Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík se chce pomstít za své nešťastné dětství a spáchá zločin, což se mu zalíbí a stane se lupičem.  Svěží komedie o zločinu a bohatství Paříže vznikla pod vedením režiséra Louise Malle a vypráví o mladíkovi jménem Georges Randal (Jean-Paul Belmondo) žijícím v Paříži na přelomu 19. a 20. století, který má zdědit značné jmění. Ještě než však Georges peníze může spatřit, se jeho strýci, který má být ve skutečnosti jeho opatrovníkem, podaří celé jmění utratit. Georges je hluboce zamilován do své sestřenice Charlotte (Geneviève Bujold) a chce se s ní oženit, avšak jeho strýc již její ruku zaslíbil jinému muži, kterého Charlotte nemiluje. Georges je pochopitelně nadmíru rozhořčen a pojme plán ukrást zlotřilému strýci rodinné klenoty, určené pro Charlotte, brzy však zjišťuje, že role zločince mu přináší značné potěšení a začíná okrádat bohaté jako vyjádření protestu proti jejich způsobu života. Se stoupajícím bohatstvím však zjišťuje, že se stává příslušníkem třídy, jejímiž hodnotami sám tolik pohrdal. Mladý Belmondo si tak s chutí jemu vlastní zahrál ve vydařeném filmu s rysy komedie, thrilleru, akce a sociálního dramatu dotýkajícího se dokonce i existenciálních otázek, které však jen doplňují skvěle zachycenou atmosféru celého snímku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Lupičských filmů je již nepočítaně. U tohoto je velice sympatické, že nepřináší překombinovanou zápletku, ale poctivé zlodějské řemeslo. Špinavé, drzé a bez hrdinských kousků. Ale každá příležitost se musí náležitě využít. Zdání poctivosti a serióznosti je v tomto oboru tou nejlepší zbraní, se kterou lze přicházet k dalším a dalším příležitostem. Zločinci se sdružují do volného spolku, dokáží se vzájemně podporovat a kavalírsky pomáhat jeden druhému. Zlodějina dokáže vyplavovat tolik potřebný adrenalin a přivádět tak lidský mozek do opojného stavu, který je v normálním běhu života zcela neznámým stavem. Tento stav opojení dokáže přinášet uspokojení a životní dráha je tak určena. Možná má film i sociálně-třídní ambice, ale ty jsou vskutku jen okrajové. A zůstává jen zlodějina, vzrušení, dobrodružství, důvtip, drzé sebevědomí, touha a podmanivé úsměvy žen. Hlavní postavou je charismatický Georges Randal (dobrý Jean-Paul Belmondo), mladý muž dobrého původu s touhou po pomstě, která mu vytyčí životní úděl. Osud mu nejdříve bere, aby mu potom vše vrátil s úroky a osobním uspokojením. Jsou zde výrazné a půvabné ženy: Georgesova sestřenice a láska Charlotte (půvabná Geneviève Bujold), cílevědomá a ctižádostivá Geneviève Delpiels (zajímavá Marie Dubois), živá a bezstarostná Broussaille Voisin (roztomilá Marlène Jobert), či majitelka pařížského salonu Ida (elegantní Françoise Fabian). Ze zlodějského prostředí je zde především ctihodný abbé Félix La Margelle (dobrý Julien Guiomar), ochotný a věrný Roger Voisin (Paul Le Person), či legenda Courbassol (Jacques Debary). Z dalších rolí: Georgesův nenasytný strýc Urbain Randal (Christian Lude) a bývalý Georgesův spolužák Mouratet (Roger Crouzet). Výsledkem není komedie, ani strhující akční drama, nýbrž jen a pouze pozoruhodná sonda do hlubin lupičské duše. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který se v podstatě celou svou délku hledá. Rozhodně se nejedná o komedii( jak je zde uvedeno!!), bohužel ani o klasický Belmondův galantní film. A i přes těch pár kladů, co se na filmu najdou se jedná o nejspíše jehroší film s Belmondem, co jsem viděl. Samotná vážnost a fakt, že si Belmondo hraje na drsňáka totiž filmu velice ubírají. Jedním z mála kladů je vcelku vydařený český dabing a na to, že film měl být dramatická kriminálka i velmi dobrá hudba. Zbytek téměř nestojí za řeč. 50%! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zloděj z Paříže je divný film. Určitě není komedie a rozhodně v něm nehraje typický Jean - Paul Belmondo. Film totiž není ani vtipný a už vůbec ne složitě galantní, jak Bebel umí. Na všecko jde přímočaře, nebere si servítky a hraje si tu na drsňáka první kategorie. Člověk na to není zvyklej a ve výsledku to takhle ohodnotí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Skvělé sociální drama z přelomu 19 a 20. století s neobvyklým J-P Belmondem. Celý film existuje ve zvláštní bezdějovosti, je pouze sledem zlodějských scének volně pospojovaných osudem různých ženštin, které se točí okolo hlavního hrdiny. Ale vůbec to nevadí, atmosféra funguje a příběh si i přes svou zdánlivou jednotvárnost dokáže vynutit pozornost. V kombinaci s dlouhou stopáží tak působí že by se na něho snad dalo dívat věčně. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo mě opět příjemně překvapil, v roli chladného a odtažitého Randala byl vynikající, ostrý jak břitva.. Příběh zloděje a celé té lupičské bandy v čele s abbém se mi zamlouval, sarkasmus/ironie je z toho cítit na hony, trefně ukazuje a pojmenovává.. Dobová atmosféra úžasná, krásné ženy na každém kroku, nechybí ani láska a ponaučení do života - peníze jsou nade vše a všichni lžou.. Ten občasný cynik ve mně se skvěle bavil.. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama