Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (274)

misterz 

všechny recenze uživatele

S týmito romantickými komédiami už je problém. Je ich strašne veľa a väčšinou je všetko na jedno brdo. Odlišujú sa iba hercami a dejovou linkou, ktorá však ide podľa osvedčenej šablóny. Tento prípad je však iný. Nielenže tu hrá perfektná Emilia Clarke, ktorá svojej postave dokázala vdýchnuť svoj jedinečný šarm a takú milú rozkošnosť, no i príbeh je trochu iný. Bolo vidno, že sa snažil prísť s niečím iným, v tomto kontexte sa niesol napríklad aj záver. Také horkosladké, tak akurát. Lepší priemer. 65/100 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem průměrný vánoční romantický film, ale dostala jsem mnohem víc. Tohle se nepochybně z běžného romantického průměru vymyká už tím, že to skrývá krapet nečekaný zvrat a že ve výsledku rozhodně nejde jen o lásku mezi hlavními dvěma představiteli. Navíc oceňuju, jak krásně byla vyvážená romantická dojemná linka s trhlým humorem. Tekhle mi to přesně padlo do noty. Mělo to v sobě všechno od vtipných (a někdy až humorně "nekorektních") průpovídek, přes vážné a dojemné momenty, až po magickou vánoční atmosféru v čele s hudbou George Michaela (mimochodem, líbilo se mi, že tento film dává slovům "Last Christmas I gave you my heart" nový význam). Kupodivu to všechno sedělo výborně dohromady, a to včetně lehkých narážek na tématiku přistěhovalců a Brexitu. Zkrátka jsem z toho měla pocit, že tento film někdo tvořil s opravdovým citem a že měl jasno v tom, jak má film vypadat a působit. Povedlo se to na jedničku (jedinou výhradu mám snad jen k až příliš náhlému zvratu a rozuzlení, ale to je dost možná pouze můj subjektivní dojem). Film se tímto zařadil mezi mé oblíbené vánoční filmy, na které se ráda podívám opakovaně. ~(4,3)~ ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že žáner vianočne motivovaných filmov, ponúka zrejme najširšie príbehové spektrum, aké kinematografia ponúka. Sci-fi má to svoje, rovnako ako ja horor, či akčný alebo historický film. Ale čo sa týka vianočného bijáku, tu sú vlastne možnosti neobmedzené. Vianoce sú proste téma, ktorá sa dá použiť všade a pri všetkom. A tak som vďačný za to, že som opäť mohol vidieť niečo nové, nie až tak radikálne iné, ale v podstate akosi originálne a nie rovnako pojaté. Atmosféra vianočného Londýna je skvelá, určite je to mesto, ktoré dá obyvateľom Vianoce zožrať aj s navijakom. Scenár od Emmy Thompson je plný vtipu, hlášok, skvelých postáv a v neposlednom rade aj dojímavých situácii, ktoré citlivým osobám zrejme na chvíľu zarosia výhľad na obrazovku. No a čo sa týka hercov, myslím že zostava vyšla na jedničku a každý z nich viditeľne dáva filmu dušu. Soundtrack nekomentujem, Mr. George Michael bol pán. Klasikou Vianočných filmov sa to u mňa ešte nestalo, ale je málo filmov, ktoré to dokážu hneď na prvý pokus. Ale rozhodne sa k tomuto podarenému dielku, určite opäť vrátim. A tak Ladies and Gentlemans, buďme na seba dobrý, nie len v tento sviatočný čas, a pozerajme sa hore, je tam toho viac, ako si vieme uvedomiť a ako naše zahmlené mysle dokážu spracovať. A pozrime sa aj pred seba, pretože tam je to čo máme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Last Christmass teda poriadne klame telom, až si na konci poviete, či je vôbec možné ho zaradiť do kategórie romantická komédia. Ono skôr ide o dramedy s psychologickými prvkami, ale samozrejme na poli vkusného mainstreamu. Ono pokiaľ vám bude Henry Golding svojou dokonalosťou od začiatku extra nesympatický a budete chcieť odísť z kina, radšej si na ten záver počkajte a celú vec razantne prehodnotíte. Občas je nad čím sa pousmiať, vedľajšia milostná dejová línia je ale úplne zbytočná, snáď len dokazuje, že Michelle Yeoh je stále sexy ženská. Emilia to v pohode utiahla, ale pokiaľ ju nemáte radi, tak sa tomuto filmu radšej vyhnite. To platí aj o Georgeovi Michaelovi. Text Last Christmass k deju ale padne ako riť na šerbel, to sa však dozviete opäť až pri tom šokantnom závere. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemná vánoční komedie,která dokáže rozesmát a i lehounce dojmout a dokáže to i přesto,že vývoj je celkem očekávatelný a hlavní hrdinka je ze začátku pouze sebestředná blbka.Feig měl štěstí na obsazení Emilie Clark,protože i přes svojí počáteční nesympatičnost dokáže postavě Kate propůjčit velkou dávku svého diblíkovského šarmu.Nová klasika ve stylu Lásky Nebeské to ovšem nebude...60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)

Reklama

Reklama