Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenze (206)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peklo, který leze pod kůži. Občasná strohost materiálu umocňuje intenzitu sugestivních výjevů, který z hlavy jen tak nedostanu - ať už jde o kontrastní krásu záběrů žen, pozorujících vzdálený požár elektrárny, zatímco jim padá do vlasů radioaktivní bordel, nebo o infernální náhledy do nitra vybuchlýho reaktoru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Craig Mazin ani Johan Renck nejsou rozhodně žádní břídilové. Neskutečně chytlavé zpracování, jakmile se na seriál člověk zadívá, tak horko těžko odvrací pozornost. Z některých scén mrazí, při jiných člověk nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak je možné, že to kluci nechali zajít tak daleko. Velké ocenění si zaslouží i bezchybná práce s atmosférou. Ať už se děje o nervy drásající dění v elektrárně bezprostředně po výbuchu, nebo o adrenalin nadzvedávající chování vlivných a hazard s lidskými životy, které byly postaveny významově pod zájmy státu. "Socialismus" jako vyšitý. Nebudu se zbytečně pokoušet hledat chyby tam, kde na první pohled žádné výrazné nejsou a rovnou napálím plný počet. Velice příjemná dávka radiace. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečných šest minut na začátku, raději nás měli autoři stručně seznámit s postavami. Když už si to hraje na autenticitu, měli to předabovat do ruštiny. Takhle to vůbec nesedí. Avšak co se týče technické stránky nemám námitek. Zde je zpracování velmi dobré. Bohužel si nedávali pozor na čísla, odborník Valerij Legasov tam do telefonu říká /47/, že 3,6 rentgenu za hodinu je hodně, což je pitomost. I když jde o tzv. dávkový příkon, není to nebezpečné. Ovšem také to mohlo být špatně přeloženo z originálu. Mluvím o českých titulcích. Do druhého dílu jdu určitě. Ovšem s českým dabingem, protože poslouchat Rusy mluvit anglicky je děs. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tímto způsobem by se měl učit dějepis, formou takových seriálů a jen ústně uvést v patrnost či na pravou míru důležitá fakta nebo odchylky.Tak hnusna tíživá atmosféra vážení..... První díl jsem dával nadvakrát, protože jsem nevěřil nahypovanym recenzím a neunesl jsem to!!!Tudíž vim bezpečně, ze Chernobyl pozvolna attakuje pozici nejlepší minisérie vůbec!!! Uvidíme, co přinesou další díly!!! První tři....????Kam se hrabe Requiem za sen s Cestou dohromady tvl!!! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Impozantní úvodní vtáhnutí do děje. Jen málokdy se odehrává představení, ve kterém je nosná linka příběhu a hlavní událost výraznější, než klíčové postavy a jejich příběhy, avšak tady tomu tak je. První epizoda elektrárnu Chernobyl stylizuje do role pomyslného monstra, které je asi tak 10x hrůzostrašnější, než 5 záporáků Marvelu dohromady. Zatím hyper-realistický, syrovy dokument, který se drží precizně historických reálií a dělá filmové médium přesně v over-the-top momentech, kde je to nejvíc potřeba. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)

Reklama

Reklama