Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravná koprodukční česko-slovenská pohádka o tom, co všechno se může stát, když nedostanete od sudiček do kolébky ani kapičku štěstí... Filmová pohádka režiséra J. Nvoty vznikla jako česko-slovenská koprodukce a vypráví příběh o tom, jak skromné děvče málem přijde o štěstí kvůli nezodpovědné sudičce, ale díky dívčině vytrvalosti a talentu a za pomoci popletených kouzel se všechno v dobré obrátí. Pohádka začíná ve chvíli, kdy přijde na svět děťátko a ke kolébce spěchají tři sudičky. Jedna má Johance do života darovat výjimečné vlastnosti, druhá překážky na cestě životem a třetí naděluje štěstí. Co se ale stane, když poslední ze sudiček, Tea (E. Vášáryová), svůj úkol nesplní? V pohádce plné napětí, humoru a překvapení se o tom na vlastní kůži přesvědčí její hlavní hrdinka, šikovná a sympatická Johanka (D. Zeleníková). Nemohou chybět ani král (O. Vetchý) a královna (známá slovenská šansoniérka S. Tobias), poněkud tvrdohlavý princ (F. Cíl) a jeho sestra, princezna stejně svéhlavá (slovenská zpěvačka Kristína). Chamtivý strýc a zlý bratranec se k Johance nechovají hezky, naštěstí proti nim zasáhne spravedlivá víla Tea. Jak už to tak v pohádkách a někdy i v životě bývá, je to především velká láska, která pomůže také Johance zdolat všechny překážky osudu. Nebude to ale snadné… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (221)

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

Jen úcta k českým vánočním pohádkám mi brání v tom dát odpad. Nějaká holka v homo-zoofilním počinu, kde Magda Vašáryová neustále opakuje "lulan, lulan" (romsky pele). Do historie novodobých českých pohádek se tato sračka zapíše jako ta, která položila základ politiky korektních pohádek. Což znamená, a to si fakt nedělám srandu (počítám tak do dvou tří let), že v pohádkách bude úplně normální sňatek prince s princem nebo princezny s princeznou. Nebo já nevím - prince s nějakým chasníkem anebo princezny s nějakou děvečkou. Anebo chasníka s chasníkem a děvečky s děvečkou. Ale nic, dávám odpad. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

No vida, ještě v Nestydovi hrála Emília Vášáryová náruživou milenku hlavního hrdiny, a o pouhých 7 let později ji už obsazují do rolí bělovlasých stařenek nad hrobem. Každopádně její ztvárnění sudičky se mi líbilo, je to skvělá herečka, a její přítomnost zde je jedním z mála kladů tohoto filmu - jehož největší slabinou je povětšinou hrozný scénář. Motiv s dívkou vydávající se za kluka, jehož skutečné pohlaví nikdo zázračně neodhalí, je minimálně od časů Popelky strašně ohraný, a už mě nebaví. Celkově bylo sledování této pohádky dosti úmorné, a moc to nezachránila ani vydařená kamera a kostýmy. Skutečnost, že Česká televize film odvysílala v českém dabingu, je pak jen smutnou tečkou za tímto skrz naskrz nepovedeným projektem - přijde mi hrozné, jak je čím dál obtížnější narazit u nás na slovenský film nebo knihu v původním znění, protože se vše dabuje a překládá do češtiny. Co to jen o nás vypovídá?! ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ze dvou mnou viděných letošních premiérových pohádek ta lepší, i tak ale stále jen průměr. Lepší dialogy i režie, ale postavy nic moc. Jinak řečeno, proč by se do prince a jeho přítele vůbec měl někdo zamilovat, princ nezodpovědné pako a jeho společník ňouma k pohledání, co na něm princova sestra viděla je mi záhadou. I jako oficiální šovinista musím prohlásit, že ženská hrdinka byla podstatně sympatičtější. Ale klasický pohádkový problém. Z drobný holky výměnou šatů kluka neuděláte, tomu by nevěřilo ani děcko (nehledě na to, jaký že to vlastně mělo důvod?). ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Toto je jediná premiérová pohádka, kterou jsem letos o Vánocích viděla a netroufám si hádat, zdali jsem si vybrala dobře. Já vážně nevím kam se všem tvůrcům při natáčení pohádek poděla lehkost a přirozenost a proč jsou všichni princové na draka. Potěšila mě snad jen přirozená vznešenost Szidi Tobias a píseň Na bielom koni. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako to už býva zvykom u nových českých a slovenských rozprávok, autori čerpali inšpiráciu z viacerých známych rozprávok a urobili z toho guláš, ktorý nemá čím zaujať. Jedine pesnička od Kristíny za niečo stála, zvyšok, vrátane hercov (prekvapujúco aj Vášáryová s tými jej čáry-máry-fukami) podpriemer. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo aj v obci Kopčany (Slovensko, okres Skalica) v žrebčíne, ktorý od čias Márie Terézie slúži na chov koní a v súčasnosti prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. (Samuellsson)
  • Pôvodne sa mala rozprávka volať Izabelino tajomstvo, no tvorcovia napokon zvolili iné meno. (ambron)

Reklama

Reklama