Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Tyny 

všechny recenze uživatele

Opět takové to zachvění na srdíčku, když slyším úvodní znělku z Toma a Jerryho. Tady na tom seriálu jsou opravdu hodně znát nostalgické důvody, které jsou u mně velké, jelikož jsem jako malá holka Toma a Jerryho přímo zbožňovala a rodiče mně nemohli odtrhnout od televize. Takže tohle je velký podklad pro mé hodnocení seriálu a ostatní už nějak nepozoruji, musela bych se stydět, kdybych nedala plný počet hvězdiček. Navíc se mi seriál stále líbí, sice už ne tolik, jako dříve, ale stále líbí a občas se na něj jen tak pro zábavu ráda s někým, kdo ho má rád také, podívám. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost.. Asi každý tuhle dvojku zná a vybaví si i úvodní znělku. Měl jsem sice raději tematicky podobný počin Jen počkej, zajíci, ale i přesto si Tom a Jerry zaslouží plnou palbu hvězd. Proti všem těm současným "srákotinám" nebo kdysi populárním Pokémonům, Digimonům a nevím, co ještě, je tento seriálek opravdovou špičkou. ()

Reklama

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč vždycky Jerry na Toma vyzrál a ten musel odejít s prázdnou. Jako animovaný seriál je Tom a Jerry velikánem. Vždycky jsem byl fanda Toma a i zůstanu. Originalita každého dílu občas dovádí člověka k k myšlence, jestli je to fact snad jediný dokonalý seriál, bez chyb co se kdy natočil. 98% ()

RedHot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou bych dům uklízet opravdu nechtěl... mezi typicky groteskními výstupy obou postav (prolétávání stropem, vrhání koláčů, mlácení obřím kladivem) se tu a tam mihnou i prvky americké komiksové kultury. Například díl s názvem Myš na Broadwayi řekne českým capartům jen málo, zato malý Američan je ihned doma. A dostal jsem se i k momentu, kdy Jerry namaluje na obrázek Toma pěšinku a knír "na Adolfa" a následně na výtvor plivne. Takových perel je tam poskrovnu, ale právě to a neutuchající zásoba nápadů na to, jak zabít kočku několikrát za epizodu, činí seriál nepřekonatelným. Je třeba pochválit i úžasné souznění animace s hudbou. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kocour musí chytat myš, protože je to jeho přirozenost. Tom je však jiný. Potravy je kolem něj dostatek a on si jenom, místo nudného polehávání, jde občas pohrát s myšákem Jerrym. Jenže Jerry ve své malé hlavičce nikdy nepochopí, že jde jenom o hru a chudáka Toma decimuje způsoby, které výrazně překračují zákonem stanovenou hranici pro týrání zvířat. Myšák hřeší na svou beztrestnost a nestranný divák musí po několika vítězstvích honěného prcka začít fandit skutečné oběti - Tomovi. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Autorom pôvodného soundtracku tohto slávneho seriálu je americký skladateľ Scott Bradley, ktorý napísal hudbu k väčšine jeho epizód a taktiež je spolutvorcom charakterov jednotlivých postavičiek. (lemonova)
  • Herečka Julie Walters uvedla: „Nemohla jsem se na ně dívat. Krutosti bylo až moc. Měla jsem všechny ty podivné obrazy malinkých zvířátek smíchané dohromady.“ Jejich vzájemné násilné chování je parodováno a vystupňováno ve fiktivní televizní show Itchy & Scratchy ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (ČSFD)
  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama