jejich obličeje bylo docela utrpení. Za obsazení určitě srážím hvězdy. Jinak průběh předrozvodových tahanic je popsán celkem slušně, dalo se ještě přitvrdit. Škoda, že si režisér nedal více práce s výběrem herců. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem možná trochu jiného, než další hollywoodský take na téme rozvodů. Místo uvěřitelnéjšího sociálního rozboru tu máme dva zbohatlé bílé američany umělce, kteří bůhvíodkud berou peníze na právníky a byty. Nicméně vyšperkované (tudíž také nereálné) dialogy a herecké výkony vykopávají film do slušných výšin. Překvapilo mě taky, že se film nesnaží být moc vyvážený a jednoznačně nadržuje straně manžela, protože Scarletka se chová jako hrozná mrcha. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Konverzační dramata nejsou zrovna mým šálkem kávy, ale po namlsání z desítkové recenze na Moviezone.cz jsem se to odvážil okusit a tohle mě teda odrovnalo. Nemyslím tím jenom tu profláklou hádací scénu, která teda byla opravdu hodně silná včetně té poslední Driverovy repliky, ale vůbec - celý film by měli vidět všichni, kteří jsou nejen čerstvě rozvedení, ale i partneři po x-letech vztahu, ale samozřejmě i čerstvě zaláskovaní puboši, aby se podívali na to, jak to taky může dopadnout, když do svého rozpadajícího se vztahu zatáhnou právníky, děti i rodinu. Velmi silný film, ale přesto jsem na pětku nemohl jít, protože to přeci jen bylo možná zbytečně statické a Driverův Charlie byl přeci jen silněji prokreslený, než Johanssonova Natalie. Ostatně Baumbach tu postavu napsal podle svých zkušeností. Jinak oba dva jsou famózní. 80% P.S.: Monolog Laury Dern o Bohu byl luxusní! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Muj posledni film roku, trochu jsem váhala, jestli Avengers Endgame a nebo tohle... Nevim, jestli to byla štastná volba, je to hrozně nepříjemnýy film. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Adama a Scarlett, stejně tak jako Laury Dern a Raye Liotty. Perfektní scénář, gradace scén byla prostě výborná. Na scéné háky je krásně vidět jak to měl režisér v malíku. Hodně mě potěšil i "Hawkey" v roli sympatického právníka. Oscar by tomuhle filmu docela slušel. 5* ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Na druhý pohled zcela jinej zážitek než na první a věřím, že do třetice to bude asi zase jiný. Film, kterej se mění společně s divákem. Scarlett i Adam předvedli neskutečný výkony. Z filmu je cítit velký množství lásky, kterou hlavní představitelé chovají k sobě navzájem, k synovi a i k sobě samým. Láska je ve filmu geniálně představená v úvodní scéně a ukončená v závěru. Takhle krásně se o někom vyjádřit a natož ještě u rozvodu? Právnický background na jedničku, až mě trochu mrzí, že nestuduju evidentně záživné rodinné právo. Scéna, kdy Adam málem vykrvácel před sociální pracovní (která btw v žilách nemá krev pravděpodobně už dost dlouho) mě upřímně rozesmála, i když je to vlastně smutný. Celej ten film je dost hořkosladkej. Ukazuje krásný a i bídný stránky manželství a hlavně vás nenutí vybírat si stranu, dokázala jsem pochopit argumenty obou. Ve výsledku se s rozvodem popasovali slušně. Nedovedu si představit soudit se o společnou rybičku, natož o dítě. Scéna, která mě dostala do kolen je ta, když Adam zpívá ke konci filmu v baru. Au. No měla jsem to hezkej večer a zbytek noci můžu přemýšlet nad tím, jakto, že je Scarlett tak sexy i ve vytahanym svetru s účesem většiny dam nad 70 let. ()

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama