Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (274)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak, co si budeme povídat. Jde o slabší film svého "druhu", který ale z průměrného scénáře vytáhlo skvělé obsazení. Zápletku jsem měl už v polovině filmu hotovou, nicméně to čekání na rozuzlení bylo vcelku příjemné. I když, Paul Feig je velice průměrný režisér. Škoda, lepší ruka mohla z tohodle filmečku vytáhnout mnohem, mnohem větší zážitek. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Pokud od filmu čekáte vánoční romanci... tak kvůli jistému dějovému zvratu, který do vánoční komedie nepatří, budete zklamáni. Ona tedy multikulturní propaganda a politická témata do vánoční komedie taky nepatří a jsou tam jak pěst na oko. Ale přejděme k tomu lepšímu. Emilia Clarke je tahounka filmu a pokud ji máte jenom trochu rádi, vyplatí se kvůli ní Last Christmas vidět. Milá je samozřejmě atmosféra vánočního Londýna a poselství o laskavosti. Když ovšem zvlážím plusy a mínusy, na vánoční klasiku tenhle film nikdy nepovýší. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Max na jedno zkouknutí, ale i kdybych těch zkouknutí měl 0, tak bych o nic zásadního nepřišel, ve výsledku jsem měl dojem, že to nesplnilo ani základní pravidlo pobavení. Jediný, co je na filmu trochu nadstandardní a zanechá dojem, je úsměv Emilie Clarke. Tradiční film pro Vánoční pohodu to fakt nebude. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po pár skutočne dobrých filmoch sa Paul Feig dostal do nového vianočného filmu, kde scenár napísala Emma Thompson. "Last Christmas" je pre mňa trošku sklamanie. Nemôžem povedať, že som od toho čakal veľa, no myslím si, že mi to dalo menej, než som čakal. V prvom rade by som povedal, že najlepšie časti filmu začnú až keď si Katarina začne dávať svoj život opätovne dokopy. Čo je teda posledných 35 minút. Ostatné časti by som hodnotil od okey po nie veľmi dobre zvládnuté. Plus je tu záverečný zvrat, ktorý vás budď poteší, alebo naštve. Ja neviem, na ktorú stranu sa mám prikloniť, lebo reálne to má peknú pointu. Ale pôsobí to trošku nasilu a neviem potom moc nájsť vo filme tú komédiu. Je tu niekoľko vtipných momentov, no film je reálne viac romantická dráma než komédia. Opäť dráma v utajení. Film nemá moc zaujímavé postavy alebo príbeh, ktorý by ma vyslovene chytil za srdce. Je to hrozné? Nie. Myslím si, že nejaká atmosféra a srdce vo filme je. Emilia Clarke je celkom okey ako Kate a má tu niekoľko dobrých scénok. Najlepšia je asi keď sa rozhodne vyzbierať peniaze pre bezdomovcov svojim hlasom. To sa mi páči. Alebo keď rozdá pár darčekov, ktoré sú tak trošku aj ospravedlnenie. Len by bolo asi lepšie keby vidíme viac podobných scénok počas prvých dvoch tretín filmu, ktoré sú miestami skutočne ťažké na pozeranie. Najmä keď vidíme aký vlastne Kate žije život. Na mňa to nepôsobilo veľmi vtipne, ani zaujímavo. Film sa určite nestane vianočnou klasikou, no vidím, že na mnohých urobil dojem. A ak urobil, tak super. Ja si len myslím, že tam bol potenciál na niečo lepšie. A skoro som zabudol... je tu dobrý George Michael soundtrack. Hodnotenie: C+ ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $25miliónov║Tržby USA $35,150,750║Tržby Celosvetovo $123,446,172▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,648,533║ Tržby za predaj DVD v USA $1,409,453║ To čo bol za nápad zveriť tento zaujímavý námet takému brídilovy ako je Paul Feig. Sila. Herecky pútavé (až na otravnú Emmu Thompson), silná téma ale tie jeho drbnuté prízemné vsuvky to dávajú dole, si mal dať nasrať do oka sám režisér, možno by mal lepší pohľad na vec. /60%/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Počas otváracieho víkendu bol tento film číslo jedna v pokladniach Spojeného kráľovstva. (Arsenal83)
  • Místo, kam jdou Tom (Henry Golding) a Kate (Emilia Clarke) bruslit, je Alexandra Palace v Severním Londýně. Ve skutečnosti je nějakých 15 km od centra, kde se v tu dobu nacházejí a kam se po bruslení opět vrátí. (FoxMulder)

Reklama

Reklama