Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pokračování nebyl moc dobrý nápad. Nejen, že se zde objevují scény z prvního dílu, které už pak nudí (kdyby to byly aspoň krátké útržky, ale ono jde o dvě docela dlouhé pasáže). Možná, že kdybych neviděl tyhle dva díly hned po sobě, tak by mě to tolik nevadilo. Za další, tenhle díl taky není tím, který jsem před lety viděl (takže zklamání) a už tedy zbývá jen trojka. :-D A taky tenhle díl byl dosti nudný a vraždy nezáživné. Snad jen začátek v obchodě za něco stál, pak už celkový dojem nic moc. No a závěr krapet přehnaný. 45% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa remeselne, scenáristicky a celkovo kvalitatívne na úrovni prvého filmu. Bohužiaľ som si myslel, že pôjde o "trilógiu Brucea Campbella", z tohto omylu ma však tvorcovia veľmi rýchlo vyviedli. Akoby sa s hercom počas písania scenára nepohodli... ale hodnoťme film v takom tvare, v akom nám ho dopravili. Tých vrážd je tu snáď až priveľa a je síce fajn, že sa všetko "končí" tam, kde to začalo, avšak tento prístup by som skôr očakával až v záverečnej časti. Preto aj posledná scéna pôsobí až príliš nasilu. "Voblíkne si uniformu a hned je z ní rukojmí"... :) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Oproti relativně úspěšné jedničce dvojka bolestivě propadla, ale já jí mám stejně radši. Nespravedlivě odsouzený zombie-polda nám fyzicky už pěkně hnije, ale přesto už ztrácí divákův respekt. Cordell totiž než tajemného mstitele bezpráví připomíná postavu Robina Hooda, jen tentokrát hájí zločin a trestá zákon. Ve špíně newyorských ulic nachází kamaráda a kolegu z branže, jehož využije ku prospěchu svému i našemu. Díky němu a jasně vytyčenému cíli totiž neváhá po vzoru Terminátora vystřílet celou policejní stanici, a rapidně tak zvyšit celkové skóre bodycountu. Vraždy nejsou zrovna vynalézavý, akce nevadí, jen ta atmosféra se trochu vytratila. I přesto je ale tahle část z Lustigovy proslulé série nejlepší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech jsem hodnocení zvednul, páč dvojka se mi nakonec líbí více než jednička. Více zábavy, mrtvol i automobilového řádění. Susan řídící auto zvenku nemá chybu stejně jako souboj taxíku s policejním vozem. Vrcholem je samozřejmě ohnivá vendeta, při níž mrazí. Campbell tu má v podstatě cameo, většinu prostoru si zabral R. Davi, který i coby policajt vypadá pořád jako gauner. Ostatně ani Landonová si tu tolik nezahraje, naštěstí ji Christianová zastoupila více než důstojně. Svižný snímek s pěknou kamerou, strašidelnou hudbou, exkurzí po sex clubech a několika známými tvářemi. A zatímco se prsatky svíjejí u tyče, Cordell venku morduje jednu oběť za druhou, než dorazí na střelnici.... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Druhý Cordellovo řádění jsem si pamatoval fakt jenom matně. Je to i tím, že dvojku jsem neviděl tolikrát jako jedničku. První díl měl jednoznačně svoje kouzlo, který v pokračování zmizí. Cordell sice čistí ulice NY ještě vehementněji než v jedničce ale už to prostě není ono. Značnej Upgrade zaznamenal Cordellův Face, kterej je oproti prvnímu dílu rozhodně povedenější(ikdyž ani tady se Cordell na kameru moc neukazuje). To je ale asi to jediný v čem je druhý díl lepší než první. I díky (opět) krátké stopáži přimhouřím očko a ty 3 slabší hvězdy dám. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Los Angeles, New Yorku a New Jersey. (SeanBean)
  • Joe Spinell měl hrát postavu Turkella, ale těsně před natáčením zemřel a nahradil ho Leo Rossi. (henrycruel)

Reklama

Reklama