Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 6

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (450)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Johnnyho Deppa mi Jared Leto a jeho extravagantní herectví, začíná lézt krkem, ale výsledná "kvalita" Morbia není jen jeho vinou. Extrémně nezajímavý, pitomý a špatně vypadající komiksový film, který by úspěch marně hledal i před 20 lety, natož pak dnes. Příšerný hlavní hrdina, pitomý příběh a akční scény, které se snaží zaujmout stylem, který byl cool v dobách prvního Matrixu. Teď už jen vyřešit záhadu, zda je horší Morbius nebo druhý Venom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne spatny, tady asi nefunguje vubec nic. Fajn herci, ktery nemaj co hrat, naprosto tuctovej nezajimavej pribeh jak nekde z devadesatek, akcni sceny sice ze zacatku fajn, ale postupem casu znacne stereotypni, triky na urovni lepsi videohry. Proste naprosta zbytecnost, ktera se navic bere smrtelne vazne, zlatej Venom a jeho hlasky. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím, že Morbius v kinech propadl i na podruhé, neboť kdo by to chtěl celé podstoupit znovu? Všechny čest americkým vtipálkům, neboť Internet opět nezklamal a pobavil dokonce více, nežli film samotný. Zpět k hodnocení: Celkově dílo hodně připomíná atmosférou Venoma, bohužel se však nechává inspirovat pouze nepodstatnostmi. Velký potenciál byl zakořeněn v netradičně, nicméně skvěle vypadajících bojových scénách. Nakonec však s tím související pokus o grandiózní závěr vytvoří na plátně spíše chaotickou patlanici a člověku nezbývá, nežli pouze odhadovat co se právě odehrává. Možná by tvůrcům neškodilo si pro příště přesně určit žánr, se kterým se bude pracovat a hlavně zvolit zajímavější zápletku. Nejenže to působí tak trochu křečovitě, ale hlavně byla upírská tématika postavena na přihlouplé premise a dílo není funkční ani jako horor, ani super hrdinský film. Není to sice ani zdaleka tak slabé, jak jsem se vzhledem k hodnocením obával, ale přesto je celkové znění prázdné a zapomenutelné. Jared Leto se však své role chopil docela dobře, tak snad pro něj příště bude psát scénář někdo svéprávný. 50% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Třeba mě ukamenujte, ale pořád je to lepší než druhý Venom. Samozřejmě to je v základu hrozně hloupé a spousta linek by potřebovala nějakou smysluplnou výstavbu, aby mohla mít nějaký rozumný dopad na diváka, ale... Matt Smith je (klasicky) sympaťák, jeho motivace jsou (většinou) uvěřitelné a souboje s Morbiem (překvapivě) fungují lépe než představení Venom vs Carnage (což nepochopím). Člověk by sice hádal, že ten film vznikl někdy v dobách Affleckova Daredevila a Catwoman Halle Berry, ale dobře. Co se dá dělat. Nelíbí se mi směr, kterým se Sony vydává, ale vzhledem k poměrně pozitivnímu hodnocení Venoma tohle všeobecné zhnusení nechápu. Moc rozdílů v kvalitě tam totiž nevidím. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

S ohledem na kvality Morbia se zde hodně zmiňuje druhý Venom, který byl sice kvalitativně na hraně mezi průměrem a podprůměrem, nicméně se snažil být alespoň vtipný a místy se mu to i dařilo. Morbius neví, koho a čím by jak mohl (a měl) zaujmout! Espinosův film není dostatečně akční, ani děsivý, ani - jak už jsem zmínil - vtipný. Film má trestuhodně krátkou stopáž, takže divák v kině pozoruje sled nahodile uspořádaných scén, veskrz bez kauzality a logiky. Z hlediska vizuálních efektů jde na současné poměry o odfláklý kousek - upíří look je spíše děsivě strašný než strašně děsivý. I Nightcrawler z X2 měl lépe udělané "kouřové pohyby" než Morbius a spol. Leto se celkem snažil, ale špatný scénář mu co krok (či skok) podrážel nohy, zatímco Smith byl vyloženě trapný. Zbytek osazenstva byl pouze jakási bezúčelná výplň. Jsem zvědavý, jestli se po tomto podprůměrném kousku ještě Morbius zjeví na velkém plátně, s ohledem na (spíše) vlažné titulkové scény. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Ve 2. traileru hraje remix na píseň „People Are Strange“ od The Doors. (Knowho)
  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama