Reklama

Reklama

Nad ránem

(seriál)
  • USA Daybreak
Trailer 1
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Horor
USA, 2019, 7 h 47 min (Minutáž: 39–50 min)

Předloha:

Brian Ralph (komiks)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Flákač si užívá v postapokalyptickém Los Angeles. Snaží se najít dívku svých snů, přelstít tupé ghúly a nepřátelské gangy. (Netflix)

Recenze (56)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Teen flákačka bez pravidiel s minimom hororových prvkov a občasne zaujímavými gagmi. Sem tam niečim poteší, poväčšinou však nudí. Pre násťročných a LGBT generáciu povinnosť, ostatní len mávnu rukou. Slabší priemer seriálu, ktorý je menej postapokaliptický ako dnešný život na Slovensku za vlády bachratého vorvaňa z Pezinka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Oddychová jednohubka, která neurazí a má velmi zajímavé charaktery, které baví. Snesl bych i druhou sérii, ale i s tímto koncem jsem spokojený. 7/10 = 72% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohl to být seriálový Zombieland, ale vzniklo z toho nezajímavé teen drama, kde se více řeší vztahové záležitosti, než to, že propukla apokalypsa. Nuda s mizernými neherci a nudným příběhem, kde je celá apokalypsa pouze kulisou. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé tínejdž post-apo bláznovstvo, plné možno až nečakane komplexných charakterov, takže mu vo finále nechýba to najdôležitejšie - srdce. Bez druhej série sa zaobídem, pokojne si to tak, ako to zvládli hneď na prvýkrát, časom dám ešte raz. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Zábavná postapo teenage dramedy. Především první polovina je naprosto excelentní, spousta povedenejch vtípků a nejrůznějších pěkných vtípků na úkor televizních formátů. Pak se to trošku jako příběhově dosere, a především osmá episoda mi přišla jako že někdo prohrál sázku se svojí holkou, a nechal ji natočit celou epku samotnou. Ale každopádně celkově další slušný Netflix zápich. ()

Džany 

všechny recenze uživatele

První seriál, kde mi nevadily flashbacky. Perfektně napsaná jednohubka (8-mi hodinová) s řádkou charakterů, které jsou už teď kultovní (Wesley, Eli a Angelica !!!). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako fanouška Edgara Wrighta to byla skvělá oddechovka - dobrá kombinace parodie a zároveň zcela upřímné apokalypsy po vzoru Pána Much. Mám ovšem lepší možnost porovnání - je to vyladěná Skvrna. Ale i tahle variace na Pána Much má své mouchy. Převažuje teen humor, z toho už jsem malinko odrostl. Dále jsem nejspíš "přejedený" podobného typu postav v čele s Lyannou Mormont, v tomto případě jsem Angelice toho psychopatického masterminda nevěřil, je otázka jestli to bylo hereckým výkonem nebo scénářem. To je dáno tím, že většina postav se celkově projevuje jak se zrovna scénáristům hodí (to je nejvíce znát při přechodu z/do focus epizod). Klasický everyman jako hlavní hrdina je přebit prakticky každou novou postavou co do zajímavosti i přes silnou stereotypičnost členů ostatních klanů. Občas to bylo dobře "přitažené za vlasy" většinou špatně, což vyvrcholilo klecemi v továrně na cereálie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál „Daybreak“ není rozhodně tak vtipný, jak bych doufal, není to taková třeskutá jízda, jak bych si myslel. Místy je hodně vidět, že je to young adult a třeba osmý díl díky tomu vůbec nefunguje, protože je to prostě moc otřepaná dramatická romance. Jsou zde hluchá místa, ale jinak je to relativně originální postapo pohled na jedno městečko a jeho obyvatele. A nenudí to, alespoň po většinu doby ne. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daybreak predstavuje úplne dno, kam až sú liberáli ochotný zájsť so svojou propagandou. Ústrednými postavami sú šikanovaný chlapec, afroamerický homosexuál a samozrejme malé dievčatko ktoré miesto vlepovania srdiečok do denníka svojej kamarátky ovláda kvantovú fyziku tak ako nik iný na svete. Postavy čiernej farby pleti neustále oslovujú tie bielej farby pleti slovami ako biely odpad či biela špina. Ak by som mal viac voľného času chodiť po súdoch, dramaturga českej verzie Netflixu by som oficiálnou žalobou na oddelení policajného zboru obvinil zo šírenia rasovej neznášanlivosti, takto iba budem vystríhať známych, aby svojim deťom sledovanie tohto rasistického programu podľa možnosti nedoporučili. Príliš teplé, príliš rasistické. Dúfajme že sa Disney + a Apple TV v Európe uchytia čím skôr, aby liberálny fašisti z Netflixu boli donútený konečne začať produkovať programy, ktoré bude možné pozerať a ktoré divákom aj niečo dajú. Seriál vôbec nedokázal využiť potenciál postapokalyptického sveta a stratil sa niekde medzi romantickým seriálom, scifi o horor doslova iba na niekoľkých miestach zavadil. Je neskutočné, aké hlúposti dokážu baviť mladú generáciu a nechápem ani vysoké hodnotenie na rôznych filmových databázach, nielen na čsfd.Za veľké plus považujem že samotná facebookova fanpage Netflix cz/sk sa takejto sračke rozhodla nerobiť nijakú výnimočnú propagáciu, nakoľko aj medzi nimi sa zrejme nájde niekto so štipkou inteligencie a ľudskosti. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Na to, jak se mi tento seroš na začátku hodně nelíbil, jelikož mi připadal až moc pubertální, tak nakonec se mi dokoukal docela snadno. Vše se děje v humorném stylu, a tuto stránku si seriál drží po celou dobu. A to zombíky moc nemusím. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Zábavné, plné originální nápadů, vtipné a s hromadou nezapomenutelných postav, užil jsem si to. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na Daybreak sem se (v očekávání kombinace Scotta Pilgrima a Šíleného Maxe) svého času těšil tolik, že mi nakonec zůstal viset na listě víc jak čtyři roky. A kdyby tam zůstal dál, asi by se nic zásadního nestalo. V jádru to sice není úplně špatná teen romance/drama/komedie a dobrých nápadů je tu víc než dost, jenže jen velmi málo z nich je zužitkovaných pořádně a celou dobu mi přišlo že to jede jen na půl plynu. To platí i o postapo atmosféře, která je celou dobu poloviční a i když hlavní hrdinové vedou nějaké půtky mezi sebou a tu a tam na ně vyskočí polozombie, tak jim vlastně vůbec nic nechybí a mají tak moře času na řešení nesmyslů. Nuda to není, ale vzhledem k tomu co sliboval trailer je to lehčí zklamání...60% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Některé díly se nepovedly, ale celkově je to zábavný seriál se zajímavým, ale ne moc love story koncem. Nejlepší díl byl 8, který byl celý flashback, což o něčem vypovídá. Jo a Sophie Simnett je kus ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Príbeh tak chaotický ako som ešte nevidel. Nezaujímavé postavy, dokonca lgbt. Ale sme v storočí v akom sme. No pochybujem že to zaujme niekoho od 16+, je to skôr pre menšie vekové publikum. Tu sa dá pochváliť asi len dabing a skvelá hudba v skoro každej epizóde. Ak by bol seriál aspoň tak dobrý ako záverečné epizódy bolo by to fajn. Tak ale stále to nieje dno netflixu a bolo to lepšie ako seriál big mouth. 3* ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé pojetí apokalyptického světa, kde zemřeli jen dospělí a děcka si tvoří gangy. Příběh vypráví hlavní postava formou promlouvání k divákovi - někdy byl tento element výborně využitý, třeba když se poprvé setkáváme s Eliem (Josh nás přemlouvá, ať se podíváme jeho směrem a nesoustředíme se na něj). Bavily me running gags (Gay Josh? Other gay Josh?), absurdní situace (Josh si chce useknout ruku) a vedlejší postavy (Eli, Slime Queen & the Witch). Zajímavý mix komedie a dramatu, někdy ale faaakt nuda (obecně asi všechny flashbacky a "dokonalá" Sam Dean). Ani mi asi nevadí, že další série nebude, ale byla to fajn jednorázovka. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť na štyri hviezdy, lebo rozbeh bol veľmi sympatický, taký mix Love and Monsters (aj keď to vyšlo neskôr, takže inšpirácia bola asi opačne) a Zombieland (spracovaním). Absurdné komické situácie, flashbacky, nepravdivé flashbacky, komunikácia s divákom, šialené postavy, všetko bolo super. Žiaľ, nakoľko asi patrím do inej doby, tak posrané Netflixácke propagovanie buzien a iných korektných sračiek to stiahlo o hviezdu nižšie, pretože urobili buzny z dvoch zaujímavých postáv, keby to boli nejaké posraté vedľajšáky, tak možno privriem oko, ale takto teda nie. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hyperkorektní kaše pod hlavičkou Netflixu. Tahle společnost hraje na všechny strany, takže vytváří seriály bez názoru, pro konzumní publikum, které to s chutí žere. Téma nemá nic společného se zombies či postapokalyptickým světem (je to jeho urážka), postavy jsou tak moc neuvěřitelné, že to přímo bije do očí a připadám si jako bych koukal na nějakou lowcost YouTube parodii, scénář je pelmel debility, nesmyslnosti a vyrovnanosti se všemi předsudky dnešní společnosti, CGI odpovídá školní práci studenta na grafice a jediné, za co můžu vpálit jednu hvězdu je občasný humor. Pokud chcete spálit 9 hodin vašeho času vniveč, prosím, perfektní kandidát na kokotinu roku se hlásí. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Sjeto za jeden den. Upřímně není to pro každého. Je trochu škoda, že to vlastně pro Joshe neskončí dobře. Ony totiž ty holky, které vypadají, že jsou úžasné jsou většinou pěkně svině. Každopádně nic jsem od toho nečekal a byl jsem docela překvapen, že mě to chytlo. Pár věcí mě sralo jako například zaporak Turbo apod.,ale dá se to prekousnout. Hlavní hrdina je sympaťák - 80% ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiná vize postapo světa a možností apokalypsy. Zároveň však pořád tak trochu zmatená teenage lovestory. Škoda požádně nevyužitého potenciálu. ()

Reklama

Reklama