Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Recenze (15)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to nie je o divadle a herectve ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Všetky dejové línie majú doprovodný charakter a snažia sa ozvláštniť ústrednú myšlienku seriálu. A tou je vysporiadanie sa so svojou smrteľnosťou. Staroba nie je ľahká. V prevedení ústredného dua Douglas a Arkin je dokonca trestuhodne cynická, nepríjemná a smutná. A byť tam niekto iní, nemuselo by to ani z polovice fungovať tak, ako to funguje teraz. V konečnom dôsledku je celé pozadie bezútešné, ale postavy sa to snažia brať s humorom a s nadhľadom. To sa im ale nie vždy darí. Dej je plynulý. Emócie sú pekne rozložené. A celé je to uveriteľné a vôbec nie hlúpe. Nejedná sa o žiadne veľké dielo. Je to len séria príjemných a nepríjemných stretnutí dvojice priateľov v období, kedy ich už asi veľa dobrého nečaká. Hoci oni sa snažia, aby tomu tak nebolo. 1.séria - 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chuck Lorre pre zmenu zase boduje s kvalitným seriálom o dvoch starých páprdoch, ktorí riešia svoj zdravotný stav, problémy so ženami a nechýbaju ani ironické poznámky na Hollywood. Parádne tu exceluje ústredná dvojka. Klasicky nezodpovedný frajer Douglas a trochu neurotický Arkin. Vo vedľajších úlohách sa tu mihne viacero ďalších hviezd, väčšinou tiež v pokročilom veku. Samozrejme nesmie chýbať Douglasov kamarát De Vito v skvelej úlohe urológa, ktorý si vychutnáva vyšetrovanie prostaty. Celé to pôsobí ako jeden film rozdelený na 8 častí, takže keď si to pustíte naraz, tak to ubehne ani sa nenazdáte. Váhal som aj nad piatou hviezdičkou, ale príliš ma nebavili scény v ktorých Douglasova postava vyučuje herectvo mladých hercov z ktorých boli niektorí príliš divní. Celkovo som nadšený, keďže som sa tak dokonale stotožnil s dvojicou postáv, ktoré čúrajú morzeovku (ja zatiaľ čúram plným prúdom) na rozdiel od všetkých tých supermanov, ktorý v slipoch zachraňujú po x-tý raz svet. 9/10. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásných šťavnatých 80%. S Dannym DeVitem je i rakovina prostaty málem radost. Neříkám, že je to dokonalé,ale Arkin, Douglas a spol. prostě hrají jako staří kámoši, kteří se popichují, hádají, nesnášejí,ale stejně tady pro sebe jsou a to jejich škádlení je prostě balzám a radost nejen pohledět. Oddychovka, kdy by mě nenapadlo, že pánové 70 a 80+ mě budou takhle bavit. |:) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před seriálem jsem byl poněkud skeptický, jelikož jsem se obával celkově senilního přístupu k divákovi. A ve finále tomu tak je. Vtipy jsou sice celkem trefné a mají klasický šmrnc Chucka Lorra ( Lorreho? ) a Douglas s Alanem jsou skvělí, ale celkově je seriál takoví nijaký a spíše opravdu určený staršímu divákovi. Nepochybuji, že zde oba pánové nechávají srdce i životní zkušenosti, které promítají do problémů svých hrdinů, ale prostě nejsem cílovka. ()

marbes 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý projekt Netflixu. Kvalitní obsazení počínaje Michaelem Douglasem a Danny DeVitem konče (i když např. Kathleen Turner jsem poznávala kapku déle... jednuduše - nikdo z nás nemládne).   Cca půlhodinová stopáž dílů seriálu svědčí, děj má spád, vtip, černý humor, sarkasmus, ale obsahuje i pár smutných chvilek, které ve staří čekají každého. Myslím, že působí zároveň i nenásilnou formou preventivně a věřím, že spousta chlapů po shlédnutí dílu o rakovině prostaty podstoupí preventivní prohlídku. Ačkoliv ne vždy je pravidlem, že navazující série je lepší, než ta úvodní, tak tady je jedna lepší, než druhá. V poslední sice chybí jeden z hlavních představitelů, zábavě a svižnosti to ale neubírá. Obsazení - 5/5 Herecké výkony - 5/5 Scénář - 5/5 Celkově si řadím k favoritům, které si ráda zkouknu opakovaně a dávám 5 hvězd! ()

Galerie (101)

Reklama

Reklama