Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

V roce 1991 natočil Garry Marshall možná ne úplně všeobecně známý, ale rozhodně nejlepší snímek své bohaté kariéry! Divadelní hru na jejíž motivy je film natočen jsem neviděl, tudíž nemohu srovnávat. Ústřední dvojice je naprosto vynikající a vhodně ji doplňují i vedlejší postavy. Film beru i jako jakousi nenápadnou poctu tradičním malým americkým fast foodům a jejich zaměstnancům. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

První, spíše komediálnější část snímku mě bavila, druhá část, více dramatická, mě spíš nudila. Ovšem pár Al Pacino a Michelle Pfeiffer se k sobě hodil, to se musí nechat. Jinak díky dramatické složce trošku specifický snímek z žánru romantických komedií, který má do sebe něco více, než dnešní výtvory v obodobném žánru. I přesto dávám tři hvězdy, zase tolik mě to nezaujalo a občas jsem se při sledování nudil. Hádal bych, že se u filmu bude bavit spíše něžnější pohlaví. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Zacpěte si uši...... říká se, že člověk má v životě dostat alespoň jednu šanci. Tak jsem ji tedy Garry Marschallovi dal. A doufal jsem ( vzhledem k faktu, že obě hlavní postavy hrají jedni z mých nejoblíbenějších herců(ček), že to NEPOSERE. A On to ( Garry ) neposral :o) Frankie a Johnny je příjemné civilní romantické drama o " dvou ztracených duších , které si byly souzeny ". U takovýchto typů snímků vždy záleží na ústřední herecké dvojici, jestli ta pověstná chemie mezi nimi funguje. Pokud ANO, u diváků má snímek z 1/2 vyhráno.Zde bylo po pár minutách jasné, že vyhráno tento snímek má. Jak Michelle Pfeiffer jako servírka Frankie, ( která si nese velkým šrám z dosavadního života ), tak i charismatický Al Pacino ( jako čerstvě propuštěný vězeň Johnny, který přichází dělat kuchaře do restaurace, kde Frankie obsluhuje ) podávají EXCELENTNÍ herecké výkony. Napadá mě hodně přízvisek k tomuto snímku, já však zůstanu pouze u jednoho - snímek ze života, tj. lidský hřejivý snímek. Ano, ten snímek není dokonalý ( na druhou stranu..., to není ani sám život :o), pár " much " by se našlo, ale já mu je pro tentokrát milerád odpouštím, za tu náladu, kterou ve mně vyvolal. Za tu lehkost, vtipnost, svěžest s jakou byl ( díky oběma hercům ) převyprávěn. p.s. jako bonus, jedna z nejromantičtějších filmových scén. Nikoliv Kate a Leo, ale Frankie a Johnny a jejich společné čištění zubů - to je ŽIVOT. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Málo vtipné a po většinu i málo romantické - chemie mezi hlavními postavami se taky nekonala (což mohl být možná záměr, ale kdo se na to má dívat). Navíc mi byla postava Michelle Pfeiffer dost nesympatická, ač šlo možná její chování pochopit. A ani Michelle samotná se mi moc nezdála - ne že by nebyla hezká (když se namaluje :), ale něco mě na ní nesedí. Takže to celé oddřel Al Pacino, který má naštěstí šarmu na rozdávání. Celkově spíše zklamání. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ten má v hlavě jenom holky. Jo, otevři mu ji a vypadnou samý chlupatý kosočtverce."ッ No jo fešák Johnny se s tím nepáře, jenže Frankie není jako její kámoška Cora. Tu dlouho přemlouvat nemusel. ッ "Ani jsem si nevšimla, že už seš. Ty si ani nezakašlal. Mám to natrénovaný potichu víš. Proč? No, řekněme, že jsem se pohyboval v místnostech, kde byl orgasmus na plný pecky poněkud nevhodný. To myslíš jako v klášteře? Jo tak nějak."ッBavilo mě sledovat Ala jak usilovně láme Michelle. Jak se to říká? Trpělivost růže přináší a nebo že by úplně nový modrý kartáček, který momentálně není nikoho? ッ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Johnny poprvé vchází do restaurace, je na plakátě za Nickem řecký fotbalový tým PAOK Thessaloniki s dvojhlavým orlem ve znaku klubu. (D3VIL)
  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)
  • Frankie (Michelle Pfeiffer) souhlasí s poodhalením svého nahého těla, aby se Johnny (Al Pacino) mohl po dobu "15 sekund" dívat. Ve skutečnosti ale scéna trvá celkem 40 sekund. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama