Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechapu, proc k tomu reziser přistoupil takhle rutinne, kdyz mel k dispozici jednoho z top 5 (pro me top 1) hercu soucastnosti a k tomu slibny lokace. Survival filmu jsou tri prdele a většina se snaží z průměru necim vymanit, sakra ocenila bych i zmutovanyho medvěda nebo tuleně zabijáka, ale tohle byla fakt dost nuda. S jakýmkoliv jinym hercem by se na to asi vubec nedalo koukat, ale Mads dokáže procitit a prodat i scénu, kde by si střihal nehty. Zadny objevny myšlenky na tema přežití, oběti, lidsky vůle atd. to nepredklada, takze je to opravdu tak z 90% jenom o Madsove herectví a pak o tom, ze v takovy zime je to fakt na hovno. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Jen bílé pustiny, lhostejné... jen skály a smrt... Bylo by hřejivé, nádherné, být sobec a zmrd." 7 a půl hodiny dlouhý film... !!! Můj rekord. Přitom jsem zhlédnul nonstop, bez jakékoli pauzy na oddych! Několikrát jsem to už chtěl vzdát a vypnout to (se). Nevěřil jsem, že to dám, ale musel jsem pokračovat, protože jiná možnost nebyla. Bylo by to jasných pět hvězd na nočním arktickém nebi nad nekonečnými lhostejnými horami a neposkvrněnými bílými pláněmi, bohužel pátou hvězdu rozsekal na cucky rotor pohádkového vrtulníku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelý survival film stavajúci na minimalizme a hereckej kreácií Madsa Mikkelsena. Penna vie presne čo chce filmom povedať. Výborná kamera a atmosféra a rovnako motivácie. Vnútorný konflikt postavy je vykreslený cez pohľady a pohyby. Každé jedno zakopnutie a každá jedna prekážka je pre nás ako diváka vďaka tomu citeľná. Veľmi mám rád takéto filmy. Funkčné vo všetkých ohľadoch. Možno nadhodnocujem, ale naozaj sa mi to páčilo. Aj napriek snehu a tichosti film totiž nenudil ani na chvíľu. Ani raz neskĺzol do hlúposti a postavy sa naozaj trápili. Takto funkčné na mňa naposledy zapôsobil All is lost z 2013 s ktorým tento film zdieľa veľmi podobný koniec. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Utahanou a repetitivní první polovinu nahradí úžasná druhá polovina s poctivými konturami drsného a minimalistického survival dramatu. Snímek Arctic se mimo tyto atributy může pochlubit i výtečným Madsem Mikkelsenem, jehož herecký výkon mrazivě koresponduje s celkovou pochmurnou atmosférou snímku. Co tedy dodat na závěr? Nebýt utahaného začátku a finále, které by si jistě zasloužilo poněkud temnější rozuzlení, se tedy jedná o povedený a mrazivý snímek, který Vás ve svých nejsilnějších momentech zcela pohltí. Skvělá práce! „It's ok...“ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)
  • Režisér filmu Joe Penna začal v roce 2006 nahrávat videa na svůj YouTube kanál MysteryGuitarMan. Arctic: Ledové peklo je jeho prvním celovečerním filmem. (MeanWhile)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno