Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý má své problémy. Vrchní inspektor Budík (J. Plesl) se svými dcerami, policejní agent Nováček (D. Šafařík) se svou dívkou, inspektor Havlík (J. Langmajer) s jistou dámou lehké pověsti (L. Žáčková). Ale vražda je přece jen vražda a má přednost. Tentokrát je to mladá pěkná holka jménem Kristýna, uškrcená v Malé Chuchli, tedy v Budíkově Velké Praze. Shání se po ní jiná pěkná holka, Eliška (E. Josefíková), která u ní bydlí. Vyšetřování se rozbíhá a najevo vycházejí zajímavé věci. Je tu jistý fotograf, který se kolem Kristýny točil, pak jsou tu jistí pánové, jejichž děti Kristýna učila hrát na klavír. Brzy ale vyjdou najevo i další věci. Budíkovi lidé najdou fotografie, které pocházejí z Malé Chuchle a jsou velmi zajímavé, Budíkovo policejní uvažování se rozbíhá naplno. Jde tu o vraždu pro peníze? Je to vydírání? Nebo něco úplně jiného? S mladými pěknými holkami to zkrátka není jednoduché. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ zavražděné krásky v Malé Chuchly byl zatím asi nejlepším v rámci Zločinů Velké Prahy, ale že by to byla nějaká hitparáda se říct nedá. Dám tři hvězdy, ale to jako musím zakrýt zklamání z toho, že jsem čekal od tohoto seriálu přeci jen něco víc, ale ono to nabírá směr taškařice... taškařice u které teču z toho přesvícení. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když na začátku Josefíková držela vázu, jako by šlo o její život, tak jsem si hned říkal, že v ní odnáší nějaké důkazy... Stejně tak se komplexně od začátku chovala dost divně, a bylo jasné, že její postava je dost podezřelá. Tady by to chtělo ještě zapracovat, ale na to už je asi pozdě... Tenhle díl by ale přišel takovej nejvíc pohodovej a příjemně ubíhajicí. Plesl se taky konečně chová i jako skutečný komisař, a reálně vyšetřuje a konfrontuje podezřelé. ()

Reklama

Baltahzor 

všechny recenze uživatele

Oni to snad točí na první ,,dobrou,,... Záběr Budíka a tajtrdlíka na schodech proti světlu působí dojmem že si z nás někdo utahuje. Případně byl kameraman pod vlivem o čemž by svědčilo to jak se obraz neustále a zcela náhodně motá, přibližuje oddaluje či jen zabírá co zrovna letí okolo. Vrah je příšerně tupý a chováním by u každého ihned vzbudil podezření. Tedy krom policejního tria. No a dát do názvu minulé epizody řešení bylo taky geniální. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě krásné holky v jednom bytě? To je vždycky podezřelý a nikdy to nemůže skončit dobře... ani tady ne. I přes úplně parádní bydlení obou slečen a tomu odpovídající oblečení Evičky Josefíkové, na mě v téhle epizodě atmosféra počátků První republiky vůbec nedýchla. No a bylo tam rovněž příliš mnoho vloženého příběhu hlavních postav, které nemělo vůbec žádnou souvislost s případem samotným. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zatím nejlepší díl. Chválím LGBT+ zápletku, která u nás ve filmech z období První republiky není vůbec obvyklá, přestože tenkrát, stejně jako nyní, se lesby a gayové ve společnosti vyskytovali (jen se ke své orientaci nemohli veřejně hlásit nebo by byli postihováni zákonem). Bohužel byl však zajímavý případ odsunut až na druhou kolej kvůli vztahovým problémům vyšetřovatelů a jejich okolí (nezajímaví Nováček a Budíkova dcera) a to mi brání dát vyšší hodnocení. 2,5*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • V této epizodě jsou hned 2 chyby. Zatímco v kleci je kanárek, divák slyší hlas papouška vlnkovaného neboli andulky. Při kontrole lístků v tramvaji je pak na jízdenkách vidět velké písmeno D, tak byly označovány dětské jízdenky, na lístcích pro dospělé žádné písmeno nebylo. (Evusja)
  • Točilo se v Praze: na Žižkově, na Malé Straně, Novém Městě a v Českém Dubu. (sator)
  • Premiéru čtvrtého dílu zhlédlo 1,99 milionů diváků starších 15 let. Epizoda byla nejsledovanějším pořadem večera a zároveň celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama