Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina! První polovina na odchod z kina, pak se to trochu vybralo, ale ne na dlouho. S Vánocemi to má společné jen krámy v čínském krámě, jinak absolutně nic. Duchařina nevkusně říznutá politikou, bezdomovci, Jugoslávci, do toho transplantace srdce, neshody v rodině, lesbičky, nešťastný otec, ve finále besídka v azylovém domě a to vše za hudby George Michaela. Čuměla jsem na to, no jako zjara. Je to tady, Thompsonová je senilní. Trapné, ukřičené, laciné, špatná režie, mizerné dialogy, matka draků je možná pro někoho roztomilá, její práce s obočím coby jediný herecký výrazový prostředek je však děsivá, ta dáma neumí hrát. Rozhodně ne komediální party. Srovnávat ji s Bridget Jonesovou je drzost. Až dnes jsem docenila herecké schopnosti Renée Zellweger... Anglická romantická komedie bývala pro mě zárukou kvality, nebo aspoň přijatelného průměru, co jsem viděla dnes se tomu vymyká. Závěrem klady: jedna hvězdička za pěknou lavičku v zastrčeném parku. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dát si 20. dubna vánoční film? Ale jo, proč ne? Vždyť je přece karanténa a lidé nevědí co by už roupama dělali. Emilii Clarkovou znám z filmu Než jsem tě poznala, žádný Hry o trůny. Takže ji mám v paměti jen jako roztržitou, zároveň upřímnou holku, která je tak trochu trhlá. A role v Last Christmas nebyla jiná. "To" hlavní překvapení se dalo odhalit poměrně brzy, ale bylo nám to naservírovano pěkným stylem a nedá se říct, že by to vše působilo laciné či trapně. Mělo to fajn atmosféru, noční Londýn tu byl pěkně ukázán. 75% (with J.) ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Žádný vánoční zázrak se nekonal, byla to taková obyčejná romantika. Fanoušci Emilie Clarke si to nejspíš užijou, ale pochybuju o tom, že by se z toho měla stát další britská vánoční klasika. Uznávám, že závěrečný twist mě nenapadl, ale pak mi přišel naprosto logický. Navíc mě iritovala postava Emmy Thompson a její snaha o východní přízvuk. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, budu k vám upřímný, tohle není ideální film na konec května. Ale nevadilo mi to, fantazie mi ještě vcelku funguje, takže když Matka draků poprvé vkročila do hračkářství, hbitě jsem si vybavil vánoční atmosféru. Komedii jsem tady sice nenašel, bylo to spíš takové romantické melodrama s morálním poučením zasazené do multikulturního Londýna. Nadšený jsem sice nebyl, ale dalo se to. 3*- ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke sa úspešne vymanila zo škatuľky Daenerys a hoci to jej postava divákovi nijak neuľahčuje, vďaka svojmu okúzľujúcemu výkonu si ho nakoniec dokáže získať na svoju stranu. Škoda len, že scenár je zbytočne rozkročený do viacerých strán a v snahe o zakomponovanie väčšieho presahu až príliš kostrbatý a nie úplne vierohodný. To sa vlastne týka aj samotného záveru, ktorý mi je na jednej strane sympatický svojim umeleckým zámerom, no jeho podanie je ťažkopádne - nehovoriac o istej predvídateľnosti. Príjemná romantická komédia, ktorá je vo výsledku i niečim viac, no možno by jej neuškodilo, ak by sa držala trochu viac pri zemi. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí. (FoxMulder)
  • Keď Kate (Emilia Clarke) odchádza domov v otcovom taxíku, na jej zápästí je nakrátko vidieť tetovanie draka. Emilia si dala tetovanie urobiť počas poslednej sezóny Hra o tróny (2011–2019) ako poctu svojej postave Daenerys. (Arsenal83)

Reklama

Reklama