Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (166)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková poměrně obyčejná romance, která má to štěstí, že má na svém kontě takové herecké legendy, jako jsou Al Pacino a Michelle Pfeiffer. Ti jediní totiž do celého toho příběhu vnášejí příjemnou náladu. Všechno ostatní je tak nějak navíc. A skutečnost, že vše se odehrává v newyorkské restauraci u Řeka je opravdu jenom skutečnost, která s řeckou kuchyní má asi tak společného, jako hamburgr s pitou. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Frankie a Johnny není ta nejlepší romantická komedie jakou jsem viděl, ale mě tahle úžasná lovestory překrásně pohladila po duši svojí lidskostí a zanechala ve mě velmi milý pocit. Úžasný herecký koncert Al Pacina a Michelle Pfeiffer. Pro mě nejlepší film režiséra Pretty Woman Garry Marshalla...... ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Začalo to sympatickým songom o Frankie a Johnovi, skončilo do Debussyho podmazom. A medzitým ? Pekný, skôr romantický ako komediálny, príbeh s Al Pacinom a Michelle Pfeifferkou. Príbeh taký bežný, ľudský, o zranenom vnútri o láske o strachu niečo znovu si začať . Milovníci dramatických (odľahčených) žánrov si prídu na svoje. Herci boli skvelí, a to nielen hlavní protagonisti. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Al Pacino ako romantický hrdina? Prečo nie. Tlačenie kalerábov pri jeho výrečnosti musí fungovať, aj keby si mal objednať pesničku v rádiu. Čiastočne fungoval film aj na mňa, ale určite mal k dokonalosti ďaleko. Hlavná dvojica hrdinov sa dopracuje k veľkému romantickému záveru kostrbatou cestou, ktorú som celkom neuveril. ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Opět jeden rewatch po 10ti+ letech a opět velké překvapení. Taková vcelku realistická a delikátně humorná komedie s problémy "dospělých" lidí. Na začátku jsem moc nechápala, kde je u Michelle Pfeiffer problém - mě uhánět Al Pacino v tomto stylu, tak neodolám ani 5 vteřin :-D - ale ke konci se už divák tolik nediví. Konec je jeden z nejlepších v daném žánru. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)
  • Frankie (Michelle Pfeiffer) souhlasí s poodhalením svého nahého těla, aby se Johnny (Al Pacino) mohl po dobu "15 sekund" dívat. Ve skutečnosti ale scéna trvá celkem 40 sekund. (D3VIL)
  • Michelle Pfeiffer již podruhé hraje Al Pacinovi partnerku. Poprvé to bylo ve filmu Zjizvená tvář (1983). (Duke90)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama