Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé psí dobrodrůžo míchající všechny osvědčené recepty pro daný žánr, což ale vůbec nevadí, protože to dokonale funguje. Film pracuje ve dvou časových rovinách. V té první se věnuje heroickému výkonu Seppaly a Toga a na pozadí nádherných scenérií nabízí jednu napínavou chvíli za druhou. Pomyslným vrcholem je pak zdolání zaledněné vodní plochy, která pod uhánějícím spřežením praská. CGI efekty tady sice nepůsobí úplně dokonale, ale na mě udělaly dojem. Druhá linka pracuje s Togem coby nechtěným štěnětem, ke kterému musher pomalu hledá vztah. Tady funguje pro podobné filmy tolik potřebná úsměvná vložka v hlavní roli se štěnětem, které je potvora roztomilá. Na konci dojde i na povinnou citovou ždímačku, která je sice prvoplánová, ale opět fungující.Líbilo. 80% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek, ve kterém jsem se opravdu těšila na Willema Dafoeho, jsem tajně odstrkovala za jiné, protože jsem tušila, že na jeho konci budu vytahovat kapesník, takže k tomu došlo a mně nezbývá, než smeknout, hluboko, až tváří do sněhu. Kdo zažil odchod psa, ví.Skvělý Willem se svým úsměvem, ač sporadickým, a bez rozpaků plný počet hvězd. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Good dog :) Krásný snímek o jednom nezdolném a nezastavitelném psím hrdinovi a jeho rodině. Scenérie Aljašky jsou překrásné, CGI ucházející, závod o čas velkolepý a místy téměř neuvěřitelný. Napínavé, dramatické, s funkčně odvyprávěným příběhem a správně uzavřeným dějovým obloukem. Na konci se dostaví i slušný déšť emocí. Dafoe v roli Seppaly exceluje, ale Togo mu šlape vydatně na paty - fantastický psí herec. Titulní postava i jeho pán si tenhle filmový pomník plně zasloužili. Disney naštěstí nic nezanedbal a zvládl na základě jejich hrdinství vyprodukovat opravdu milý a hřejivý (teplotně ovšem mrazivý) dobrodružný film pro celou rodinu. Otestováno. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na to, že to točilo to strašné kýčařské studio Disney to ještě nedopadlo tak strašně...i tak jde ale o rutinní filmový výrobek plný klišé, bez překvapení a s předem známým dějem...v dobrodružném ranku chybí pořádně drama a irituje ta vypočítavá na city útočící hudba...a nezachrání to ani charismatický Dafoe... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď som psíčkar, tak pre mňa je toto len priemerný dobrodružný film v ktorom sa musí chlapík so záprahom psov vydať v krutej zime na nebezpečnú cestu kvôli séru pre miestne deti. A behom cesty si spomína na to jak od malička vychovával lídra svorky, ktorý ho zo začiatku privádzal k šialenstvu, ale nakoniec si ho obľúbil najviac. Dobrodružná cesta je príliš CGI a plná šialených nereálnych kúskov, takže išla úplne mimo mňa a žiadne napätie som necítil. Vzťah Dafooea so psom ma tentoraz tiež nejak nedojal. Skôr ma oveľa viac bavil vzťah Dafoea, ktorý tu je za tvrďáka, ktorý prísne cvičí psov, s jeho dobrosrdečnou ženou, ktorá má Dafoea omotaného okolo prstu a zakaždým dôjde na jej slová. Tá manželská línia fungovala oveľa lepšie ako tá zvieracia. Takže celkovo to je priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)
  • Většina psů uváděných v tomto filmu pochází z chovatelské stanice The Snowy Owl Sled Dog Tours Inc. se sídlem v Canmore. (PamPero 1)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama