Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nuda. Film je asi skvělou ukázkou, že ne veškeré příběhy podle pravdivých událostí se dají dobře zfilmovat. Příběh to byl sám o sobě silný, na papíře určitě funguje skvěle a hrdinský čin psů nelze nikomu upřít, přesto to neznamená, že to bude dobrý film. Já se, i když jsem se snažil do děje ponořit a do postav a psů vcítit, šíleně nudil, několikrát jsem usnul a prostě mě to až do samého konce vůbec nebavilo. Prostřední část byla vyloženě utrpení – sledovat digitální psy probíhající digitální bouří a sněhem, to si mohli odpustit. Willem Dafoe byl jako vždy vynikající, dokonce mu sekundovali i jiní a dobří herci. Poslední patnáctiminutovka je tím nejlepším na filmu, ale nechci kvůli závěru měnit finální hodnocení, protože mě to až do té doby šíleně, ale šíleně nebavilo. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Parádní příběh, kterej má ovšem pár zásadních chujovin. Asi nejvíc se mi na filmu líbil retrospektivní příběh mladýho Toga, to sem se párkrát fakt zasmál a i dojal. Docela sem fandil i současnýmu příběhu. Do tý doby, než týpek najel na moře z ledových ker. Jo, cesta tam ještě docela dobrý, i když bylo extrémně moc vidět, že je to nekvalitní práce trikařů. No, ale cesta zpátky po ropzraskaným moři, to už sem si říkal, že je rejža snad na houbách. Chybělo mi tam víc vyjatých a dojemných okamžiků. Ale celkově sem, hlavně díky štěněti TOGO spokojenej. Haf. :o) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh pekný, posolstvo taktiež, vizuál brutálny, no napriek tomu ma tento film nejako extra nenadchol. Možno to bude tým, že nie som milovník psov. Možno mi to prišlo celé prehnané - obzvlášť tá scéna, kde ide Leo so záprahom naprieč jazerom, kde ako riadená explózia lietajú kryhy všade naokolo, alebo keď sa ocitnú na okraji útesu a v poslednom centimetri Leo hrdinsky zachráni situáciu... Takéto extrémy ja tak veľmi nemusím, hoci chápem úmysel zvýšenia dramatizácie. Ale inak OK, aljašské scenérie boli úchvatné, a napokon všetko dobre dopadlo :) 2* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točilo to strašné kýčařské studio Disney to ještě nedopadlo tak strašně...i tak jde ale o rutinní filmový výrobek plný klišé, bez překvapení a s předem známým dějem...v dobrodružném ranku chybí pořádně drama a irituje ta vypočítavá na city útočící hudba...a nezachrání to ani charismatický Dafoe... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, ve kterém jsem se opravdu těšila na Willema Dafoeho, jsem tajně odstrkovala za jiné, protože jsem tušila, že na jeho konci budu vytahovat kapesník, takže k tomu došlo a mně nezbývá, než smeknout, hluboko, až tváří do sněhu. Kdo zažil odchod psa, ví.Skvělý Willem se svým úsměvem, ač sporadickým, a bez rozpaků plný počet hvězd. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Leonhard Sepalla (Willem Dafoe) měl ve skutečnosti dceru Sigrid, která měla 8 let. Ve filmu o ní není zmínka. (ARI50)
  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama