Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (944)

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, příjemná konverzačka, příšerně zábavný Craigův přízvuk, odsýpající příběh. 1* příběh, 1* humor, 1* herecké výkony, 1* herecký výkon Evanse, to je úžasné vystoupení ze stereotypu rolí. 4* s jemnou příchutí pěti. "My house. My rules. My coffee." ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesdílím nadšení s ostatními hodnotícími a za mě celkem zklamání. Herecky občas super, ale občas dost bída. Hlavní zápletka vyšetřování stojící na faktu, že jedna z podezřelých zvrací, když lže? Vážně? Řemeslně asi bez výtky, ale dějově a obsahově málo ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Pokud přežijete pomalý začátek, dočkáte se velice starosvětsky vyprávěné zápletky, která je solidně vypointována, i když trochu předvídatelně. Herecky příjemný mix několika generací, náladu to má a není to hloupé. Na čtyři hvězdy se to pro mne trochu vleklo, jinak v pohodě. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Na komedii to má málo humoru, spíš je to jen příliš nerealistické na to, aby se to dalo označit za vážně míněnou detektivku. Většinu času jsem se docela bavil, i po herecké stránce to bylo fajn, i když představitelka hlavní hrdinky nijak zvlášť neoslnila. Bohužel závěr mi dost zkazila skutečnost, že mi rozuzlení v hrubých rysech docvaklo příliš brzy, takže závěrečné vysvětlování jak to bylo (a není úplně krátké) už jsem zcela odzíval. A řekl bych, že v tomhle případě nebylo rychlé rozluštění případu důsledkem mého skvělého intelektu, ale přílišné průhlednosti zápletky. Navíc, když se teď zamyslím, zda bych chtěl tenhle film vidět podruhé, odpovědí je celkem jasné "ne".  Takže ač to dlouhou dobu vypadalo na 4*, tak nakonec celkem jasné 3*. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Mno, po pochvalných ódách jsem čekal víc. A celou dobu se přiznám, že jsem se těšil na nějaký libový finální zvrat, který by to celé postavil na hlavu. Ve stylu starý Harlan to fakeoval a nakonec se zjeví, protože nůž byl rekvizita (což jsme i viděli v jiném kontextu). Myslel jsem, že tam bude víc úmrtí a více nečekaných zvratů. Narativ se měnil, to ano... ale šokantní mi to nepřišlo. Nicméně Daniel byl vynikající a jeho další případ vidět chci. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec to bylo mnohem lepší, než jak to vypadalo v trailerech. A to nejsem vůbec fanda krimi ve stylu Poirota. Tahle detektivka byla vtipná, nápaditá a výborně herecky obsazená. Nebejt naprosto strašidelnýho Craigova přízvuku, tak bych tomu ty 4 hvězdy dal i bez výhrady. Takhle s výhradou. :-) (kino Cinestar, orig.) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Knives Out má být pocta slavné Agátce a ona by podle mě byla, kdyby se ale příběh neodehrával v současnosti. Klasický Poirotovský scénář, kdy se v jednom velkém sídle vyšetřuje vražda a podezřelými jsou všichni členové rodiny totiž působí poněkud úsměvně v 21. století. Moderní vyšetřovací postupy jsou ignorovány, moderní technologie je ignorována, místo toho se celá vražda vyšetřuje vyslýcháním svědků v uzavřeném domě? Ano, toto je skvělé v zasazení první poloviny 20. století, ale v roce 2019 to prostě působí komicky. Craig je zde navíc vyloženě otravný. Jeho přízvuk mu prostě nejde a role slavného detektiva mu taky nesedí. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak kde začít? Asi tím, že mě celkem dost lákal Kapitán Amerika a James Bond. Dál to sou taky velký persóny, ale tihle dva borci mě lákali nejvíc. Další jméno - rejža, kterej udělal předposlední Star Wars. No a jako poslední mě lákalo spojení Komedie / Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní :o)). Pod tím si toho představit fakt mraky :o). No, trochu mi vadilo, že se film téměř celej odehrával jen v jednom baráku. Ale zápletka to byla celkem zamotaná a i když sem si tak trochu myslel, jak to celý bude, tak sem se na konec zmejlil, což mám na filmech rád. Ale nevidím moc důvod si tohle pouštět znova... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Co musím uznat, hodně dobrý scénář. Způsob vyprávění a tempo jak se děj sune je velmi zajímavé (opravdu jednoho zajímá co se stane za chvíli) pro každého. Scénář má “vodítka” pro labužníky a některé zvraty oznamuje dlouho dopředu (“vzbudili jí psi...”, “rekvizita”, “prázdný dopis”), momenty opravdu nečekané (pr. co viděla Marta těsně před odchodem), vodítka pro “méně všímavé”, ať si také užijí (“krev na botě”, “skrýš”), atd. V polovině filmu je vlastně provařeno vše očekávané a... ono se pořád jede dál, aniž by tempo polevilo a rozkrývá se další vrstva. A největší frajeřina nakonec. Míček. Čekal jsem, že bude mít “roli”, když už se s ním tak precizně celý film pracovalo a musel jsem čekat 120 minut (ze 130ti), než se ukázalo jakou. Naprostý mazec. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Na nože je dobrá detektivka, svým stylem podobná Columbovi. Ze začátku se sice musíte poprat s mnoha postavami, ale postupně se v tom člověk začne orientovat. Trochu mě zklamalo, že jsem (asi vycvičená z jiných detektivek) celkem brzo odhalila zápletku, ale 4* si tenhle snímek určitě zaslouží! (Přitom čtvrtá hvězda je za úplně poslední scénu s nožem - ta je fakt perfektní!!) ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Poctivé filmařské řemeslo, bezchybné herecké výkony a práce s každým detailem, dělají z tohoto filmu mimořádnou podívanou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně hvězdně obsazená krimi konverzačka, kde se toho dát stejně tak mnoho vytknout, jako pochválit. Já každopádně tentokrát výjimečně začnu pozitivy, a zde musím samozřejmě zmínit onen casting, který je vážně nabitý skvělými a výraznými herci, a kde nemohu ani nikoho z nich vypíchnout, neboť všichni zúčastnění odvedli nenudící, skvělé a přesvědčivé výkony, které vážně baví. Hodně fajn byli i veškeré postavy, zajímavé, výrazné, výstřední, žádná z nich nepůsobila zbytečně, či snad navíc, a každá z nich zde sehrála i svou velmi důležitou roli. Co se pak týče zápletky, s tou je to o něco složitější, zdali jí zařadit mezi klady, či zápory, jelikož na jednu stranu je tedy sice určitě nápaditá, chytře napsaná a díky svým zvratům nenudící, na druhou stranu jí ale rozhodně chybí napětí, mnohem výraznější spád a v neposlední řadě i vyšponovanější finále, včetně údernější pointy. Za negativum této podívané musím pak zmínit zcela opomenutou atmosféru, bohužel mi chyběl i nějaký výraznější osobitější tvůrčí styl a určitě již zmiňovanou pointu, která byla vystavěna na tolika náhodách a nepravděpodobnostech, že mě jednoduše doslova zklamala, určitě jsem jí tedy očekával mnohem důmyslnější a propracovanější. Můj celkový dojem z tohoto snímku bych tak nejtrefněji označil asi za rozpačitý, rozhodně jsem se u toho tedy nenudil, ale ani mě to ani zdaleka nějak vyloženě nestrhlo, jde prostě o takovou poctivou, kvalitní detektivku, která v rámci žánru sice patří určitě k tomu lepšímu, ale že by šlo o ojedinělý filmový zážitek, tak do toho to má sakra daleko. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Zdlouhavé, pro mě příliš neuvěřitelné, nedařilo se mi přistoupit na tu hru, takže jsem se trošku nudila. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený, tahle variace na Vraždu v Orient expressu se povedla téměř na výbornou a nevadil mi ani Craig v hlavní roli...................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Knives Out je pro mě prototypem dokonalého filmu. Nesmírně chytře vykonstruovaný z pohledu struktury stejně jako z pohledu přepínání žánrů, které jsou navíc v dnešní filmové nabídce ojediněle zastoupené. V kombinaci se snovým castingem a silným, hravým a nápaditým režijním vedením, to z něj činí opravdu jedinečný film, který si v hlavě vypiplal mnohými nenáviděný, mnou za tohle dílo zbožňovaný Rian. Opravdu mě nenapadá jediný aspekt, který bych mu mohl vytknout. Hravá kamera, překrásné lokace, zaplněné detailní scénografií, rozmanité kostýmy, příznačná hudba a perfektní herecké výkony. Celé do kupy to dává nakažlivě zábavný film, na který můžu civět pořád dokola, ale šetřím si ho alespoň na jednou za půl roku. Ďábel tkví v detailu, a proto strašně cením právě i maličkostí, kterých bych si možná ani na xté zhlédnutí nevšiml, jimiž je film sympaticky zaplněn. Na mysli mám cestu baseballového míčku, měnící se obraz a jiné hrátky s filmovým jazykem. Vybírat mezi tímto a extrémně povedeným Le Mans '66, při volbě filmu roku 2019, byla Sofiina volba. Nyní to už vidím na remízu, dva desítkové filmy v jednom roce, to už možná ani nezažiju. „Strange case from the start. A case with a hole in the middle. A donut?“ 10/10  ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Moderní (ale pořád silně anglická) variace na detektivky Agathy Christie s nabušeným ansáblem, v čele s Danielem Craigem a Anou de Armas v jejich pravděpodobně nejlepších (a kriticky nejdoceněnějších) rolích. Velké překvápko pro lidi, kteří mají rádi inteligentní, dobře zahrané a obsazené konverzačně teatrální filmy, které jsou zároveň čistá zábava. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Film si nastaví svoje tempo hned od začátku a jestli myslíte, že to bude užvaněná hra na vraha tak se šeredně mýlíte. Mluví se tu dost ale dialogy jsou vtipné a je tu tolik postav, že mají skoro všechny svůj čas na plátně nastavený tak aby si řekli svoje. Příběh je super a napsaný je to taky opravdu tak aby nikdo minimálně do tři čtvrtě filmu nikdo netušil což je dobře. Jeden barák, jedna vražda a hromada známých tváří. Rian Johnson natočil dobře odsýpající detektivku co má hlavu a patu a rozhodně to není naposled co jsme slyšeli o detektivu Benoitu Blancovi. 85% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Veliká pocta všem poctivým, oldschoolovým, britským detektivkám, což se dneska už moc nevidí. Postupný vyšetřování za pochodu, kdy se seznámíme se všema postavama, taky hlavním vyšetřujícím, to vlastně tak nějak prostupuje celým filmem. Je to dobře vystavěný, dialogy zajímavý, mozaika se pomalu skládá a divákovi předhazuje různý indicie, kdo že za tím vším může stát. D. Craig dobrej a vůbec nebyl nikdo, komu by role neseděla. Tohle se povedlo, pěkná stylizace starých kriminálek do moderního prostředí. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama