Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (946)

novoten 

všechny recenze uživatele

Smutný a nevítaný moment, kdy jeden z nejlepších režisérů s partou oblíbených (McConaughey, Farrell, Hunnam) nebo dokonce zbožňovaných (Grant, Dockery) lidí před kamerou stvoří nový příspěvek do jednoho z nejmilejších žánrů, veřejnost reaguje více než pozitivně - a já se nakonec nesměle ošívám nad výsledkem. Forma, tempo, to všechno tam je. Ale držet se po padesátce zase drog, pózy a dialogových soutěží o to, kdo dočurá dál, mi přijde přinejmenším nešťastné, v některých zvratech snad i zastydlé. V maličkostech je to pořád ten Snatchovský Ritchie, v celku ale vůbec poprvé ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $36,296,853Tržby Celosvetovo $114,996,853Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ritchie je späť, opäť pláva vo svojich uletene zvláštnych vodách. Zamotaný dej, plný vychytávok, hecovačiek, úderných scén, aj keď skoro prvú polovicu filmu som mal problém sa v tom nejak nájsť, uchopiť to. Keď tá rozjarenosť vetiev opadne začne v druhej polovici filmu zber ovocia, proste začne to chrliť, sypať, jednu vydarenú, vyšperkovanú scénu za druhou. /75%/ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli je podle nový módy Forrest Gump problematickej, tak by měl POMO začít hledat lopatu, protože po tomhle kolektivním hodnocení Gentlemanů se to tady brzo vymaže všechno... Gáj Ričí si dál dělá co chce a já jenom doufám, že mu nikdo nikdy nezačne radit, že to doopravdy vlastně chce dělat trochu jinak. Pokud to tady někdo komplet zpracoval na první pokus, tak má můj obdiv. Já se smířím se svojí diváckou průměrností a dám si to celý ještě jednou pěkně dokola. Hvězda číslo pět chce totiž za kámoškama. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S námi si nemůžeš hrát na dravce, protože jsi kořist." Gangstery nemám rád, ale když se podají v luxusní úpravě s vymazlenou přílohou, tak se s nimi dají strávit příjemný dvě hodinky. Během nich jsem se leccos dozvěděl o hledání vlastních lordů, krytí si zad i o gangsterský etice. A taky jsem se skvěle bavil s vyděračem Fletcherem, řešičem problémů Rayem a hlavně s Koučem a jeho hochy. Totálně mě dostalo, když Kouč vysvětloval svýmu černýmu svěřenci, proč oslovení "černej šmejd" není rasistický. To bylo skvělý a v dnešní době i dost odvážný. Klobouček dolů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňamka. Zo začiatku som nechápal, čo sa Ritchiemu stalo, kde sa berie to sústredené rozprávanie, dlhé zábery a pokojné tempo. Ani náznak divočín zo starých dobrých čias. Ale je to, samozrejme, zámer. Toto je o mužoch stredného veku, ktorí sa z ulice vypracovali až na titulných "gentlemanov". Postupne prituhuje, zábava graduje a ku koncu už je to klasická ritchieovská jazda, poriadne domotaná, ako je uňho zvykom. Všetci herci výborní, ale najviac si to dáva Hugh Grant v úlohe slizkého vydieračského reportéra. Každá veta tým prízvukom je klenot. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Před barem parkuje dodávka s logem „Gritchie Brewery“. Stejně jako v případě "Lord of the Lands" se jedná o existující firmu, jejímž majitelem je režisér Guy Ritchie. (Punisher)
  • Na konci filmu se Fletcher (Hugh Grant) snaží prodat námět na tento film majiteli televizní společnosti. Majitelem je sám režisér filmu Guy Ritchie, jedná se o cameo. (Dr_Virus12)
  • Všechny boty, které nosí Ray (Charlie Hunnam) byly navrženy speciálně pro tento film. (TaNya_)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama