Reklama

Reklama

Moderní láska

(seriál)
  • USA Modern Love
Trailer 1
USA, (2019–2021), 8 h 33 min (Minutáž: 24–35 min)

Hrají:

Sofia Boutella, Gary Carr, Olivia Cooke, Brandon Victor Dixon, Tina Fey, John Gallagher Jr., Andy Garcia, Julia Garner, Anne Hathaway, Catherine Keener (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Nepravděpodobné přátelství. Znovuobjevená ztracená láska. Manželství před rozpadem. Rande, které nemuselo být rande. Netradiční nová rodina. To jsou jedinečné příběhy o radostech a strastech lásky inspirované skutečnými osobními esejemi z oblíbeného sloupku New York Times „Moderní láska“. (Prime Video)

Recenze uživatele fabecc1222 k tomuto seriálu (18)

Série 1 (2019) (S01) 

Těžko se hodnotí jako celek, jelikož se jedná o samostatné příběhy, takže si myslím, že více vypovídající je hodnocení a komenty u jednotlivých dílů. Série se dá přirovnat asi k Romanovcům, co se týče děl z nedávné minulosti, a i kvalita je zde obdobná, s tím, že se liší díl od dílů. Žádná z epizod nepřinese něco šokantně nového, či převratného v daném žánru, na druhou stranu, zde nenajdete ani nic, co by vyložené urazilo vkus diváka. | Seřazení dle kvality: 1. díl, 5. díl, 3. díl , 6. díl, 7. díl, 8. díl, 2. díl, 4. díl ()

Když je váš nejbližší váš vrátný (2019) (S01E01) 

Takovéhle příběhy jsou velmi milé a pohodové. Člověk se bojí, že vždy příjde nějaký zvrat, který to posune více do deprese, ale nic takového naštěstí nenastane. ()

Dohrát hru do konce (2019) (S01E04) 

Až moc často viděný příběh o klasické manželské krizi. U dílu s Tinou Fey bych čekal něco víc. ()

Tak vypadal jako táta. Byla to jen večeře, ne? (2019) (S01E06) 

Podle tématu by se na první dobrou mohlo zdát, že zde půjde buď o příběh zaměřený na sexuální obtěžování na pracovišti, či o snahu zlatokopky se dostat k penězům. Ale ouha, jak je vidět, tak lze vymyslet i naprosto obyčejný příběh o vztahu dvou lidí odlišných generací z jednoho pracoviště. ()

Žije ve světě sama (2019) (S01E07) 

Epizodu s podobnou tématikou jsem očekával, jelikož by bez ní takovýto seriál v dnešní době určitě neměl šanci na odvysílání... Určitě lze přičíst k dobru, že se nijak netlačí na pilu, a není zde přílišná snaha o protlačování jednotlivých minorit. Epizoda jinak nevybočuje, co se týče kvality mezi ostatními. Děj uběhne vcelku rychle, bez nějakých větších zvratů. A Ed Sheeran je jako vždy, zbytečný... ()

Ke konci je závod nejsladší (2019) (S01E08) 

Závěrečná epizoda příliš nenadchne hlavním tématem, které zde nedostává až tolik prostoru, a smrskává se v podstatě do dvou scén (běhy, pohřeb). V posledních minutách totiž dostává prostor vydařené propojení jednotlivých epizod a doplnění mozaiky jednotlivých dílů. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Druhá řada příběhů mi přišla o něco slabší, než ta první. Není tu tolik známých jmen, jako v první řadě, a z této řady tak vyčnívá jen 3. díl, který má nejlepší obsazení, ale zároveň i nejlepší příběh a postavy. Jinak se většina dílů topí v průměru a podprůměru, ať už co se nápaditosti příběhu týče, nebo samotného filmařského provedení. ()

V serpentinách se staženou střechou (2021) (S02E01) 

Povídání si s mrtvým manželem skrze jeho staré auto... Sentimentální příběh o vzpomínkách, a o tom, co mohou znanemat hmotné věci pro ty nehmotné v duši člověka. ()

Dívka noci našla denního kluka (2021) (S02E02) 

Zajímavý námět o netradičním nočním životě postupně kazí úpadek do klasické vztahovky, a také to, že hlavní hrdinka se někdy zbytečně chová jako nesnesitelná dámička. ()

Cizinci ve vlaku (do Dublinu) (2021) (S02E03) 

Zatím nejpovedenější díl. Hlavně začátek ve stylu "Romantika v Orient expresu" nabízel velký potenciál, i s množstvím podivných charakterů poblíž... Akorát wtf písnička???!!!! Propojení s covidem a karanténou tomu přidalo na zajímavosti a i napětí. Vesměs bylo všem jasné, že ty dva týdny to asi nebudou. Škoda nedotaženého závěru, tady si to happy end prostě zasloužilo. ()

Životní plán pro dva, dodržený jedním (2021) (S02E04) 

Příběh o dospívání a mladistvé lásce, lemovaný veskrze škatulkoidními a karikaturnímí charaktery středoškolské USA, které vidíte snad ve všech filmech / seriálech zaměřující se na toto prostředí, a u kterých furt nemůžu uvěřit, že reálně existují, protože v tom případě je střední škola v USA prostě ekvivalent pekla. Závěrečné vyústění vesměs dost neuspokojivé, a nikterak korespondující s touhami hlavní hrdinky. ()

Jsem...? Možná se to dozvím z kvízu (2021) (S02E05) 

Příběh nepřiznané lesby z příšerné Generace Z, řešící svoj problémy skrze internety, kvízy, instagramy.... Pro každého staršího 18ti let naprosto nepochopitelný a mimozní děj. ()

V čekárně odkopnutých (2021) (S02E06) 

Líbí se mi, že si tenhle příběh na nic nehraje, a od začátku do konce je to prostě jednoduchý, ale velmi milý a roztomilý příběh. Nečekejte nic extra převratného, jen mile strávenou půlhodinku, která velmi rychle uteče. ()

Jak si mě pamatuješ? (2021) (S02E07) 

To opakování jednotlivých scén, jak se Ben Cristovao potkal se svým frajerem, a jejichž měnil podle vzpomínek dané osoby, ale výsledek byl vždy stejný, jsem nějak nepobral... Celý díl jakoby směřoval k nějakému významnému konci, který se ale nedostavil, a vše tak nějak vyústí v zapomnění ()

Druhé objetí, s otevřenýma očima i srdcem (2021) (S02E08) 

Hned od začátku mi přišlo, že tenhle díl začal tak někde v půlce, a chvilku trvá, než najedete na chování jednotlivých postav, které jsou teda od sebe, ale chovají se mnohdy, jakoby furt patřili k sobě. Příběh sám o sobě není špatný, není sice nijak originální, ale dokáže vzbudit nějaké ty emoce. ()

Reklama

Reklama