Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení, kromě jediného své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $27,807,627Tržby Celosvetovo $27,807,627║ Garry Marshall milo prekvapil z danou neľahkou témou a v takomto príjemnom podaní, nechýba tomu dramatičnosť ani ľahkosť a rovnako tak aj zábavnosť, vydarený počin. /75%/ ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jiná láska v podstatě nepřináší nic převratně nového, ale Juliette Lewis a Giovanni Ribisi jsou důvodem, proč se na tenhle film podívat. Způsob, jakým oba zahráli mentálně zaostalé, je skutečně obdivuhodný. Jejich mimika, pohyby a mluva jsou absolutně přesvědčivé a tím zároveň na mě působili nefalšovaně roztomile. Díky jejich výkonům dávám za čtyři. ()

Reklama

PaRi 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu hodnotit jednotlivé složky díla, když to ve výsledku dává takový nějaký nemastný neslaný průměr. Ono točit o retardovaných jedincích je hodně těžká parketa, kterou zvládnout, není vůbec lehké. Těžko se potom rovnat s těmi, kteří to zvládli bravurně, jako v případě filmu Forrest Gump nebo Rain Man. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je třeba přijmout tu hru, ale pokud to divák udělá, dostane se mu jednoho z nejzajímavěji pojatých romanťáků. Není to bůhvíjaké umění, i když herecky na výši, ale je to lidské, místy trapné, místy roztomilé, místy velmi silné. Ústřední dvojice Lewis-Ribisi se vcelku herecky vytáhla, Diane Keaton jako matka je opravdu dokonale hrůzostrašná. Velmi potěšilo. 80% ()

Amynka 

všechny recenze uživatele

No, tak opět jsem narazila na oblíbenej filmek,kterej jsem zapomněla po zaregistrování na čsfd ohodnotit!Tenhle film mě dostal..už je to pár let co jsem ho naposled viděla a určitě si ho v nejbližší době zase pustím!Giovanni Ribisi je dokonalej a Juliette Lewis taky..mě to prostě dojalo!!!Na lásku má právo KAŽDEJ!!!!!!! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Carla (Juliette Lewis) navštíví Dannyho (Giovanni Ribisi) byt, dívají se spolu na film Absolvent (1967). (agass)
  • Během titulků zazní píseň „Come Rain or Come Shine“, kterou přímo pro film přezpívala Juliette Lewis. (jezurka42)

Reklama

Reklama