Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Recenze (377)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nenápadný "malý" snímok s nemalým rozpočtom, pôjdem proti prúdu a poviem, že je lepší, než som si myslel. Malé mestečka vo filmoch milujem, farma, tma, noc, lesy...Prostredie na jedničku. Z pomerne originálneho námetu šlo vytrieskať viac, iste, ale na druhej strane je film sympaticky priamočiary a má pomerne hutnú atmosféru. A tých až nečakaných zopár gore scén stojí za to. Za mňa podceňovaný čierny kôň. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Kolikrát mi při sledování Supermana a jeho samotného originu můj mozek vtiskoval myšlenku...Co kdyby se po svém příletu fakticky nedal na stranu dobra ? Co když by se z něj stal proradný bastard, jehož úmyslem by bylo zničení světa, tak jak ho známe ? Konečně....konečně jsem se dočkal. Film se sice pyšní skromným rozpočtem, pomalým vyprávěním a menším podílem akce. Jenže.....ten styl budování tísnivé atmosféry se mi neskutečně zamlouval. No, a k tomuto hororovému nádechu se musí přičíst i pořádná krvavá brutalita, s kterou se film vytasí (ať už scéna s čelistí po pádu auta z výšky.... nebo kus skla v oku a následná extrakce). Klidně natočte tu dvojku..... pokud si to zachová stejnou tvář, tak vlastně proč ne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Totálně o ničem a ještě k tomu nudně. Nejsem zkušený fanoušek hororů, natož pak znalec, ale připadá mi, že snímek udělali podle obvyklých schémat. Jenom vtělení ďábla nahrazuje kukaččí dítě, antipod Supermana. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Brandon a jeho rodičia sú vyobrazený ako taká obyčajná rodinka a tak sa o ich stvárnenie postarali neznámy herci, čo bolo cítiť. Miestami film príšerne nudil ale záver to celkom zachránil a tentokrát je 60% na tunajšej databáze výstižných. Záver je prísľubom toho, že raz sa možno Brightburn stretne zoči-voči Spidermanovi či Shazam! týmu, pretože potenciál táto postava má. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dáte do trailerů příslib alternativního originu Supermana, kde se mimozemský kluk rozhodne svou moc využít opačně než jeho předloha. To znělo dobře, ale bohužel to bylo napsané asi tím nejnudnějším způsobem, jako ten nejpitomější horor. Rodiče vidí problémy, ale nijak je neřeší, typická kukaččí matka je přehlíží a až do poslední chvíle se radši zabývá sobecky svými mateřskými city než snahou o přežití. Všechny postavy jsou tady napsané způsobem, že si řeknete "tak ten za chvíli půjde" a máte pravdu. Je to nuda a asi u toho budete hrát na telefonu BBTan. Narozdíl od Supermana, který měl od mládí nějaký cíl, jak své schopnosti využít, si tenhle spratek akorát dělá logo a dělá nesmyslný bordel typu "neříkejte to rodičům", aby mu pak vlastně rodiče a jeho pověst u nich po pár minutách stejně byli u prdele. Nejhorší na tom je, že z traileru nebo synopse jste se v podstatě dozvěděli 90% procent děje a film vám v závěru nenabídne vůbec nic navíc. Strašlivá bída. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ale jó, já béčka rád (i céčka, i déčka /déčko jakože divnofilmy/). Ale tohle je prostě odfláklý béčko. A pak ty schémata.... - jsou schémata, bez kterých se film neobejde a který pořád dokola baštím (- už od dob němých westernů padouši v černém, klaďasi v bílém-až tohle jednou pomine, bude to konec filmu!), a pak schémata , která mě už přinejmenším otravují-třeba zde přítomné tohleto: rodina je v ohrožení (a je fuk jestli zvenčí, zevnitř, anebo třeba odprostřed), ale voni to nějak překonaj, voni držej (dokud to jde) pohromadě, a i když to náhodou dopadne blbě, jako býlí křesťani sme zase obstáli (sebeobětování). Abych se přes tohle tak časté nablblé schéma přenesl, to už musí být extra příběh, extra nápad, nebo alespoň solidní herci (Shining, Tiché místo, Mys hrůzy), případně si z unylé rodinné soudržnosti dělat prdel (Vyvrženci z pekla). Nic z toho se tu ale nekoná, jen to schéma.-- Druhou hvězdu jsem přihodil za to, že když už se konečně chlapec nasere, tak se tím nesere. A pak z něj vyroste Venom…. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

největší síla tohoto kousku je v jeho překvapivém vývoji v případě,že o něm divák dopředu nic neví,Ve chvíli kdy to ale předem neznalému divákovi dojde,nemá Brightburn (krom občasné brutality) prakticky co nabídnout.Postavy nejsou extra sympatické a i děj se ubírá očekávanou cestou (myšleno od chvíle kdy se ukáže co je hlavní "hrdina" zač.Přitom tu byl potenciál zopakovat podobné překvapení jako se to povedlo kdysi Kronice...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Plakát filmu je děsivější než film samotnej. Syn temnoty je čistým středem mezi 0 a 100kou. Nic novýho nám dvakrát nenabízí, zároveň to ovšem funguje jako solidní popcornovka u které divák může v klidu hodit kopyta na strop, natáhnout se, k tomu pivko a brambory a hotove... Ideálka. Každopádně je to jen na jedno kouknutí. 50% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Mladej Clark Kent v hororový verzi. Netradičně pojatý dítě z vesmíru. Mám z toho všelijaký pocity, nevím, jestli z toho že to bylo jiný. Na jednu stranu bylo fajn gore ve více scénách, na tu druhou, mě to jako celek nebavilo. Žádný vztahy k postavám, natož k těm hlavním ..rodičům. Tohle když v hororu nefunguje, tak je něco špatně. A co víc, ani tomu klukovi se to nedalo věřit, jestli špatnej herec, vůbec se mi na to nehodil. A nebo mi to prostě nesedlo žánrově. Vidět už to nemusím. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Nic světovýho, zprvu celkem slušný nájezd, ale pak obyčejný nic moc zajímavý a prokouknutelný děj, i když konec zajímavý - možná otevřený. Kdyby byla dvojka, možná by mohla být nápravou. ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Téda, tolik originality na jednom místě. Tak neotřelé, děsivé, příběhově dokonalé a vizionářsky úchvatné. No. Aspoň ten jeden gore překvapil.. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bože můj, to byla teda blbost... Mě tady dostává už jenom ten obsah od Falconu, hlavně ta část o novém radikálním žánru - superhrdinském hororu. Ha ha. Radikální žánr to vůbec není a superhrdinský horor by fungoval leda tak jako komedie. Tady se mi to potvrdilo. Tohle se celé bere tak strašně vážně, že je to akorát tak na smích, hlavně ve finále. A když už se to snaží vyděsit, tak to působí trapně - muž si čistí zuby a v zrcadle se "děsivě" objeví postava a je tam víc podobných "lekaček", které vůbec nefungují. A ono to ani pořádně zábavné není, napětí to vůbec nemá a snaha vytvořit atmosféru tady úplně selhává. Postavy tu jsou hloupé, nikomu se zde fandit nedalo. Filmařsky to vypadá dobře, ale to je tak vše. Byl jsem na to zvědavý, ale zklamalo mě to. 2* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Výborný horory, který se tváří jak Damien, ale ve skutečnosti je to o superpadouchovi v podobě malýho kluka. Z něho jde opravdu strach, velice dobře zahrané. Umím si plně představit že by se hodil do nějakého super hrdinského filmu jako zaporak. Super scéna střepiny v oku, či drcení ruky spolužačce a jiný. Velice pěkná atmosféra a díky tomu že je to horor tak to nemá happy end. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše verbal, tohle mělo kurevský potenciál, který nejspíš dojel na chybějící rozpočet, protože solidní nápad, slušné masakry a dobré zpracování to mohly dotáhnout mnohem dál než na pár mrtvých kansaských buranů. Škoda, tady to chtělo přisolit rozpočet a scénář. 60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak po Mámě další rest, který jsem nestihla v kině a zase nelituji ušetřených peněz. Po Annabelle 3 a Dětské hře už mě trochu přestává bavit chodit do kina na sračky, které za to nestojí. Brightburn sice není úplně sračka, ale je to absolutně nechutně nevyužitý potenciál tohoto poměrně žádaného námětu, který přilákal určitě dost lidí. Jen ten nápad zněl na papíře opravdu lákavě a byla jsem vděčná, že se ho chystají obléct do hororového kabátku. No když už nic, tak alespoň nějaká ta hororová gore scéna se docela vydařila, ale to je tak nějak zase všechno. Charakter malého antihrdiny byl zoufale nevyužitý a všechno jeho činění vyznívá v závěru totálně naprázdno. Postavy jsou bezduché skořápky a wannabe rodiče roku, ale všechno je to tak moc americky klišovité až hrůza. Mohlo se to pojmout zcela jinak a byla by to třeba i kultovní kino záležitost, ale tohle je hodně mimo. ()

PodPantlofak odpad!

všechny recenze uživatele

Superman bez lidských citů a peněz. Půlku projekce jsem problil, nevím zda to bylo z toho filmu nebo z těch dvou litrů vína. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je klenotom, najmä pre tých, ktorí túžia po superhrdinskom filme, ktorý veselo pochoduje známym vzorom „dobro proti zlu“ a prináša oveľa zlovestnejšiu citlivosť. 6/10 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že jsem měl to potěšení prolistovat se Rudým synem, který mi jako jediný zástupce svého hrdiny tíží poličku vyhrazenou storyboardům, bych si tuto brutální vykrádačku zmíněného kusu za vizionářskou rozhodně označit nedovolil. Nicméně jelikož by v zámoří asi těžko kousali, kdyby jim tvůrci na plátno rovnou vypustili Kryptoňana s ruským přízvukem a srpem a kladivem na hrudi, tak jako lakmusový papírek bych tento počin hodnotil kladně (ale příště už bych prosil kamingaut!). Žel zpracování za nápadem kulhá dosti výrazně, tedy za jen za plichtu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to prstě je takový obyčejný film. Nic nového ani překvapivého. Závěr mi to trochu zvedl nahoru. Kamera a střih dobré, ale nemohu se ubránit pocitu, že vlastně moc nebylo co točit. 60% ()

Reklama

Reklama