Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

DejvCZ

DejvCZ (hodnocení, recenze)

Obdivuhodný výkon v 88 letech režírovat takhle úspěšný film.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Spiker01

To ja som ťa bez stopy zmazal, pretože iba ja tu môžem na takéto otázky odpovedať pretože iba ja viem všetko najlepšie!

na příspěvěk reagoval Spiker01

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Já jsem včera sem psal to datum vydání na nosičích, a teď tu ten příspěvek není..Viděl to někdo, že by to tu bylo? Já jen jestli jsem byl smazán nebo se to neodeslalo..

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, mm13

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

protože to dávali v nehodný čas a navíc mně to ani nijak moc nezajímá. Obzvlášť když je to komedie 

na příspěvěk reagoval ClintEastwood

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Film je to dobrej, ale ma i slabsi mista a spis to pripominalo rozlucku s Clintem. Hlavne Garcia to prehraval, ale Bradley taky. Jak se jako tak pousmivaji a mluvi s nim skoro na kolenou. Hlavne na Garciovi je videt, ze by mu nejradsi pohladil zadek.

na příspěvěk reagoval mm13

jizvoun

jizvoun (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo něco o potitulkové scéně, která je zmiňována v zajímavostech? Já teda na žádnou nenarazil, ani na internetu.

na příspěvěk reagoval ClintEastwood

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Arnyfe

Tahle scéna mi taky přišla divná a trochu nelogická a něco jako díra ve scénáři, tedy za předpokladu, že nejsem idiot a jen jsem to nepochopil.

Arnyfe

Arnyfe (hodnocení, recenze)

Nějak mi unikla pointa v jednom ze záběrů, kde agenti DEA dostali echo na motel jenž měli chytit pašeráka kterého si spletli. Přeci v reálu by zkontrolovali i toho staříka, který tam musel parkovat auto podobného popisu. Jaký nato máte osobní názor?

na příspěvěk reagoval TheWhiteWolf

Uživatel Arnyfe smazal svůj příspěvek.

Uživatel Arnyfe smazal svůj příspěvek.

Uživatel Arnyfe smazal svůj příspěvek.

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Koment jsem dal, tak jsi můžeš přečíst, 80% procent dám taky. Mělo to zvláštní kouzlo s moudrým Clintem. Ani jsem nečekal, že se tolik zasměju a poté dojmu.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

bobstock

;-) Děkuji, pozdrav opětován :-DD. Paráda, tož přeji příjemný zážitek, minimálně čtyřhvězdový. ;-D Jsem tedy zvědavá na Tvé hodnocení, příp. koment. ;-)

na příspěvěk reagoval bobstock

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Paulie88

Jasně, paráda, hezky řečeno. I co se toho filmu týče. Už jsem se bála, že na mě vystartuješ. :-D Děkuji za inteligentní názor. Však i já jsem si v něm leccos našla, co mne dostalo / dojalo, nezapomenutelné momenty. Např. scéna s návštěvou "nezdárného" syna, či postupně se měnící vztah mezi Clintem a tím chlapcem (nepamatuji si jméno ani herce, ani postavy), který se vyvinul až v silné přátelství, což navíc při porovnání s jejich prvním setkáním vytváří dosti zajímavý kontrast.

na příspěvěk reagoval bobstock

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Paulie88

Mě Gran Torino strhlo snad ve všech směrech a konec už byl taková třešnička na dortu, která už tak brilantní film jenom podtrhnula :-)

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

TheWhiteWolf

Taky mi to připomnělo Gran Torino, ale to mě kupodivu zas až tak nenadchlo, kdežto u Pašeráka jsem prozměnu učurávala maggi v kostkách. :-D

na příspěvěk reagoval Paulie88

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Nebýt toho, že mám pro Eastwooda a jeho filmy slabost, tak bych dal 3* dokonale se ztotožňuji s tím, co napsal v komentářích POMO. Tomu filmu chybí něco, co diváka sthne, něco co tomu dodá tu správnou dravost. Není to Gran Torino ani omylem, ale je to tomu vlastně dost podobné, i když kvality obou filmů jsou někde jinde.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

Vcelku je to dobrý film veterána Clinta Eastwooda.Ze začátku teda nic moc,ale jakmile získá první kšeft jako pašerák tak jde úroveň filmu nahoru.Dokonce se mi i líbily jeho hlášky jak dokázal stírat Mexikánce

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Pořád dobrý :)) spokojenost, Clint procedí "byl sem ve válce, tak střílej" hubou skřivenou a soupeř nějak měkne :)

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

ClintEastwood

Poslouchej ty mamlase, dokud nemáš dostatek sebereflexe aby ses zastavil a zamyslel, proč jsi po nějakých 4-5ti příspěvcích az idiota a dokud neumíš ty odhadnout i jiný, než doslovný význam v něčích odpovědích a poznat nadsázku, tak raději drž hubu. Každý ví nebo je schopný si během pár sekund ve vedlejším panelu vyhledat jak význam slova mule tak význam slova mezek. Tak tady laskavě nikomu necpi své názory o tom, co kdo ví nebo co kdo jak myslel. Producent očividně vybral název filmu v češtině atraktivnější, to je vše. Pokud se z toho potřebuješ vyplakat a dělat z toho tragédii, která někoho zajímá, navrhuju vlastní polštář, do toho se plaká nejlépe.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Vždycky se musím smát, jak se rozjedou až vražedné debaty ohledně "špatného překladu" názvu filmu ... Přitom Vás lidí se na to nikdo neptá a může vám to být fuk :D protože tady hateři v diskusi jsou tak 0.01% očekávané návštěvnosti v kině???

Distributor se samozřejmě vždy snaží přeložit název doslovně, ale občas to prostě nejde a nebo z toho občas vyjde blbost a co musí distributor udělat? Zvolit takový název, který už na první pohled zaujme a přitom bude dávat pořád smysl ... A tady se to podle mě povedlo na jedničku , ať si říká každej co chce ...  Zdejší znalci tržby kinu neudělají , to musí nalákat běžného občana. Byl bych rád, že to vůbec do kin jde i když jen v nějakých ...

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood

Český a slovenský distribútor nezvolili názov podľa obsahu filmu, respektíve si to tentokrát nevycucali z prsta (ako často zvyknú)... obsah filmu totiž naznačuje už aj samotný jeho originálny názov Mule, ktorý okrem prenesených významov "tvrdohlavý" či "starý" (ako "mezek"), označuje v slangovom slovníku pašeráka.

Milky.ho príspevok mi poslúžil ako potvrdenie, že distribútor zvolil preklad v záujme atraktívnosti titulu. Nepritakal som jeho párnokopytníkovi, ostatne si nemyslím, že to samotný Milky. myslel doslova... smial sa tvojej domýšľavosti, to ale ty (vo svojej domýšľavosti) postrehnúť nemôžeš.

Celé to znova (snáď naposledy) zhŕňam a uzatváram: tentokrát distribútorovi ťažko niečo vyčítať, originálnemu názvu sa nespreneveril, iba pochopiteľne siahol po jeho atraktívnejšom význame v našom jazyku. Takže kým nenájdeš český ekvivalent anglického slova mule, ktorý obsiahne oba jeho významy (starého mezka aj pašeráka), už prosím mlč.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

mm13

Ještě jednou a doopravdy naposledy, protože vy z východu (jak ses nazval), si opravdu sedíte na vedení... Napsal jsem, že Clintův záměr je Mezek, tzn. starý pardál, matador atd. Český a asi i váš východní (netuším) distributor to tradičně zmrvil na Pašerák (podle obsahu filmu). Idiot s koněm v avataru napíše, že půjde radši na Pašeráka, než na film o lichokopytníkovi :-))))) a ty mu přitakáš. Tím se snížíš na jeho úroveň. Pak už tady jen blbě kecáš a motáš se v kruhu. Tak vychladni. Nazdar.

na příspěvěk reagoval mm13, Milky.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Je to prostě starý MEZEK. :-) Clint i jeho zdejší postava. To, že český distributor zprznil název a několik lidí s delším vedením, za tím hledá lichokopytníka, je věc druhá! :-)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood

The Mule v názve filmu slúži ako charakteristika hlavného hrdinu a zároveň popisuje, čím si privyrába. Je to pašerák, tvrdohlavý ako mulica. A teraz to napíš v češtine jedným slovom.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

eee neni to spíš nějaký odkaz na sebe, samotného, či tak něco ? Něco ve stylu easter egg, když režisér ukryje do svého filmu odkaz na něco, v tomhle případě na svoji kariéru ? 

na příspěvěk reagoval ClintEastwood

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Tak potřetí a naposledy. :-)) Pro ty pomalejší - opravdu si myslíš, že když téměř devadesátiletý herec a režisér, po cca šedesátileté kariéře, nazve svůj nejspíš poslední film Mezek, že se jedná o zvíře? :-)

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood

Teraz sa ideš tváriť, že mezek je v našich krajinách bežný slang pre pašerákov? Tak možno v Česku, ale ani u vás som sa s tým nikde nestretol. My tu na východe pašerákov mulmi iste nenazývame.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood

Nekrič tu a "netečkuj", mule je v slangovom či prenesenom význame aj pašerák. Takže distribútor mal na výber a vybral si tak, ako si distribútori spravidla vyberajú - pre našinca ten atraktívnejší preklad (viď. Milky). Ako píšem, ideálne by bolo nájsť termín, ktorý by, rovnako ako v angličtine, obsiahol oba významy (zaťatosť aj prevážanie)... mne taký doteraz nenapadol, takže, hoci som jeden z prvých kritikov prekladateľských patvarov, tentokrát mlčím.

na příspěvěk reagoval ClintEastwood

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

ClintEastwood

Preferuju původní anglický název. Ale kdybych si měl vybrat na co půjdu do kina, jestli na Mezka nebo na Pašeráka, tak si určitě zajdu na Pašeráka. Lichokopytní impotenti mě až tak nezajímají.

na příspěvěk reagoval ClintEastwood

Reklama

Reklama