Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (524)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po všeobecne pozitívnom prijatí The Kinga som očakával výraznú historickú drámu s vynikajúcim hlavným hrdinom, aká sa mi dostala pri minuloročnom Outlaw King. V novinke Davida Michôda som sa ale s kľúčovou postavou Henryho V. nevedel príliš stotožniť a stopáž mi na množstvo dialógov prišla nadmerne dlhá. Nemohol som sa navyše ubrániť pocitu, že tvorcovia dali Pattinsonovi príliš malý priestor. Po toľkej kritike to môže znieť, ako keby sa mi The King nepáčil, čo nie je pravda. Veľmi som si užíval napríklad postavu Joela Edgertona a jeho komunikáciu s Chalametom. Pôsobivý bol taktiež samotný soundtrack a celkový vizuál vrátane kostýmov. Snímka ma ale v žiadnom smere nedrovnala a navyše mi v nej chýbali emócie ako soľ. Celkom som si ju užil, ale nebudem tvrdiť, že som neočakával viac. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ ANGLIE POTŘEBUJE KRÁLE A JÁ VĚŘÍM, ŽE VAŠE POSTOJE, KTERÉ VÁS OD NĚJ ODEHNALY, JSOU PŘESNĚ TÍM, CO VLÁDNUTÍ TÉTO ZEMI VYŽADUJE. MUSÍTE BÝT KRÁLEM…“ /// Jaký je úděl krále? Kurevská a dramatická dávka historie. Je tady fakt hodně komparsu, kterej leze na plac po komorních chvilkách, aby nám předvedl nějakou tu špinavou a syrovou středověkou bitvu. Trma vrma z pohledu krále… asi takhle nějak to mohlo vypadat. Za zmínku stojí Deppova dcera, Chalamet, Mendelsohn i Pattinson… a nezapomenu ani na mazáka Edgertona. Netflix překročil svůj televizní filmovej stín a tak jen zamrzí, že se to natáčelo v Maďarsku a ne u nás. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dal bych si moderního Šejkspíra. 2.) Jsem král a hledám přítele. 3.) Zjistím, jak se ve středověku tvořil mír. 4.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

V tomto případě nemůžu jinak, neboť se mi zde sešla jedna parádní poctivá filmařina, vynikající scénář, tempo, hudba, dále mé oblíbené anglické dějiny v kombinaci s Timothée Chalametem, kterého baštím už nějakou tu dobu. Netflix mě baví, však tady mě teprve překvapil. Nikdy bych nevěřila, že to napíšu, ale Robert Pattinson, ten představitel přiblblých upírů a jiných sráčů se zde blýskl par excellance. Jako francouzský dophin (a dovolím si zmínit, že my, co rádi koukáme i na francouzská historická dílka, máme jakousi utkvělou představu, jak tito výstřední královští spratci vypadali) byl dokonalý. Velmi mě překvapil, byl přesný a nezapomenutelný. Deppka Lily byla také dobrou volbou, na tuto slečinku se dívám ráda, no a na úžasnou bitvu v blátě, na tu se už mrkněte sami. Protože to se v dnešní filmové tvorbě opravdu nevidí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po scénáristické, potažmo vizuální stránce nemám jedinou výtku. Od začátku do konce jsem byla zvědavá na finální závěrečnou tečku. Myslím, že návrh francouzského krále, který předložil Jindřichu V, nebyl až tak k zahození. Jen mi do hlavní role moc neseděl Timothée Chalamet a to hlavně v těch bojových scénách. Připadal mi jako tintítko, ovšem po zhlédnutí jeho obrazu ve wiki jsem okamžitě změnila názor. Vynikající výběr. Byl velmi dobrý hlavně v dialozích. Vážně nevím, co bych tomuto historickému filmu měla vytknout. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Početní stav obou armád podle odhadů nebyl tak jednostranný jak se myslelo. Podle posledních zjištění byly počty na obou stranách kolem 10 000 mužů. Zbroj i vybavení byli také na obou stranách prakticky totožné. Rozdílné bylo nasazení lukostřelců, kteří byli na straně Krále podle odhadů v počtu 4 000 oproti 1 500 kuším nasazeným a prakticky nevyužitým na francouzské straně. Toto bylo pravděpodobně rozhodující pro bitvu, která se odehrála v bahnitém terénu, kde těžcí rytíři na koních nedokázali manévrovat a ve statickém boji byli zmasakrováni v přímém boji s lehce oděnými lukostřelci. Jeden z mnoha důvodů prohry byla mentalita francouzské elity, která boj až do hořkého konce brala jako turnajový zápas a do poslední chvíle se domnívali, že když se vzdají, tak se jim nic nestane. (messenger)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno