Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

oooo tak on neni realistický, to je pro mně překvapení, ale pokuď neni realistický, nemůže divák očekávat realističnost 

na příspěvěk reagoval Ouwen

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Takže to, co říkám. Místo aby jeden rodič hlídal vepředu a druhý vzadu, nechají dítě bez dozoru. Kdyby tohle byla jediná blbost, rád ji přehlídnu. Ale jak vidím ty chodníčky z písku, musím se smát:))

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a pokuď by prohledávali děcka každých pět minut, jednak by domů dorazil až za den a za druhé by se vystavili velkému riziku 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ještě že tedy žijeme v takhle harmonickém a klidném světě a ten film je jenom film 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

ano, protože to je povinnost, obzvlášt když jde o život, malému děcku. a ze všeho na světě, to pořadí ve kterým pak jdou, nedává logiku. Potřebuješ mít dítě na očích.

navíc, proč dávat dítě poslední a před něj holku, která neslyší kdyby se náhodou něco zesralo? Věř mi, že v takovým světě by tě paranoia rozežírala zaživa. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

to by ovšem museli prohledávat každých pět minut, jestli některé z nich něco někde nesebralo a to něco nevydává zvuk 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

to děcko mohli prohledat, jakmile vyšli z obchodu a dali se na cestu. Nebo se hned teleportovali na tu cestu? Říká se tomu zodpovědnost

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

použít takovou logiku, že dle toho žijí celou dobu - takže pokaždý jim dítě umře tím že si pustí hračku? to muselo těch děcek umřít opravdu hodně :)

ne vážně, do smrti toho prvního děcka je to naprosto kolosální bullshit.

VYSLOVENĚ tam poučují rodiče děcka o tom, že žádná hračka, co vydává hluk, žádné baterky. Podívej jak to dopadlo. Ani to děcko neprohledali.

Já to mám stejně - vidím JENOM ty scény a na základě toho co vidím, posuzuji.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

sniper18

Ty si tam ale domýšlíš věci jen proto, abys tu situaci obhájil. Ale ty si jako divák nemáš nic domýšlet. Ty vidíš scénu, která ti má ukázat, jak to tam funguje. Ne spekulovat, že možná je to tak nebo jinak. Prostě jde táta a máme a ani se po těch dětech neohlídnou. To nemá nic společného s tím, jestli je žena těhotná. I těhotná může dávat pozor na děti. Prostě už ta úvodní scéna není moc realistická.

na příspěvěk reagoval Ouwen, sniper18

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

to je pravda, nemám vysokou školu života a ani žádnou jinou vysokou školu. Jen dvě střední, z obou mám výuční list. 

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Ja ako divák a ako človek si ale uvedomujem, že v živote nejde všetko podľa na prvý pohľad dokonalej šablóny a ľudia sa okoliu a situácii postupne prispôsobujú. A hlavne, keď dej poskočil o tristo dní, či koľko neskôr a bolo jasné, že tým spôsobom už nejak fungujú. Otec išiel logicky prvý a žena bola tehotná, kľudne pri nej mohlo byť väčšie riziko, že dostane kontrakciu a skôr zakričí, ako tie pokojné deti, možno s tým už mali svoje skúsenosti, alebo aj niečo iné, tak sa jednoducho rozhodli takto. Nič viac, nič menej, ja v tom žiadnu logickú chybu nevidím. 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

sniper18

To, co jsi popsal, ty logické díry neřeší. Ty, jako divák, si nemáš domýšlet, jestli jdou po té cesta poprvé nebo po sté. Ty vidíš nějakou situaci, která na tebe má nějak působit. Ukáže ti, jak to v tom světě chodí. V tomto případě vidíš rodinu, která po mimozemský invazi někam putuje. A první, co tě praští do očí, že bez jakéhokoliv důvodu, nedávají pozor na děti. A pak se ty kraviny začínají jen vršit. Jsem ochotný přehlídnou dějový kraviny v rámci větší atraktivity děje, ale nesmí to být do očí bijící.

na příspěvěk reagoval sniper18

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

mm13

Tak samozřejmě je při mimozemské invazi logický chodit bez bot, abych nemohl utíkat a nedávat pozor na děti:)

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Rozvalený v gauči s prstom v nose je každý stratég a odborník na prežitie pri mimozemskej invázii. Na rozdiel od teba ale hrdinovia tohto filmu nemali ten komfort, tvoje skúsenosti diváka a už vôbec nie tvoj odstup. Robili čo dokázali, čo im v danej chvíli prišlo najlepšie a hlavne za pochodu a v neustálom strachu a strese. Nehovoriac o vyslovených blbostiach niektorých tvojich výčitiek, ty expert. Keby sa mali obyčajní ľudia, a oni boli obyčajní ľudia, správať ako ty si práve popísal, ale len vtedy by to bola nesledovateľná chobotina!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, vegetol.mp

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Nechcem sa tohto filmu nejak extra zastávať, samého ma trochu sklamal hlavne pre ten neprekvapivý dej, kde šlo takmer všetko podľa očakávaní, ale tie tvoje zápory, však to nie sú žiadne skutočné zápory, ty si len väčšinou vyjadril, čo by si ty urobil inak, nič viac a o mnohom z toho sa ani z filmu nedá stopercentne vyčítať. 

1. Chodníčky posypané pieskom- relatívne zbytočnosť, ale prečo nie, možno mal otec na farme prebytok daného materiálu, prípadne vedel o blízkom okolí, kde sa nachádza, tak to urobil. Času mal na to kopu a určite tým trochu znížil riziko ohrozenia.

2. Bosí ľudia- jasné, tiež si myslím, že tenisky nie sú o nič horšie, ako byť bosí, ale nevidím dôvod, prečo by 100% zostávajúcej populácie nosilo tenisky, nosila by ich asi väčšina, ale určite by sa v danej situácii našla aj kopa, ktorá by bola bosá

3. Zabitý chlapec- nevieš, ako to bolo predtým, možno boli spolu von 20x a ten chlapec bol v pohode, preto to už tak neriešili, ale zrazu navštívili hračkárstvo a urobil blbosť, za ktorú zaplatili. Nie sú filmy o tom, že sa venujú tým konkrétnym nepríjemnostiam? Stokrát je niečo super a keď sa to po stoprvýkrát pokazí, tak natočia film. 

4. Nič o odolávaní guľkám si nespomínam. A ona ho myslím zabila až po tom, ako otvoril ústa a úplne zblízka a k takým situáciám určite až tak často nedochádzalo.

5. Tak žili doma. Hádam si nepostavia chatrč pri vodopáde, tá stavba by urobila omnoho viac hluku, ako počas celého života doma.

6. Je absurdné veriť, že po nejakej katastrofe by už nedošlo k žiadnemu otehotneniu. Hlúpe, určite, nezodpovedné, samozrejme, ale takýchto prípadov by boli stovky.

7. Nevieš, aký bol rýchly začiatok, možno ich nezostalo dostatok na to, aby boli schopní mimozemšťanov poraziť tak rýchlo. A navyše dej sa odohráva na jednej farme pri jednom malom meste, nevieš, aká je situácia inde, ten odpor už možno je.

8. To isté, ako tretí bod. Je to nezodpovedné, vždy majú byť tí najsilnejší vpredu a vzadu, ale možno to už po mnohých kladných skúsenostiach tak neriešili. 

Takže nechcem ti to nejak kritizovať, postrehy máš dobré, ale ja v nich teda žiadne zápory, kvôli ktorým by sa mal kritizovať film nevidím.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Uživatel sniper18 smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

když chodí člověk bos vydává méně hluku, navíc je to dobrý pro jejich zdravý, to ví i malé dítě. Přesunout farmu k vodopádu, no že je to nenapadlo. 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Pár věcí se dá PRAVDĚPODOBNĚ / ASI obhájit, ale to, jak se oni chovají k dětem nezodpovědně a děti taky, byla největší korunka filmu. 

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Charpy

1) Chodníkčky sypaný pískem jsou nebetyčná píčovina. Kdyby chodili v teniskách po lesní cestě, nebude to vydávat větší zvuky. Jako těžko se mi věří, že uprostřed konce světa, kde všude běhají ošklivácký emzáci, bude někdo běhat s pytlema písku.

 

2) Chodí bosí. Je naprostá píčovina, že by člověk bez bot vydával o tolik větší hluk, než člověk v teniskách. Navíc, pokud je člověk bos, těžko bude před příšerou utíkat. A to už nemluvím o tom, že se zvyšuje riziko úrazu, kterej se bez doktora těžko léčí.

 

3) Kluka na začátku sežere mimozemšťam, protože na něj rodiče nedávají pozor. Místo, aby ho nechali s někým doma, než bude starší, tahají ho sebou? To jako vážně?

 

4) Ustřelí mimozemšťanovi hlavu brokovnicí, ačkoliv na výstřižcích z novin se píše, že odolávají kulkám a armáda je bezmocná.

 

5) Ačkoliv otec vysvětluje dceři u vodopádu, že tam mluvit můžou, sami žijí na farmě, kde je kýchnutí slyšet široko daleko.

 

6) Ženská se nechá zbouchnout uprostřed mimozemský invaze. To jako vážně? Ok, možná otěhotněla ještě před invazí, už si nepamatuju, jak dlouho po invazi se film odehrává.

 

7) Na to, jak relativně primitivně porazit mimozemšťany nepřijdou armádní vědci, ale nějaká průměrná rodinka v prdelákově. Jako ok, tenhle koncept mi nějak nevadí, jen by to mělo bejt nějak smysluplně zdůvodněný. Jako třeba v Mercury s Willisem, kde kluk rozluští kód, protože je autista.

 

8) Rodinka jde v řadě za sebou a děti jdou jako poslední? A nikdo se ani neohlídne? Hééééééj. Todle je monstr krávovina. Jako pochopil bych, že jde táta na začátku a máma na konci. Ale oba na začátku a ani se neohlídnou? Takový rodiče by měli dát děti rovnou do Klokánku.

 

A jen tak mimochodem, tohle jsou věci, kterých si ti scenáristé byli určitě vědomí a vykašlali se na to. Říká se tomu lazy screenwriting.

na příspěvěk reagoval Ouwen, Lacike, sniper18, mm13, Idée_fixe

Uživatel vegetol.mp smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama