Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (539)

Flego 

všechny recenze uživatele

Pašerák Clinta Eastwooda ponúka dve roviny, jednou je rodinná dráma starého muža, ktorý sa viacej venoval pestovaniu kvetín ako svojím kvetinkám doma ( manželka a dcéra ) a druhou je krimi thriller z prostredia pašovania narkotík. Predsa len prvá rovina je silnejšia, aj Clint sa v nej lepšie cíti. V podstate však film neponúka nič nové, je len ďalšou poctivou jazdou poctivého režiséra a herca. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odstátý čajíček o páté bez potřebného dramatického drajvu. Zajímavý pouze Eastwoodovou osobností a jeho staříkem s diskutabilním charakterem, který se coby manžel, táta a děda zasnaží vylepšit vztahy v rodině. Tato rovina nepřináší nic silné a už vůbec ne originální, a thrillerová linka s pašováním působí v rámci současných žánrových standardů sice sympaticky starosvětsky, ale nestrhne. Záporáci nejsou dostatečně scary a o našeho “hrdinu” se v ohrožení z jejich strany zas tolik nebojíme. Možná i proto, že by skoro nikomu v jeho příběhu nechyběl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Příští rok mu bude neuvěřitelných 90 let a pořád má chuť, schopnosti a elán vést velký štáb a ještě se postavit před kameru. Totální legenda Clint Eastwood předkládá staromódní drama o pěstiteli květin a veteránovi z korejské války s hodně prořízlou pusou, který se ocitá na stará kolena bez domova. I jeho radost z pravidelných setkání pro válečné veterány dostává trhliny, protože organizaci chybí peníze. Má mnohé neduhy, své nejbližší kvůli práci přehlížel: nejenže je rozvedený, kvůli několika svým egoistickým krokům má navíc hodně rozkolísané rodinné vztahy, kdy jako jediná ho ještě bere vnučka, která se chystá na vdavky. Shodou okolností dostane kontakt na možnost výdělku, přičemž ze začátku vlastně ani netuší, že pašuje drogy pro mexický kartel. Tak si to představte – za volantem štramák Clint – v kufru taška plná kokainu – v rádiu staré pecky – ubíhající dálnice – a přibývající problémy. Co víc chtít? Celé to plyne pozvolna, několik linií je bohužel neuzavřených, protidrogové duo Bradley Cooper a Michael Peña je trestuhodně nevyužité, ale jinak tahle báchorka o hledání ztracené cesty, rekapitulaci života a stáří chutná. V případě uvědomění si vlastních chyb si vzal scenárista (Nick Schenk nicméně napsal oslavované Gran Torino) zřejmě šlofíka, vybruslil z toho velmi povrchně a nijak interesantně. Výsledek je nevzrušivý i po stránce dramatické. Ale pořád je tady charismatický matador Clint. Starosvětský, spolehlivý, bilancující, cynický. Ostatní jsou jen figurky na jím kontrolované šachovnici. 75% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to dívatelné, k tomu založené na pravdivém příběhu což dodává punc něčeho lepšího. I když jen "založené" . Eastwood má charisma. Už natočil lepší filmy, ale této byste neměli vynechat. Je to sentimentální pohled na kriminálníka. Má to rasistický a sexistický podtón tak pozvěte do kina feministku. Tvůrci nemohou popřít, že hrdina spáchal zločin: vědomě, opakovaně a pro peníze, nicméně snaží se pro něho najít alespoň polehčující okolnosti. Přitom morální tanec mezi vejci je docela zbytečný, protože sympatie si umí Eastwoodův stařík získávat i bez pozdních výčitek svědomí. První půlka je krásně starosvětská. Jenže přehledné, popisné a předvídatelné vyprávění, které dost zbytečně vykresluje i kmetovy radovánky s krásnými slečnami, nejprve začne lehce uspávat, načež se změní v bolestínský výprodej pozdních citů, přiznání, sebeuvědomění a usmiřování. Napětí aby člověk celé dvě hodiny lupou hledal. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na to, jak nemusím tématiku kartelů, drog a nudné, táhlé dramata, se mi ve výsledku The Mule líbil víc, než jsem si původně myslel. Šel jsem do filmu trochu skepticky, nicméně Eastwood ukázal, že prostě umí, a to jak herecky, tak za kamerou. Ačkoliv má film pomalejší tempo a je prakticky bez akce, styl vyprávění, jakým je příběh a hlavní postava podána, jsou dostatečně chytlavé a podmanivé. Ve vedlejších rolích potěší Cooper, Fishburne, Peña nebo Taissa Farmiga, ale Clint si veškeré herectví ve filmu krade úspěšně pro sebe. Na závěr nechybí ani do života důležité a emocionální ponaučení, které se povedlo výborně. Hezký, citlivý snímek a pro mě nečekaný nadprůměr, který většinu rozhodně nenudil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 2018 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Kostymérka Deborah Hopper použila ve filmu několik kostýmů z předchozích filmů s Clintem Eastwoodem. Např. jeden z obleků z filmu S nasazením života (1993) nebo košili z filmu Gran Torino (2008). Sám Clint Eastwood se tím bavil a pokaždé, když měl scénu s „novým“ kusem oblečení se Deborah Hopper ptal: „Ve kterém filmu jsem měl tohle?“ (Lukyy)
  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama